AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Kimse olmayan yetkisini kullanmaya kalkmasın"

Vatandaşları son günlerde yaşanan menfur olaylar karşısında soğukkanlı olmaya çağıran İçişleri Bakanı Aksu, kişi veya sivil toplum örgütlerinin, kanunların kendisine vermediği bir yetkiyi üzerlerine atfederek kullanmaya kalkmamasını istedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, vatandaşları, son günlerde yaşanan menfur olaylar karşısında soğukkanlı olmaya çağırdı. Aksu, yetkisi olmayan kişi veya sivil toplum örgütlerinin, olmayan yetkilerini kullanmaya kalkmamasını istedi. Bakan Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı illerde meydana gelen olayların herkesi derinden üzdüğünü kaydederek, Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen odakların, geçmişte de akıl almaz oyunlar sergilediklerini belirtti. Aksu, vatandaşların son zamanlarda bazı illerde birtakım karşılıklı sürtüşme ve kavgalara girdiklerinin görüldüğüne dikkati çekerek, "Bizim milletçe üzerinde hassasiyet gösterdiğimiz değerlere karşı, güvenlik güçlerimiz de aynı duyarlılığı göstermektedirler" dedi. Hiçbir kişi veya sivil toplum örgütünün, kanunların kendisine vermediği bir yetkiyi üzerine atfederek kullanamayacağını vurgulayan Aksu, aksi davranış ve eylemlerin, toplumda kamu düzenini bozacağını, kargaşaya neden olacağını belirtti. Aksu, şöyle devam etti: "Geçmişte de gördük ki bu gibi yanlışlıklardan hep yüce milletimiz zarar görmüştür. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Sağduyu içinde hareket edelim. Soğukkanlı olalım ve tahriklere kapılmayalım.

Mücadele tavizsiz sürecek

Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Hukuka aykırı bir durum veya eylem olduğunda, bunu takip edecek, soruşturacak, adli organlara teslim edecek ve yargılanmasını sağlayacak merciler bellidir." İçişleri Bakanı Aksu, zaman zaman meydana gelen olaylar ve tahrikler konusunda itidalli olunması gerektiğini vurgulayarak, herkesin, meydana gelen bu olaylardan ders alması gerektiğini belirtti. Aksu, "Ülkemizin bütünlüğü, herkes için, her kurum için vazgeçilmezdir ve tartışılamaz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı bu menfur olaylar karşısında bir kez daha soğukkanlı olmaya davet ediyorum. Herkes bilmelidir ki: valilerimiz, sorumlulukları altındaki kolluk kuvvetleri ile her türlü kanunsuzluğa anında müdahale edebilecek güç ve kabiliyettedir. Bir kez daha herkesin bilmesini istiyorum ki: kaynağı ne olursa olsun, vatandaşlarımızın huzurunu bozan her türlü olumsuzluğa, yasadışı davranışlara karşı tavizsiz bir mücadeleyi sürdürmekteyiz" diye konuştu.



7 Eylül 2005
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED