T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 30 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

301. maddenin akıbeti Pazartesi belli olacak

Erdoğan, Pamuk'un yargılandığı 301 için Yargıtay'ın 'izin alınması gerekir' kararıyla topun Adalet Bakanı'na geçtiğini belirterek, pazartesi yapılacak Bakanlar Kurulu'nda 301'in ele alınacağını söyledi. Erdoğan, "Gereken adımı atarız" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yazar Orhan Pamuk'un yargılandığı TCK'nın 301'inci Maddesi'nden açılan davalarda alınacak kararların 'içtihat' oluşturacağını belirterek, "Bakalım ne gibi kararlar çıkacak. Ciddi aksama varsa yasama yeni değerlendirme yapıp yeni bir karar alacaktır" dedi. Erdoğan, Yargıtay'ın aldığı son kararla 301'de topun Adalet Bakanı'na geçtiğini ifade ederek, "Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda konuyu görüşüp değerlendireceğiz. Atılması gereken adımı atarız" dedi

Erdoğan, ATV'de yayınlanan "Siyaset Meydanı" programında, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen gençlerin sorularını cevapladı. AB'den 301 ile ilgili bir muhalefet gelmediğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Şu anda daha işin başındayız. 6 ay oldu. Alınacak kararlar geleceğe yönelik içtihatları oluşturacak. Bunda tabii çok acele etmemek lazım. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün '301 Geceyarısı Ekspresi filmi gibi' sözlerini ben de paylaşıyorum. Ama, burada bir yürüyüşü görelim, bakalım ne gibi kararlar çıkacak. Bir yerde hakikaten bunun aksamaları ciddi manada varsa, o zaman tabii ki yasama oturacaktır bununla ilgili yeni bir değerlendirme yapıp, yeni bir kararı da alacaktır.

GEREKİRSE ADIM ATARIZ

Eğer biz 5-6 ayda kanun yapıp kanun bozarsak doğru olmaz. Ama buna rağmen arkadaşlarımızla oturur değerlendirmelerimizi yaparız, eğer gerekiyorsa bu adımı gene atarız. Özellikle insan eksenli düşünme bizim için ideal olduğundan, özgürlükler bizim açımızdan çok çok önemli olduğu için özgürlüklerin sınırı burada kısıtlanıyorsa böyle bir şey varsa o zaman bu adım evrensel değerlere denk düşmelidir, adım atılır."

HEP BİRLİKTE YAPARIZ

301'de 'topun Adalet Bakanı'na geçtiği gibi göründüğünü' belirten Erdoğan, pazartesi günü toplanacak Bakanlar Kurulu'nda bu konunun değerlendirileceğini bildirdi. Erdoğan, "Bu değerlendirmeleri yaptıktan sonra olması gereken adımı hep birlikte atarız" diye konuştu.

Erdoğan, bu konudaki kanaatinin sorulması üzerine de, "Özgürlüklerin gereği neyse bu olmalıdır diye düşünüyorum, inanıyorum ve ben bu işin bedelini, faturasını ödeyerek gelmiş birisiyim. Bundan dolayı da yapılması gereken neyse yürütme olarak bizim yapabileceğimiz bir şey varsa bu yapılır" dedi.

BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI

Erdoğan, İHL'lerle ilgili bir soruya da şu cevabı verdi: "İmam hatip liselerinden direkt üniversiteye gidiş varken, bu kaldırıldı. Bizim hükümet, yatay geçişe hiç olmazsa kapı açılsın diyor. Buna da birileri engel olmaya çalışıyor. Bu çocuklar, bu ülkenin çocukları değil mi?" Erdoğan, "Türkiye'de bir gerilim ortamının tesis edildiğini" ifade ederek şöyle dedi: "Eğitim özgürlüğü diyorsak, bir defa bunun önünün açılması lazım. Bırakalım çocuklarımız yarışsınlar. Şimdi imam hatiplilerin narına meslek lisesi mezunları da yanıyor. Bunun düzeltilmesi lazım." Erdoğan, YÖK ile ilgili çalışmaları da 'buzdolabına' koyduklarını söyledi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Organize İşler daha iyi organize olabilirdi

    Organize İşler filmine gittiniz mi sorusuna Erdoğan, gidemediğini ancak çocuklarının filmi gördüklerini söyledi. Beğenip, beğenmedikleri sorusuna da "Doğrusu şimdi buradan söylersem Yılmaz Erdoğan'ı üzerim. Daha organize olabilir" yanıtını verdi. Babam ve Oğlum filmiyle ilgili soruya da "Ona beraber gideceğiz, onun sözünü verdim. Yılbaşından sonra beraber gideceğiz. O filmi çok överek anlattılar" dedi.

    Çankaya Köşkü için 'gün ola harman ola'

    Başbakan Erdoğan 'Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz' sorusuna Erdoğan, "Çok zor soru soruyorsunuz. Bunun altından kalkmak zor. Şu anda bizim gündemimizde bu yok" yanıtını verdi. 2007'de konunun gündeme geleceğinin anımsatılması üzerine de Erdoğan, "Gün ola harman ola" dedi. Kendisinin Başbakanlık görevinin gereklerini yaptığını ve bunu başarmak zorunda olduğunu söyleyen Erdoğan, "Siz istiyor musunuz Cumhurbaşkanı olmak?" sorusuna da, "Artık onu bırakın bende kalsın"

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi