AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Yağış ve lodos kâbusu

İstanbul, Bolu, Adapazarı ve Çanakkale'de sağanak yağış yüzünden birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. D-100 karayolunda ulaşım aksadı. Bursa'da ise lodos maddi hasarlara sebebiyet verdi.

İSTANBUL SULAR ALTINDA

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkilerken, birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Sağanak yağmur, İstanbul'da özellikle Beyoğlu, Eminönü, Kağıthane, Sarıyer ve Küçükçekmece'de etkili oldu. Bazı binaların giriş katlarını su bastı, kanalizasyon mangalları tıkandı ve çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

ÇANAKKALE'Yİ SEL ALDI

Sağanak yağış Çanakkale'de de bazı mahalle ve sokaklarda su baskınına neden oldu. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, il merkezinde metrekareye 1 saat içinde yaklaşık 15 kilogram yağışın düştüğünü bildirdiler. Bolu ve Balıkesir'de sağanak yağış etkili oldu. Bandırma'da lodos sebebiyle balıkçı motorları battı.

HASTANEYİ SU BASTI

Adapazarı'nda gece başlayan sağanak yağış nedeniyle bazı mahallelerdeki evler ile SSK Adapazarı Hastanesi'nin giriş kısmını su bastı. Adapazarı SSK Hastanesi'nin prefabrik servislerinin giriş kısmının yağmur suları yüzünden dolması servislere girmek isteyen hasta yakınlarını zor durumda bıraktı. Öte yandan birçok ilde de sağanak yağışlar etkili oldu.

D-100'de ulaşım aksadı

Bolu'da etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yüzünden hasar gören D-100 karayolunu kullanan araçlar, E-80 otoyoluna yönlendirildi. Önceki gece başlayan sağanak yağış yüzünden Ankara-İstanbul arasında ulaşımı sağlayan D-100 karayolunun Yumrukaya mevkiinde, farklı noktalarda asfalt zemin hasar gördü. Kent merkezinde ise çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Kentin büyük bölümüne, 3 trafonun yanması yüzünden dün saat 06.00'dan sonra elektrik verilemedi. Yoğun sis de de karayolundaki ulaşımı aksattı.

YAĞMURLA GELEN DRAM

İstanbul'daki sağanak yağış, tek odalı evlerinde yaşayan Bilge ailesine zor anlar yaşattı. Bağcılar Güneşli Aşure Sokak 13 numaradaki, daha önce kısmen çöken ve tek odası kalan gecekonduda oturan Agit Bilge ile eşi Fatma Bilge ve 8 çocukları, yağmurlu geceyi ayakta geçirdi. Bilge ailesi, odanın içine koydukları tabaklarla yağmur sularını engellemeye çalıştı.

Lodos, ağaçları kökünden söktü

Bursa'da 4 gündür etkili olan, bazı ağaçların kökünden sökülmesine, elektrik direklerinin devrilmesine neden olan lodos yerini şiddetli yağışa bıraktı. Kentte lodosla birlikte etkili olmaya başlayan sağanak yağış dün sabahtan itibaren hayatı olumsuz etkiledi. Hızı zaman zaman saatte 110 kilometreyi bulan lodos yüzünden bir çınar ağacının dalı Fikret Kan'a ait çeyiz mağazasının üzerine düştü.

Yağmurla çöken binada can pazarı

Beyoğlu Tarlabaşı Kırlangıç Sokak'ta bulunan ve daha önce belediye ekipleri tarafından çökme tehlikesine karşı mühürlenen 3 katlı bir binanın iç kısmı, sağanak yağmurun da etkisiyle çöktü. Binanın giriş katında oturan ve göçük altında kalan Hasan Çelik, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 5 saatlik çalışmasının ardından kurtarıldı. Tesisatçılık yaptığı öğrenilen Çelik, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.



26 Ekim 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED