AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Nefret kampanyası

NewsMax dergisi, Chirac, Annan, Carter, Castro, Gore Vidal, Jane Fonda, Sean Penn gibi Bush'u eleştiren siyaset ve sanat dünyasının ünlü isimlerine karşı büyük bir nefret kampanyası başlattı. Kampanyanın adı, Gelincik Destesi.

Pentagon'un Irak işgali sırasında Saddam Hüseyin rejiminin kilit noktalarında bulunan kişilere karşı hazırladığı en çok arananlar listesi Amerikan kamuoyunda büyük yankılar uyandırmıştı. Bu listeyi iskambil destesi şeklinde hazırlayan ve piyasaya sunan NewsMax dergisi, savaş gibi uluslararası bir konuyu hem magazinleştirmiş hem de bu kağıt destesinin satışından tatlı karlar elde etmişti. İskambil destesi halinde hazırlanan bu listenin maça ası Saddam Hüseyin'di.

Bush'un Cumhuriyetçi yönetimine yakınlığı ile bilinen bir yayın organı olan NewsMax dergisi, bu propagandanın çok ses getirdiğini ve kamuoyunda büyük yankılar uyandırdığını görmüş olmalı ki, Amerika'nın Ortadoğu'daki politikalarına bulabildikleri her platformda sert bir şekilde karşı koyan siyaset, sahne ve müzik dünyasının tanınmış şahsiyetlerine karşı aynı yöntemle büyük bir karalama kampanyasına daha girişti.

Hedefteki 54 isim

Beyaz Saray'a en çok muhalefet eden tanınmış 54 kişinin resminin yer aldığı bir iskambil destesi hazırlayan NewsMax, oyun kağıtlarını birer bilgi broşörü haline getirerek bu iflah olmaz muhaliflerin ABD'ye karşı işlediği tüm cürümleri bir bir ortaya dökmüş.

Kağıtlardaki bilgi notlarında, Amerika'nın ve Irak'ı özgürleştirme(!) projesinin karşısında yer alan ünlü muhalifler, ti'ye alınıyor ve kendilerine karşı duyulan nefretin kanıtları olarak bu insanların Amerika aleyhine söyledikleri sözlerden çarpıtılmış alıntılara yer veriliyor.

Ünlü kişilere karşı "Gelincik Destesi" adıyla yürütülen bu nefret kampanyasının en çok tanınan aktörleri Jacques Chirac, Barbra Streisand, Teddy Kennedy, Kofi Annan Michael Moore ve Tim Robbins.

  • BERCAN TUTAR

    Sosyal şovenizm mi, sosyal faşizm mi?

    Komik bir şekilde verilen resimlerdeki kişilerin başında Saddam'ın Cumhuriyet Muhafızları'nın giydiği kırmızı berelerden var. Bu ünlü muhaliflerin lakabı ise "Saddam'ın Gelincik Tugayı". Her fotoğrafın altında, muhaliflerin ya ABD karşıtı ya da Saddam'ı savunan sözlerinden birer alıntı var. Bu ünlüler içinde maça ası olma şerefi Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'a verilmiş. Her kartta birer iftira ve karalama cümlesi yer alıyor. ABD yönetiminin sosyal şovenizme ve sosyal faşizme vardırdığı nefret kampanyasından bir çok Hollywood yıldızı da payını almış. Gelincik Destesi'nde Martin Sheen, Jane Fonda, Janeane Garofalo, Sean Penn, George Clooney, Susan Sarandon gibi tanınmış muhalifler dikkat çekiyor. Bu Gelincik Destesi'nin jokerleri ise eski ABD başkanlarından Jimmy Carter ile yine eski ABD başkan adaylarından ve eski vaiz Jesse Jackson.

    Bush'un, uykularını kaçıran düşmanları

    Jacques Chirac, Martin Sheen, Sen. Robert "KKK" Byrd, Dan Rather, Vicente Fox, Michael Moore, Sen. Teddy Kennedy, Gore Vidal, Jean Chretien, Barbra Streisand, Rep. Nancy Pelosi, Katie Couric, Kofi Annan, Chrissie Hynde, Rep. Jim McDermott, Bill Moyers, Vladimir Putin, Susan Sarandon, Rep. Charlie Rangel, Peter Arnett, Gerhard Schroeder, Tim Robbins, Rep. Pete Stark, Helen Thomas, Hans Blix, Sean Penn, Sen. Patty Murray, Mary McGrory, Bashar al Assad, Janeane Garofalo, Rep. Marcy Kaptur, Robert Scheer, The Ayatollah Ali, Khamenei Natalie, Maines Ramsey, Clark Leslie Stahl, Moammar Gadhafi, Woody Harrelson, Rep Dennis Kucinich, Walter Cronkite, Hugo Chavez, George Clooney, Rep. Sheila Jackson, Lee Jane Fonda, Fidel Castro, Ed Asner, Rep. Jim Moran Ted Turner, Kim Jong-il, Jessica Lange, Howard Dean ve Harry Belafonte.

    ABD'nin nefret ettiği sorular

    Kartlar soru cevap şeklinde tasarlanmış. Örneğin bir kartta şöyle bir soru var: "Bu kızgın sözleri hangi Hollywood yıldızı söyledi? Bu bir ırkçı emperyalist savaştır. Bu savaşseverler Beyaz Saray'ı çaldılar. Siz onlara 'şahinler' diyorsunuz. Ben böyle güzel bir kuşun ismini kirletemem. Bunlar ulusumuzun acılarını pazarladılar ve sonra beyaz olmayan ülkelere karşı bitmeyecek bir savaşa giriştiler. Onlara utanmadan terörist diyorlar. Asıl teröristin kim olduğunu her kes iyi biliyor." Hangi rock sanatçısı, "Biz bombalanmayı hak ediyoruz. Umarım Müslümanlar kazanır" dedi?

    Ya da, şu sözler hangi ünlü sinema sanatçısına ait: "Bush savaşı kazanacağımızı söylüyor. Ne savaşı! Saldıran biziz. Ortada savaş yok. Bu düpedüz tecavüz." ABD siyasetinin hangi ünlü siması şu sözleri söyledi? "Tehdit olması şöyle dursun, Irak 12 yıldır ABD saldırganlığının kurbanı." Bu Kongre üyesinin ABD'yi bebek katili olarak suçladığı kartın bilgi bölümünde vurgulanıyor.


  •  
    'Yerini biliyorum ama söylemem'
    Türk Dışişleri heyeti ile Bağdat'ta biraraya gelen Celal Talabani, Saddam Hüseyin'in ailesinin nerede yaşadığını bildiğini, ancak bu konuda hiçbir şey söylemeyeceğini dile getirdi.
    Amerika'ya gidenler yandı
    ABD, 1 Ocak 2004'ten itibaren vize uyguladığı bütün ülkelerin vatandaşlarından parmak izi ve fotoğraf alacak.
    Petrol bölgesi Açe'de savaş şiddetini artırdı
    Endonezya'nın petrol bölgesi Açe'de sıcak çatışmalar var. Açeli savaşçıların lideri teslim olmadı.
    Berlusconi: Amerika'nın gölgesinde yaşayamayız
    Pentagon, "Robot tanklar"a 15 milyar dolar harcayacak
    Amerikan helikopteri düştü: 5 ölü
    Bu kez bedava konuşan Clinton, Bush'a yüklendi
    Bush'un 'şerif yardımcısı' Mahathir'i öfkelendirdi
    Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Avustralya'nın, Endonezya ve Malezya'da anti-terör "uçarbirlikleri" konuşlandırma fikrine sert tepki gösterdi. Mahathir, "İstedikleri her yere gidebilirler, fakat Malezya'ya gelmesinler. Onlara söyleyin, burada hoş karşılanmazlar" dedi. Mahathir, Avustralya Başbakanı John Howard'ı, ABD'nin Asya'daki "şerif yardımcısı" olarak suçluyor.
    Moro Müslümanları Bush'un teklifine sıcak
    Filipinler yönetimine karşı mücadele eden Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF), ABD Başkanı George Bush'un, çatışmalara son vermek için mali ve siyasi yardım yapma önerisini memnuniyetle karşıladı. MILF sözcüsü Eid Kabalu, "Biz bütün kalkınma yardımlarını memnunlukla karşıladık" dedi. MILF'nin Bush ile terörizmin kınanması konusunda aynı fikirde olduğunu belirten Kabalu, "Biz terörist faaliyetler içinde değiliz, sadece bir saldırı karşısında kendimizi savunuyoruz"diye konuştu.
    Kerkük'te hayat normale döndü
    Irak'ın Kerkük kentinde Arap ve Kürtler arasında 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışmaların ardından yaşam normale döndü. 3 gün önce Arap ve Kürtler arasında meydana gelen ve 7 kişinin ölümü, 25 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan çatışma nedeniyle kentte başlayan gerginlik sona erdi. Kapalı bulunan işyerleri açılırken, insanlar normal yaşamlarına döndü.
    21 Mayıs 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED