|
 |
"Washington'a hoş geldiniz" tasarısı
ABD Temsilciler Meclisi'nin Türk dostluk grubu üyeleri, Washington'ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan'a "hoş geldiniz" diyen ve Türk-Amerikan ilişkilerinin önemine işaret eden bir tasarıyı Temsilciler Meclisi'ne sundu. Kongre'deki Türk dostluk grubu üyeleri, Demokrat Parti Florida Milletvekili Robert Wexler, Cumhuriyetçi Parti Kentucky Milletvekili Ed Whitfield ve Cumhuriyetçi Parti Texas Milletvekili Kay Granger, Temsilciler Meclisi'ne sunulan tasarıda, Türkiye'nin Irak, Afganistan ve NATO'da üstlendiği roller övülüyor. Tasarıda, Başbakan Erdoğan'a, hükümeti ve Türk halkına, 'uluslararası güvenlik, barış ve refaha katkıları' dolayısıyla teşekkür ediliyor.
Talat: Top, Rum tarafına geçiyor
KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, "Top Rum tarafına geçiyor; biraz sabırlı olmak lazım" dedi. KKTC Bakanlar Kurulu toplantısından önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Talat, Erdoğan-Bush görüşmesinin "hedefleri itibariyle çok yararlı olacağını" söyledi. Türk tarafının hedefinin, "görüşmeleri başlatma ve mayısa kadar sonuç almak" olduğunu hatırlatan Talat, "Sayın Erdoğan'ın bu çabası umarız sonuç verir. Şu anda top Rum tarafının sahasına geçiyor. Biraz daha sabra ihtiyaç var. Çünkü taraflar daha bütün kozlarını kullanmadılar" dedi.
Ziyal, İsrail'de zemin arayacak
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Uğur Ziyal, Türkiye'nin "İsrail ile Filistin arasında arabuluculuk rolü üstlenebiliriz" açıklamasının ardından, konuyla ilgili zemin oluşturmak amacıyla İsrail'e gideceği öğrenildi. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül ile birlikte ABD'de bulunan Ziyal'in, resmi temasların tamamlanmasından sonra İsrail'e gitmesi planlanıyor. Türkiye, Ortadoğu'da arabulucu rolü üstlenmeye hazır olduğunu birçok platformda gündeme getirmişti.
|
 |
|