AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Prim günüm ve sigortalılık sürem dolduğunda kıdem tazminatımı isteyebilir miyim ?

Mustafa DUR (Konya): 1963 Doğumluyum ve 15.11.1979 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladım. Halen aktif sigortalı olarak özel kanunla kurulmuş tüzel kişiliği bulunan bir kuruluşta çalışmaktayım. 25 yıllık sigortalı hizmet sürem, 15.11.2004 tarihinde bitecektir. 31 Temmuz 2004 tarihi itibariyle 6401 işgünü prim ödemiş bulunmaktayım. Yaş haddinden dolayı emekliliğim, 20.04.2008 tarihinde dolmaktadır. Çalıştığım kuruluş yetkililerine 15.11.2004 tarihinde işten ayrılmak istediğimde, kıdem tazminatının tarafıma ödenip ödenemeyeceğini sorduğumda, kanunen emekliliğimin 20.04.2008 tarihinde hak edeceğimden kıdem tazminatının ödenemeyeceği bildirilmiştir. Söz konusu tarihte işten ayrılmak istemem halinde kıdem tazminatını almaya hak kazanabilir miyim? Hak kazanırsam nasıl bir yol takip etmeliyim?

*Okuyucumuzun sorusu, 1475 sayılı İş Kanunu'nun halen yürürlükte bulunan 14. maddesine 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 45. maddesiyle eklenen hükümle ilgilidir. Anılan maddeye 5. bent olarak eklenen hüküm şöyledir: "506 Sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (a) ve (b) alt bentlerinde öngörülen yaşlar dışında kalan diğer şartları veya aynı Kanunun Geçici 81 inci maddesine göre yaşlılık aylığı bağlanması için öngörülen sigortalılık süresini ve prim ödeme gün sayısını tamamlayarak kendi istekleri ile işten ayrılmaları nedeniyle feshedilmesi (...) hallerinde işçinin işe başladığı tarihten itibaren hizmet akdinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir. Bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır."

Okuyucumuzun durumunu bu hüküm uyarınca incelediğimizde, verdiği bilgilere göre, 506 sayılı Yasa'ya 4759 sayılı Yasa ile eklenen geçici 81. maddeye göre, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi bakımından 15.11.2004 tarihinde noksanlıkları yaş şartı hariç tamamlanacaktır. Ve anılan hüküm, yaş şartını bekleyen sigortalıların diğer şartları yerine getirdiklerinde, ilgili SSK birimine başvurarak, yaş şartı hariç emekliliğin diğer şartlarını yerine getirdiklerine ve kıdem tazminatını isteyebileceklerine ilişkin belgeyi SSK'ndan almaları gerekmektedir. Bu belge alınmadan, "prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık sürem doldu, yaş şartı hariç emekliliği hak ettim" diye kendiğinden işverene dilekçe vererek işten ayrılan işçilerin kıdem tazminatlarını almaları mümkün değildir veya oldukça zorlu bir süreci -iş mahkemesinde dava açıp kazanma gibi- gerektirebilir.

Tekrarlarsak, Sosyal Sigortalar Kanunu'nun yaşlılık aylığından yararlanmayı düzenleyen 60. maddesine ve emekliliğe kademeli geçişi düzenleyen Geçici 81. maddesine göre sigortalılık süresini ve prim ödeme gün sayısını tamamlayan işçi, işten kendi isteği ile ayrılırsa kıdem tazminatı hakkından yararlanacaktır. Bu doğrultuda iş sözleşmesini fesheden işçi, Kanunun aradığı koşulları tamamladığını belgelemesi gerekir. İşverene, Kurum'dan alınması gereken böyle bir belge ibraz etmeksizin işten ayrılan işçi, kıdem tazminatı hakkından yararlanamaz.


İşçilere "işçi çalışma kimlik karnesi" verilmesi yükümlülüğü var mı ?

Recep ANAR: Eski İş Kanunu'na göre işe alınan işçiye 15 gün içerisinde işçi çalışma kimlik karnesi verilmesi öngörülüyordu. Yeni İş Kanunu'nda böyle bir husus bulunmamakta ve dolayısıyla yaptırımı da kalmamaktadır. İşçi çalışma kimlik karnesi verilmesi yükümlülüğü hakkında ne düşünüyorsunuz ?

*4857 sayılı İş Kanunu, 1475 sayılı İş Kanunu'nun 21. maddesindeki Türkiye İş Kurumu'ndan temin ederek işçilere işçi çalışma kimlik karnesi verilmesi düzenlemesini, düzenlemeleri arasına almayarak yürürlükten kaldırmıştır. Ancak 4857 sayılı İş Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca, işverenin işten ayrılan işçilere "çalışma belgesi" verme yükümlülüğü devam etmektedir.


19 Ağustos 2004
Perşembe
 
TAHSİN SINAV


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED