AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
Hamas'tan sert misilleme

İsrail'in Rantissi'ye yönelik füze saldırısına Hamas'tan çok sert misilleme geldi. Kudüs'ün merkezinde bir otobüse yapılan intihar saldırısında 17 kişi öldü, 65 kişi yaralandı. İsrail, Gazze'ye saldırdı, 7 Filistinli öldü.

İsrail'in Apache helikopterleri ile Hamas'ın liderlerinden Abdülaziz Rantisi'nin aracına 7 füze atmasına Hamas çok sert bir misilleme ile karşılık verdi. Kudüs'ün merkezinde bir otobüsün havaya uçurulması sonucu en az 17 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi de yaralandı. İlk açıklamalarda 30 ya da 40 kişinin öldürüldüğü belirtilmişti. Saldırıyı Hamas üstlendi.

Patlama, Cafa Sokağı'nda Merkaz Kılal İş Merkezi yakınında Eged şirketine ait 14 numaralı otobüste meydana geldi. İsrail televizyonu, patlamanın intihar saldırısı olduğunu duyurdu. Olay yerindeki ambulans görevlileri ve polis, ölü ve yaralı sayısının 40 olduğunu bildirdiler. Yaralıların 15'inin durumu ağır. ABD Başkanı George Bush, 17 kişinin öldüğü saldırıyı kınadı.

İzzettin el Kassam: Şiddetli bir deprem gibi olacak

Hamas, saldırının ardından itikam yemini etmişti. Grubun silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail'i intihar saldırılarıyla tehdit ettiği bildirildi. El-Kassam, Tugayları'nın Gazze'de yayınladığı demeçte, "Şu andan itibaren bütün seçenekler açıktır. Siyonist düşmanın kalbine saldıracağız. Cevabımız şiddetli bir deprem gibi sert ve ağır olacaktır" derken, artık bütün İsrailliler'in hedef olduğunu ve intihar saldırıları yapacaklarını belirtmişti.

İsrail basını Şaron'u kınadı

İsrail basını, Rantissi'ye yapılan suikast girişimini eleştirdi. Dünkü gazeteler saldırının zamanlaması konusunda Başbakan Ariel Şaron'u eleştirirken İsrail muhelefeti de hükümetin Rantissi'ye suikast kararına tepki gösterdi. Ülkenin en çok satan gazetesi Yediot Aharonot, saldırının mantığını sorgularken Maariv gazetesi "İsrail kınandı. Filistin Başbakanı Mahmut Abbas bir kenara itildi ve Hamas, büyük bir kahraman olarak çıktı" ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Ariel Şaron ise devlet terörü olarak nitelenen saldırılar konusunda ısrar etti ve gerektiği halde bu tür operasyonları sürdüreceklerini söyledi. n KUDÜS

İsrail'den Gazze'ye füze saldırısı

İsrail Apaçi helikopterlerinin, Gazze kenti yakınındaki bir araca düzenlediği füze saldırısında 7 Filistinli öldürüldü. Ölrdürülenler arasında Hamas yetkililerinin de bulunduğu öne sürüldü. Hastane kaynakları, İsrail'in araca 2 füze fırlatması sonucu Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları örgütünün lideri olduğu öne sürülen Tito Mesud (35) ve araçta yanında bulunan Soffil Ebu Nahez (29) adlı iki Filistinli'nin öldüğünü belirtti. Saldırıda, ölen diğer 5 kişinin yoldan geçen kişiler oldukları kaydedildi. İsrail helikopterleri geçtiğimiz günlerde, yine Gazze'de içinde Abdülaziz el-Rantissi'nin bulunduğu otomobiline füze saldırısında bulunarak 3 kişiyi öldürmüştü.

 
Düğmeye basıldı mı?
Tahran'da binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı rejim karşıtı protesto gösterisi sabaha kadar sürdü.
ABD Irak'ta 3000'den fazla sivili öldürdü
Bazı hastane kayıtlarına göre Irak'ta 3 bin 240 sivil öldü. Ancak kesin rakamı bulmak mümkün değil.
ABD, askerini hukuktan muaf tutmak istiyor
Pakistan'a İsrail'i tanı rüşveti
Kısa kısa..
Belçika'da İsrailli generale dava açma kararı
Belçika Temyiz Mahkemesi'nin, insanlık suçu işlediği gerekçesiyle İsrailli General Amos Yaron hakkında dava açılmasına karar vermesi, katliama uğrayan Filistinlilerin avukatı tarafından memnuniyetle karşılandı. İsrailli General Amos Yaron, 1982 yılında Filistin mülteci kampına düzenlenen saldırıda katliam yapmış, bu olay "Şabra Şatila Katliamı" olarak tarihe geçmişti. Katliam, şimdiki İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un Savunma Bakanı olduğu zaman İsrailli güçler ve müttefikleri olan Hristiyan milisler tarafından gerçekleştirilmişti. Dünyada insanlığa karşı suç işleyenleri yargılayan, bu kişiler hakkında dava açan Belçika Temyiz Mahkemesi'nin İsrailli general hakkında verdiği karar, Avukat Şebli Mellat tarafından sevinçle karşılandı. Avukat Mellat, bu kararın, savaş suçlularının dokunulmazlığına karşı önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
12 Haziran 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED