AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Dokunulmazlık dosyaları dönem sonuna bırakılacak

AK Parti, dokunulmazlık dosyalarının dönem sonuna ertelenmesine karar verdi. Gerekçe, CHP'nin, "Yargılanan başbakan ve bakan koltuğunda oturamaz" polemiği yapmasına fırsat vermemek.

AK Parti, milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının dönem sonuna ertelenmesine karar verdi. AK Parti, Başbakan ve bakanlara yargı yolunun açılması halinde CHP'nin "Yargılanan Başbakan ve bakan koltuğunda oturamaz" polemiği yapmasına fırsat vermeyecek.

Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nda oluşturulan 5 ayrı alt komisyon dokunulmazlık dosyalarını incelemeye devam ediyor. Komisyonların, bu hafta içinde karar vermeleri beklenmesine rağmen, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Mehmet Ali Bulut başkanlığında dün toplanan alt komisyon, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile DYP lideri Mehmet Ağar'ın dosyalarının da bulunduğu 19 dosyanın dönem sonuna ertelenmesi görüşüne vardı. Karar, Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nda verilecek.

CHP'ye koz verilmeyecek

Abdullah Gül, Abdülkadir Aksu başta olmak üzere çok sayıda AK Parti'li ve CHP'li milletvekilinin "dokunulmazlıklarının kaldırılmasını" istemesine rağmen, AK Parti'li üyeler dokunulmazlık dosyalarının dönem sonuna ertelenmesi yönünde oy kullanacak. AK Parti, Başbakan ve bakanlara yargı yolu açılması halinde CHP'nin bunu suistimal ederek, "Yargılanan bir kişi Başbakanlık ve bakanlık koltuğuna oturamaz" polemiği yapmasına izin vermemek için bu kararı aldı. Böylece CHP milletvekillerinin dosyaları da dönem sonuna ertelenecek.

  • BİLAL ÇETİN



  • 29 Ocak 2004
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED