AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Bay Kuruntu Tayyar oldu

Kuruntu Ailesi'nin sevecen 'Hüsnü Amca'sı Gazanfer Özcan, mafyayı hicveden Baba dizisinde Tayyar oldu. Özcan artık sokakta 'Tayyar Baba' diye selamlanıyor

  • SEVDA ALKAN
    Adı, uzun yıllar TV'de yayınlanan Kuruntu Ailesi'nin yardımsever, sevecen ama olayları biraz abartılı ve yanlış anlayan ve anlatan aile reisi Hüsnü Kuruntu karakteriyle anılan Gazanfer Özcan, artık Baba dizisinin 'Tayyar Baba'sı. Mafyayı komedi unsurlarıyla hicveden 'Baba' dizisinin 'Tayyar Baba'sı Özcan, sokağa çıktığında artık Hüsnü Amca değil, Tayyar Baba olarak selâmlandığını söylüyor.

    İzleyici rahata alıştı

    Sanat hayatının 54. yılında olan Gazanfer Özcan, tiyatro izleyicisinin azalmasından dolayı üzüntülü. "Her 10 seyircinin yerine şimdi bir kişi geliyor" diyor Özcan, bunun sorumlusu olarak da çocuklarına iyi bir tiyatro vizyonu verememiş seyirciyi görüyor. Bir de TV'nin yaygınlaşması: "Çünkü izleyici pijamasını giyerek görmek istediği herşeyi görebiliyor. Rahata alıştı. Ekonomik sıkıntıların da etkisi var."

    Eşi ve rol arkadaşı Gönül Ülkü için "Biz Gönül ile bir ikili değil, yekvücuduz" diyen Özcan şöyle devam ediyor: "12 yıllık arkadaşlığımızın üzerine 41 yıllık da bir evlilik hayatımız var. Rahatsızlığı nedeniyle ilk defa onsuz kaldım. 6 aydır sudan çıkmış balık gibiyim."

    Sarhoşlara oynamadım

    1971'de Münir Bey isimli İzmirli bir işadamından, şu sıralar hem çok popüler, hem de maddi getirisi olan stand-up yapması için teklif aldığını söyleyen Özcan, o günlerde reddettiği bu teklifle ilgili yaşadığı ruh halini şöyle anlatıyor: "Eve gittiğimde düşündüm. Ortam gözümün önüne geldi ve 'yapamam' dedim. Böyle büyük bir teklifi nasıl reddettiğime kimse inanamamıştı. İçkili, sarhoşların olduğu bir yerde nasıl yapardım. Teklifi reddettiğim için de hiç pişman olmadım."

    Tiyatro karın doyurmaz

    "Tiyatrodan para kazanmayı kimse hayal etmesin" diyen Gazanfer Özcan, tecrübelerini şöyle aktarıyor: "Hiçbir zaman refah içinde bir hayatımız olmadı. Sağlığımız elverdiği sürece de bu işe devam edeceğiz. Tabii biz de kötü durumlara düşebiliriz. Maalesef para çok şeye kâdir. Halk bir elim yağda bir elim balda diye biliyor. Halbuki tiyatrocular kazanmıyor. Sanatçı, bunu belli etmez. Bu prestij meselesi. Ama biz de sıkıntılarımızı anlatıyoruz artık."


    İki kadının 'analık' olma yarışı

    İlk bölümü geçtiğimiz hafta yayınlanan ve izleyenlerin beğenisini kazanan 'Analık'ın ikinci bölümünde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Yusuf Bey 7 yıldır her sabah ziyaret ettiği karısının mezarına gitmeyi ilk kez unutur. Bu durumu farkettiğinde de Cemile'ye ihanet ettiğini düşünür ve ondan af diler. Ancak iş işten geçmiştir. Yusuf Bey ilk tavizi vermiştir bir kere. Yusuf Bey'in anası Efe Gelin komadan çıkar. Yusuf Bey rahat bir nefes alır ancak, hemşire Canan ve hastanede yardım eli uzattığı Zeynep kafasını karıştırmaya başlamışlardır bile.

    Yusuf Bey'i elde etmek isteyen Canan içten içe planlar yapmaktadır. Mecburi sevgilisi Çakal Recep'e aklındaki planı anlatır. Çakal Recep önce tepki gösterir sonra da işin ucunda para olduğunu duyunca hoşuna gider. Ve birlikte hareket etmeye karar verirler. Canan ise Yusuf Bey'in Zeynep'e gösterdiği alakadan hoşlanmaz. Ve Zeynep'i takibe alır.
    Kanal 7 / 21.30


    'Alkışlar'la bir yıllık kültür sanat demeti
    Serap Aksoy'un sunduğu kültür sanat gündeminin nabzını tutan lkışlar bu hafta, Türkiye ve dünya çapındaki kültür ve sanat olaylarının bilançosunu çıkartıyor. Genel yönetmenliğini Murat Aktaş'ın, editörlüğünü Gözde Mavi'nin üstlendiği Alkışlar'da izleyici tarafından 2001'de en çok "alkışlanan" kültür ve sanat olaylarından bir buket sunuluyor. Programda İbrahim Balaban, Burhan Doğançay ve Avni Arbaş'ın bu yıl içinde gerçekleşen retrospektif sergilerinden görüntüler sunulurken, bu yıl en çok izleyiciye ulaşan "Dansın Sultanları" ekrana geliyor. Tv8 / 22.05

  •  
    Bu program tam bir 'Fanatik'
    TRT 2'nin haftanın her günü yayınlanan belgesel kuşağının bu bölümünde, "fanatik" kavramı ele alınıyor. 'Fanatik'lerin, kendilerini nasıl tanımladıklarından yola çıkan belgeselde, aşırı sevginin şiddete dönüştüğü ince çizginin sınırı çarpıcı örneklerle anlatılıyor. Programda takım ve star aşkının nasıl bir kutsamaya dönüştüğü de vurgulanıyor.
    Trt 2 / 20.30

    Kaçak elektrik Haber Özel'de
    Genel yönetmenliğini Kerimcan Kamal'ın üstlendiği Haber Özel'de, kaçak elektrik kullanımından trilyonları kaybeden Türkiye'nin nasıl soyulduğu gözönüne seriliyor. Elektrik faturalarını sıfırlayan bir şebekenin maskesinin indirildiği programda, devletin bugüne kadar uğradığı zararı da hesaplıyor.
    Show Tv / 23.15

    Sanatta bir haftalık yolculuk
    Serap Aksoy Gürkan'ın sunduğu Alkışlar'ın her bölümünde o haftanın kültür sanat olayları mercek altına alınıyor. Programda bugün, İş Sanat'ta gerçekleşecek Yansımalar-Violoncelli konseri ve Birol Yayla ile yapılan röportaj ekrana geliyor. Alkışlar'da ayrıca Troya Önünde Atlar adlı sergiden görüntüler yeralıyor.
    Tv8 / 22.15

    Yerel Yönetimler Yasası mercekte
    Kanal 7 Ankara Temsilcisi M. Akif Beki'nin sunduğu Kırmızı Işık bu hafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i konuk ediyor. Yerel Yönetimler Yasası'nın tartışılacağı programda, "Yeni yasa neler getiriyor?" ve "Eyalet sistemi tartışmalarının nedeni ne?" gibi soruları Gökçek yanıtlıyor.
    Kanal 7 / 00.45
    21 Mayıs 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED