AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Radyoların Kralı TMSF'de kaldı

Türkiye'nin en çok dinlenen radyosu Kral FM, değerinin yarı fiyatına alıcı buldu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki Star Medya Grubu radyolarının sonuncusu olan Kral FM ihalesine tek alıcı katıldı. Daha önce TMSF'den iki radyoyu 56 milyon dolara alan Kanadalı CanWest, 9 milyon dolar muhammen bedelli Kral FM'e sadece 4 milyon dolar teklif edip bu rakamı artırmayınca, son karar Fon Kurulu'na kaldı. Türkiye'nin en çok dinlenen radyosu olan Kral FM ihalesi, diğer radyo ihaleleriyle karşılaştırıldığında çok sönük geçti. Kral FM için daha önce idari belgelerini teslim eden Doğan Grubu'na ait Kanal Spor Televizyon ve Radyo Yayıncılığı ihaleye katılmazken, diğer alıcı CanWest ortaklığındaki Karaköy Televizyon ve Yayıncılık kapalı zarf içinde 4 milyon dolar teklif verdi. Bu bedel, TMSF'nin Kral FM'e belirlediği 9 milyon dolarlık muhammen bedelin altında kaldığı için, ihale öğleden sonraya ertelendi. CanWest, ikinci ihalede de teklifini artırmayınca, son karar Fon Kurulu'na kaldı.

Star Medya Grubu'ndan 367 milyon dolar

TMSF, toplam 270 milyon dolar muhammen bedel belirlediği Star Medya Grubu ihalelerinde şu ana kadar, henüz onaylanmayan 367 milyon dolarlık ihale gerçekleştirdi. Sırada Star Gazetesi ihalesi var. TMSF, Star Medya Grubu şirketlerinin satışına Süper FM'le başlamıştı. Süper FM ihalesinde en yüksek teklifi 33.1 milyon dolar ile Kanadalı Canwest ortaklığındaki CGS Televizyon, Metro FM'in ihalesinde de en yüksek teklifi 22 milyon 850 bin dolar ile Pasifik Televizyon ve Radyo (CGS) vermişti. Star TV ihalesini ise Işıl Televizyon adıyla katılan Doğan Grubu 306.5 milyon dolarla kazanmıştı. TMSF bünyesindeki Star Medya Grubu şirket ihalelerinin sonuncusu olan Star Gazetesi ise, 19.5 milyon dolar muhammen bedelle 6 Ekim'de satışa çıkacak.

Çimento fabrikaları için 135 başvuru geldi

Uzan Grubu'na ait 9 çimento fabrikası için 135 şirket başvuruda bulundu.Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılacak olan Uzan Grubu varlıkları arasında yer alan 9 çimento fabrikasından toplam 433 milyon dolar gelir bekleniyor. 10-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ihaleler, çimento sektöründeki en büyüklerin yarışına sahne olacak. 9 fabrikadan en büyük ilgiyi Edirne'deki Lalapaşa Çimento ile Eskişehir'de kurulu olan Standart Çimento Fabrikası gördü. 61 milyon dolar muhammen bedelle 10 Ekim'de satışa çıkacak Lalapaşa'ya 18 şirketten teklif geldi.



4 Ekim 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED