AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

DHKP-C'den eylem

Ankara'nın merkezi Kızılay'da canlı bomba paniği yaşandı. 23 yaşındaki Songül Akkurt'un üzerindeki bomba bir kafenin tuvaletinde patladı. Patlama sonucu eylemci Akkurt öldü, biri polis 2 kişi yaralandı.

Başkent Ankara'nın merkezi Kızılay'da canlı bomba paniği yaşandı. DHKP-C örgütü mensubu olduğu öğrenilen Songül Akkurt adındaki canlı bomba, üzerindeki bombayı bir kafenin tuvaletinde patlattı. Patlama sonucu eylemci Akkurt parçalanarak öldü, biri polis iki kişi yaralandı.

Dün sabah saat 09.15'de Ziya Gökalp Bulvarı Karanfil Sokak girişindeki Crocodile Kafe'de büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu DHKP-C örgütü üyesi olduğu bildirilen Songül Akkurt parçalanarak öldü. Patlamanın olduğu tuvaletin duvarları çöktü, kafenin camları kırıldı.

Bompayı panik mi patlattı?

Görgü tanıkları, kafeye saat 09.00 sıralarında gelen kadının, sipariş verdiği muhallebiden birkaç kaşık aldıktan sonra telaşla tuvalete gittiğini ve bu sırada patlamanın meydana geldiği bildirdiler. Kadının kafede bulunduğu sıralarda bir polisin tuvalet ihtiyacını karşılamak üzere kafeye girdiği, polis memurunun dışarı çıktığı sırada da patlamanın meydana geldiği ifade edildi. Polis memurunun, patlamanın ardından şoka girdiği belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili, eylemci Akkurt'un, polisin kafeye girmesi üzerine telaşlanmış olabileceğini belirterek, "Bu bir varsayım ama, eylem hazırlığındaki kadın, polisi görünce telaşa kapılarak tuvalete girdikten sonra patlama meydana geldi" dedi. Olayla ilgili olarak 1.70 boylarında, kısa saçlı, esmer, kilolu, üzerinde koyu renk tişört ve mavi kot pantolon bulunan bir erkeğin de arandığı bildirildi.

Parmak izi sonuca götürdü

Patlama esnasında belden aşağısı parçalanarak ölen eylemcinin 3 el parmağı bulunarak, parmakizi incelemesi amacıyla emniyete götürüldü. 3 bin 500 parmakizi taranarak eylemcinin kimliğine ulaşıldı.

Emniyet kayıtlarına göre, Şengül Akkurt, 1994 yılında DHKP-C/Dev-Sol davasında tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Bir süre sonra serbest kalan Akkurt, 1998 yılında İstanbul'da tutuklandı ve Ümraniye Cezaevi'ne gönderildi. 1998 sonunda tahliye edilen Akkurt hakkında, 2000 yılında Malatya DGM tarafından arama kararı çıkarıldı. Akkurt, o tarihten bu yana aranıyordu.

Olaya DGM el koydu

Eylemcinin DHKP-C örgütüne mensup olduğunun belirlenmesinden sonra, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevsizlik kararı vererek dosyayı Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği bildirildi. Başsavcı Cevdet Volkan'ın, soruşturmayı Ankara'da daha önce meydana gelen bombalama olayları ile ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Hakan Kızılaslan'a verdiği öğrenildi.

İNTİHAR EYLEMİ Mİ?

  • Patlama başkentin en işlek yeri olan Kızılay Meydanı'nda meydana geldi.

  • Songül Akkurt isimli DHKP-c üyesi kadının üzerindeki bomba patlarken, bir kişi öldü bir kişi de ağır yaralandı.

  • Üzerinde bomba patlayan kadının intihar eylemcisi olup olmadığı araştırılıyor.

  • Patlama erken saatlerde meydana geldiği için daha büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü.

  • Polis 1.70 boylarında, kısa saçlı, esmer, kilolu, üzerinde koyu renk tişört ve mavi kot pantolon bulunan bir erkek şüphelinin peşinde.

  • Bombanın üzerinde patlaması ile vücudu parçalanan, kolu yan binaya fırlayan Songül Akkurt'un cesedi, kolilere doldurularak adli tip kurumuna kaldırıldı.

  • Olayın ardından Ankara polisine bomba alarmı verildi.

    EMNİYET UYARMIŞTI

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, bir süre önce il emniyet müdürlüklerine, DHKP-C örgütünün canlı bomba kullanarak saldırılarda bulunabileceğine dair bir uyarı yazısı gönderdiği bildirildi. Yazıda, canlı bomba olarak kullanılabilecek DHKP-C örgütüne mensup bazı isimlerin de yer aldığı kaydedildi. Canlı bomba Şengül Akkurt'un kız kardeşi Elif Akkurt'un halen Malatya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu olduğu, küçük kardeşi Songül Akkurt'un da 1 Mayıs 2003'te gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

  •  
    Başhekimi kaçıran üç kişi tutuklandı
    "Hastamız var" diyerek Başhekim Dr. Hasan Arslan'ı kaçıranlar hapse atıldı.
    'Sivil toplum'a AB desteği
    AB, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının demokratik karar mekanizmalarında aktif yeralması için proje başlattı. Projeyi yürüten Sunay Demircan, "Bir kısmını zaten devlet kurmuş, sivil demek zor. Bir kısmı da tabela kuruluşu. Bu yüzden etkili olamıyorlar" dedi.
    Mutsuzluğu seçmeyin
    Gençlerin gelecek kaygısı, doğru meslek tercihleri yapıldığı takdirde bir problem olmaktan çıkıyor. Uzmanlar, meslek seçiminde gencin tamamen kendi yetenek ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurmasının, mutsuz bir ömür geçirmesini engelleyeceğini belirtiyor.
    At yarışlarından devlete 553 trilyon
    At yarışlarından geçtiğimiz yıl yarışseverlere 562 trilyon liralık ikramiye dağıtılırken, devlete 553 trilyon lira kesinti yapıldı.
    Komisyon sır engelini aştı
    TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, "ticari sır" engelini ilginç bir yöntemle aştı. Olay bütün boyutlarıyla şifreli olarak özetleniyor ve "ticari sır" nedeniyle bilgi vermeyen bürokrata "Böyle mi" diye soruluyor. Verilen yanıta göre olay doğrulanıyor veya reddediliyor.
    İğne ucu kadar cip
    Arınç: 19 Mayıs coşkulu olmalı
    Ağar: Bazıları DP'ye benzeme çabası içinde
    Ağar: Bazıları DP'ye benzeme çabası içinde

    21 Mayıs 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED