AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
YÖK'te 'vasat' tartışması
Gürüz'ün, KTÜ rektörüyken, resmî bursla yurtdışına gönderdiği öğrencileri ABD'nin 'vasat' üniversitelerinden birine gönderdiği haberlerinin bazı medya organlarında yeralması, YÖK'te, 'vasat' tartışmasını başlattı.

Doçenti kandırdılar!
Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde kurul üyeliği için temsilcilik süresi dolan Doç. Dr. Abit Bulut'un tekrar seçilmesini engellemek için evrakta sahtecilik yapılması büyük tepki gördü.

Rektörleri yargı korkusu sardı
YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve bazı rektörlerin YÖK Kanunu'nun değişmesine yargılanma korkusu nedeniyle karşı çıktıkları belirtiliyor.

Cevap ver Alemdaroğlu
AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, rektörlüğünü Kemal Alemdaroğlu'nun yaptığı İstanbul Üniversitesi ile ilgili bazı iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Adabank'ta ele geçirilen belgeler incelenecek
Adabank Genel Müdürlüğü binasında ele geçirilen İmarbank'la ilgili dosyaları uzmanlar inceleyecek.

Y.O. bugün daha mutlu
Çocuklarının Y.O. ile aynı sınıfta okumasına karşı çıkan 25 veli, bu kararlarından vazgeçerek çocuklarını bugünden itibaren okula gönderecek.Y.O.'nun babası herkese teşekkür etti.

'Camiler, hiçbir kuruluşun alternatifi değildir'
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, "Camiler hiçbir kurumun, kuruluşun alternatifi değildir. Camiye olduğu kadar okul ve hastanelere de ihtiyaç vardır" dedi.

Siyasi Partiler Yasası AB'ye uydu
Siyasi Partiler Yasası değişikliği taslağı, partileri "sivil toplum örgütü" diye niteliyor, önseçim şartı getiriyor ve liderlere 3 dönem seçilme hakkı tanıyor.

Yaprak yaprak SANAT
ABD'den getirilen 'Difenbahya' yaprakları, Nick Merdenyan'ın tasarımı, hat ve tezhip ustalarının titizliği ile sanata dönüşüyor.

Karayolu AB'ye gidiyor
Karayolu yolcu taşımacılığı sektörü AB normlarını, 'Karayolu Yolcu Taşıma İşletmeciliği İhtisas Programı'yla yakalayacak.

Meteorolog hayvanlar
Meteorolojik hava radarları, barometreler, higrometreler, termometreler, yüksek atmosfer gözlem balonları ve çeşitli uydu sistemleri ile öğrenmeye çalıştığımız hava durumu, bir zamanlar hayvanlar hatta bitkiler tarafından öğreniliyordu.

Bir vidanjör icin 3 yıldır bekliyorlar
İşte yerel yönetimler reformunun çok acil gerçekleştirilmesi gerektiğini gözler önüne seren bir olay... Adana Kürkçüler Belediyesi, sağlık sorunları yaşanmaması için gerekli olan vidanjör için 3 yılı yıldır bekliyor.

Gazetecilere dayağa protesto

Uyuşturucuda 'Gümrük' başarısı
Gümrüklerde 5 yıldaki operasyonlarda; 2.5 ton eroin, 235.3 kg esrar, 185.2 kg afyon, 79.9 ton asetik anhidrit ve 2 milyon 614 bin 732 adet sentetik uyuşturucu elegeçirildi.

Harran Üniversitesi'nden öğrencilere iş imkânı
Şanlıurfa'da, Harran Üniversitesi (HRÜ) ve KOSGEP işbirliğiyle önümüzdeki aydan itibaren "Genç Girişimci Geliştirme Programı''na başlanacağı bildirildi.

Kısa kısa..



2 Ekim 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED