AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
Emmy'ye 'West Wing' ve 'Sevgili Raymond' damgası

Amerika'da televizyon dünyasının 'Oscar'ları sayılan Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Törende "Batı Kanadı" ve "Sevgili Raymond"damgasını vurdu.

Televizyon dünyasının Oscarları kabul edilen EMMY ödülleri dağıtıldı. "Sevgili Raymond" adlı dizideki rolüyle Doris Robert "En İyi Oyuncu" seçildi. Bu yıl 55.cisi yapılan yarışma 28 ayrı kategoride televizyon dizilerini ödüllendirdi. Shrine Oditorium'da yapılan ve televizyonlardan canlı yayınlanan gecede HBO'dan 8, CBS'den 5, NBC'den 2, ABC'den 1, FOX'dan 1, Comedy Central'dan 3 program ödüle layık görüldü.

Beyaz Saray'ı anlatan 'Batı Kanadı' adlı diziye ödül

Beyaz Saray'ı konu edinen "The West Wing-Batı Kanadı" adlı dizi drama dalında bu yılki Emmy ödülünü kazanırken komedi dalında ise favori gösterilen "Everybody Loves Raymond-Sevgili Raymond" adlı dizi ödüle layık görüldü. "Batı Kanadı" böylece 4. Emmy'ye ulaştı ve ayrı bir rekora da imza atmış oldu. Ödül töreni bazı izleyicilyeri şaşırtmadı değil. Çünkü herkes HBO televizyonunun "Soprano" dizisinin birinci seçileceğine inanıyordu. "Sevgili Raymond" ise CBS teyevizyonunun en hit programı olarak yine göz doldurdu. En iyi komedi dizisi ödülünü aldı. Dizinin oyuncusu Doris Roberts ise üçüncü kez Emmy ödülüne layık görüydü. Televizyonlar arasında en çok ödül alan kurum HBO oldu. HBO 8 programla birinci gelirken, CBS 7 programla ikinci, NBC ise 4 programla üçüncü sırada yer aldı.

Gecede iki sürpriz yaşandı. CBS'in "The Amazing Race" ile Fox'un "American Idol" programlarının kapıştığı gecede CBS'in Survivor ile Will&Grace dizilerinin oyuncusu Debra Messing 55. Emmy'nin en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Messing, ödül kazandıktan sonra kendisine uzatılan mikrofonlara,"Bu kadarını hayal bile edemezdim. İnanamıyorum" diye konuştu. Komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü "Monk" dizisiyle Tony Shalhoub'un kazandığı gecede, eski oyunculardan Tyne Daly'e "Judgirg Amy" dizisindeki performansıyla en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü verildi. Diğer ödüller arasında en çok göze çarpanı TNT'nin kablolu yayınla verdiği "Door to Door" dizisinin dört ayrı dalda ödülleri toplamasıydı. "Door to Door" dizisi, en iyi yönetmen, oyuncu, en iyi dizi ve senaryo dallarında toplam dört ödül alarak geceye damgasını vurdu.

 
Çılgın âşık bilboardla
İLAN-I AŞK ETTİ

Şanlıurfa'da, bir genç sevgisine karşılık vermeyen kız arkadaşının ilgisini çekebilmek için şehrin en işlek caddesi üzerinde bulunan bilboarda reklam verdi. Özel bir firmada çalışan ve soy isminin açıklanmasını istemeyen Yakup Y. (24), uzun zamandır aşkına karşılık vermeyen Suna Ü.'nün dikkatini çekebilmek için çeşitli yollara başvurduğunu söyledi. Aşkı Suna'yı görmek için sabah yollarda beklediğini anlatan Yakup Y, şöyle konuştu: "Suna bana hep olumsuz cevap veriyordu. Onu ne kadar sevdiğimi göstermek için gittiği dershane yolundaki bilboarda bir haftalığına reklam verdim. Şimdi inanıyorum ki olumlu sonuç alacağım.''
Topaloğulları Vakfı'ndan Alişan'a vefa plaketi
Topaloğulları Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, bir süre önce vefat eden kurucu üyeleri Hilmi Topaloğlu'nun anısına İstanbul'da gece düzenleyecek. Vakıf Hilmi Topaloğlu'nun son günlerinde kendisine büyük destek sağlayan sanatçı Alişan'a bir vefa plaketi verecek. 1995 yılında dernek, 2000 yılında ise vakıf olarak faaliyete başlayan ve kurucuları arasında eski bakanlardan Köksal Toptan, Hilmi Topaloğlu gibi birçok kişi yer alıyor. Vakfın 600 resmi kayıtlı üyesi bulunuyor.
  • MUHİTTİN SANDIKÇI

  • 23 Eylül 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED