AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
S.E.'nin annesi de tecavüze uğramış
Mardin'de, 1994 yılında 405 askerin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla gündeme gelen Ş.E'nin annesi İ.E de askerlerin, hem kızına, hem de kendisine günlerce işkence yapıp tecavüz ettiklerini ileri sürdü.

Cezaevinde 'türkü' cezası
İHD'ye mektup yazan Malatya Cezaevi'ndeki kadın tutuklular, türkü söyledikleri için ceza aldıklarını, havalandırmaya açılan asker pencerelerinden porno resimler atıldığını iddia ettiler.

Burgazada yeniden ağaçlandırılacak
Orman Genel Müdürü Kahveci, sonbaharda Burgazada'yı ada halkıyla birlikte tekrar ağaçlandıracaklarını belirterek, "40 hektara 80-100 bin adet arasında fidan dikeceğiz" dedi.

Orman yangınları için çöplük uyarısı
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Burgazada'daki yangının çöplükten çıktığına dikkat çekerek, bakanlık olarak bütün belediyeleri çöplüklerin ıslah edilmesi konusunda uyardıklarını açıkladı.

548 hektar orman alanı kül oldu

Kaya kardeşlere sazlı-sözlü destek

ÖSS tasarısı Meclis'te
ÖSS'de meslek liseleri ile genel lise mezunlarını eşit hale getiren kanun tasarısı Meclis'e sevkedildi. Tasarı, ÖSS'de meslek liselilere yapılan haksızlığı sona erdiriyor. ÖSS ile ilgili düzenleme ve karar yetkisi de YÖK'ten alarak, MEB'e veriliyor.

Tıpta Uzmanlık Sınavı değişiyor
Yeni sisteme göre, İngilizce ve temel tıptan oluşan sınav, temel tıp ve adayın seçtiği branşa yönelik soruları içerecek.

Yolsuzlukta sınıfta kaldık
133 ülke arasında yapılan rüşvet ve yolsuzluk araştırmasında Türkiye 33. oldu. Son 4 yıldır yolsuzluk sıralamasında gerileyen Türkiye'nin notu 3,2'den 3,1'e düştü. Araştırmaya göre en temiz ülkeler ise Finlandiya, Danimarka, Yeni Zelanda, İzlanda, Singapur ve İsveç.

Yeşim Salkım'ın mal varlığına tedbir
Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) talebi doğrultusunda Hakan Uzan'ın eski eşi Yeşim Salkım, Erol Köse ve Ufuk İlkiz'in de aralarında bulunduğu 48 kişinin mal varlıklarına tedbir koydu.

Küçük ama önemli bir ayrıntı
Hayatımızın her anında solumak zorunda olduğumuz tozlar, aslında onlarca yıldır araştırılmalarına rağmen esrarını koruyan bir bulmaca özelliği taşıyor. Evlerde soluduklarımız bizi hastalıklara karşı güçlendirirken, kimi tozlar ise ölümcül patlamalara sebep oluyor.

Uzay Yolu'mu geri istiyorum
17 internet sitesi, net ortamında biraraya gelerek, "Bilimkurgu Dizimi İstiyorum" adı altında kampanya başlattı. Kampanya, en çok ziyaret edilen internet sitelerine konularak, geniş kitlelere ulaşılacak.

Trilyonluk 'cep'çi
Dubai'den getirdiği yaklaşık 1 trilyon lira değerindeki 3 valiz dolusu cep telefonunu, farkedilince bırakıp kaçmaya kalktı.

İşkence masaya yatırılıyor
Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu bugün işkence ve kötü muamelenin önlenmesi raporunu ele alacak

Şaibeli Çeçenistan seçimlerine protesto

Kısa kısa..



8 Ekim 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED