AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
The Economist'in büyüme tahmini % 6

The Economist dergisinin gelişmekte olan 25 ülke için yaptığı ankette Türkiye'nin 2004 yıl sonu büyümesi yüzde 6 olarak öngörüldü. Değerlendirmede, 10'uncu sırada yer alan Türk ekonomisi için 2005 yılı Gayri Safi Yurtiçi Hasıla artış hızı beklentisi ise yüzde 4.4 olarak belirlendi. Yıl sonu için cari dengenin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 3,6'sı kadar açık vermesi öngörülürken, 2005 yılı için bu oran yüzde 2,9 olarak tahmin edildi. Ankete göre Venezuela'nın 2004 yılında yüzde 9,5, Çin'in yüzde 9,2, Singapur'un ise yüzde 7,5 büyümesi bekleniyor.

BEKSİAD üyeleri Ukrayna'yı fethetti

Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyeleri, ürünlerini sergiledikleri Ukrayna Odessa İnter Moda- Textile Expo Fuarı'nda ilgi odağı oldular. Ukrayna, Rusya, Polonya ve Türki Cumhuriyetlerden çok sayıda kişinin ziyaret ettiği fuarda yeni müşterilerle tanıştıklarını kaydeden BEKSİAD üyeleri, "Uluslararası fuarlara katılmaya devam edeceğiz" dediler. Akkon, Popolin, Bebüş, Burce, Baby Muz ve Seldinç firmalarının yetkileri, fuar süresince yeni iş bağlantıları yaptıklarını ifade ederek, Ukrayna ve çevresindeki ülkelerin Türk bebe- çocuk konfeksiyonu sektörü için önemli bir potansiyel oluşturduğunu söylediler.

Atina'da ilk madalya Nazlı Deniz'e verildi

VISA Hayalgücü Olimpiyatları resim yarışmasının Türkiye Şampiyonu Nazlı Deniz Ersöz, 32 ülkenin katılımı ile Atina'da gerçekleşen açılış öncesi özel törende Türkiye'yi temsil etti. Deniz, madalyasını Türkiye adına Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazarlama Komisyonu Başkanı Gerhard Heiberg ve Visa Europe Başkanı Hans van der Velde'nin elinden aldı. Törene katılan Monaco Prensi Albert, AB Eğitim ve Kültür Komisyonu temsilcisi Viviane Reding ve Olimpiyat efsaneleri Sir Steven Redgrave ve Roza Motto da Nazlı Deniz'i ilk kutlayanlar arasındaydı.

Sena Elektronik'ten kayıtlı uydu reciever

Sena Elektronik, dünyanın en büyük digital uydu üreticisi ve fabrikası olan Çin sermayeli Coship ile Türkiye pazarına girdi. STB konusunda Çin'deki en büyük firma olan Coship, yılda 10 milyon ürün üretimi gerçekleştiriyor. Son 3 yılda 20 milyon dolarlık ihracat yapan Coship, Dünyanın en büyük uydu-TV magazini olan TELE- Satellite International'da sık sık yer alıyor. Sena Elektronik'in Genel Distiribütörlüğünde Türkiye pazarına CS-2300, CS-5300 ve DAYEKS ürünlerini sunan Coship, ürünlerin üstün özellikleri ile de dikkat çekiyor. Özellikle 180 saate yakın kayıt yapabilme özelliği ile akıllı Uydu olarak tanımlanan ürünlerinde kolay menüsü ve favori program listesi ile rakiplerinin arasından sıyrılıyor. Yüzde 100 Dijital ürün sloganıyla yola çıkan Sena Elektronik ürünlerin satışı ve satış sonrası geniş teknik servisi hizmetiyle Türkiye'yi akıllı uydu receıverlar ile tanıştırıyor.

Erkeklerin ayakkabı markası: Footcap

Türkiye'nin en seçkin ayakkabı markalarından Footcap, bakımlı, modanın takipçisi erkeklere hitap ediyor. Modellerinde kullandığı hareketli çift renkler, taba tonları ile açık renkler ve city kovboylar, modernize edilmeş klasikler, sivri burunlar ile Footcap dikkat çekiyor.

Mutfaklar OMS ile çok daha mutlu

OMS, dünya standartlarında kalitesini kanıtlamış, paslanmaz çelik ürünler ve mutfak gereçleri üretiminde geniş ürün yelpazesiyle hizmet veriyor. 1978 yılında kurulan OMS'nin yıllık üretim kapasitesi 500 bin adet tencere seti, 200 bin tencere, 150 bin çaydanlık ve 100 bin tepsi, cezve takımı ve sütlük.



15 Ağustos 2004
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED