T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'Şeytan taşlamaktan bıktım'

Mumcu, "Kimse 'yine kafalarına göre bir üniversite düzeni kuracaklar. Falanca liselilerin önünü açacak, falancaları kapatacaklar' gibi komplocu, entrikacı senaryolara kendini kaptırmasın" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, tüm politikalarını ve girişimlerini öğrenci merkezli yapacaklarını dile getirerek, "Kimse 'yine kafalarına göre bir üniversite düzeni kuracaklar. Falanca liselilerin önünü açacak, falancaları kapatacaklar' gibi komplocu, entrikacı senaryolara kendini kaptırmasın" dedi. Türkiye genelinde sayıları 7 bini aşkın özel okul, dersane, çeşitli kurslar, etüt eğitim merkezleri ve okul öncesi eğitim kurumlarının tümünü temsil etmek üzere Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) kuruldu. Derneğin kuruluşu nedeniyle The Marmara Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan Mumcu, özel girişim alanlarının sivil toplum örgütleri altında toplanmasının çok büyük yararları olduğunu söyledi.

Konuşmasında sınav sistemine de değinen Mumcu, bu sistemin Anayasa'da yazılı olan sosyal adalet prensibini ihmal ettiğini savunarak, şunları söyledi: "Sen sistemini verimli kurmamışsın. Suçlu ilan etmek lazım geldiğinde bir tane günah keçisi arıyorsun. Devlete karşı zaten boynu bükük olan özel girişimci, özel dersaneci de boynunu büküyor. 'Eyvallah, ben günah keçisiyim, suçlu benim' diyor. Böyle bir haksızlık olamaz. Özel girişimcinin özendirilmesi gereken bir alanda ürkütülmesi, cezalandırılmasıdır bu. Ve bu çok saçmadır. Başka hiçbir şey değildir. Böyle bir saçmalığa son vermek zorundayız. Biz sistemin ürettiği bu haksızlıkların önüne geçeceğiz."

Üniversite sınav sistemi

Mumcu, tüm politikaları öğrenci merkezli yapacaklarını dile getirerek, "Kimse buradan 'Yine kafalarına göre bir üniversite düzeni kuracaklar. Falanca liselilerin önünü açacaklar' gibi komplocu, entrikacı senaryolara kendini kaptırmasın. Böyle bir şey yok" dedi. Dünyadaki sistemin Türkiye'de de olacağını ve bundan hiç kimsenin endişe duymaması gerektiğini ifade eden Mumcu, "Artık şeytan taşlamaktan bıktım. Sadece yapacaklarımı, inandıklarımı söylemek istiyorum. Hiç kimse yine kendi komplekslerinin batağına saplanmasın" diye konuştu.

  • İSMAİL ZELVİ/İSTANBUL

    'ÖĞRENCİ AFFI PROJEMİZ YOK'

    Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, bakanlığının "öğrenci affı diye bir projesi olmadığını" söyledi. Mumcu, "öğrenci affına" ilişkin bir soru üzerine bu meselenin AB'nin uyum sürecinde Türkiye'den talep ettiği bir konu olduğunu da ifade ederek, konunun yine son derece yanlış başlıklar altında ve yanlış tartışmalara konu edilerek ele alındığını kaydetti. Mumcu, şunları söyledi: "Bakanlığın 'af' diye bir projesi yok. Meclis'te affı söz konusu edilen şey özellikle Kürtçe dilekçelerle ilgilidir ve bunların çok büyük bir kısmı zaten yargı yoluyla okullarına geri dönmüşlerdir. Bu alanda bir tartışmayı özel olarak başlatmamak için Adalet Bakanımız'la temas kurup bu konunun kapsamdan çıkarılması konusunda bir girişimde bulunacağımı da sizlere söyleyeyim. Hiç olmazsa suiistimal ettikleri bir mesele vardı onu da suiistimal edemesinler. 'Yok üniversiteler bölünecekmiş' gibi suiistimal fırsatlarını da ellerinden alalım da ondan sonra bakalım neyi suiistimal ederler. Onu da beraber seyredeceğiz."



  • 12 Ocak 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED