AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • 'Hoca'lara maket Kabe ile eğitim
    Hacı adaylarına rehberlik yapacak 13 ilden 217 din görevlisi, Konya'daki eğitim seminerinde, maket Kabe çevresini tavaf etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Konya'da düzenlenen eğitim seminerinde, 2006 yılında hacca gidecek vatandaşlara rehberlik yapacak 13 ilden 217 din görevlisine eğitim veriliyor. Uygulamalı gerçekleştirilen eğitim seminerinde, hac yolculuğu ve orada yapılacaklar konusunda bilgilendirilen din görevlileri, maket Kabe'yi tavaf etti. Konya Müftüsü Mehmet Yavuz, Seminerin 17 Eylül'e kadar süreceğini ve görevlilere maket Kabe çevresinde tavaf yaptırılarak uygulamalı eğitim verileceğini ifade ederek, daha sonra gelecek ikinci grupta da 235 din görevlisinin eğitime tabi tutulacağını kaydetti.

  • KONYA (A.A)

  • 'Beoing 727' Kartal sahilinden kaldırılıyor
    İki işadamı tarafından kafeterya yapılmak üzere satın alındıktan sonra 6 saatlik yolculukla Atatürk Havalimanı'ndan Kartal sahiline getirilen "Boeing 727" tipi eski yolcu uçağı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kaldırılıyor. Ali Rıza Aksu ve Şevket Baltacı adlı işadamlarının bir ABD firmasından satın almalarının ardından, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçirilerek Kartal Rahmanlar sahiline konulan uçağa Büyükşehir Belediyesi müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahmaz, uçağın bulunduğu yere konulması için sahiplerinin kendilerinden izin almadığını vurgulayarak, "Kafalarına göre yeşil alana uçağı getirmişler" dedi.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Barolar, ideolojik tavır sergilemesin
    Hukukun Üstünlüğü Derneği Genel Başkanı Av. Süleyman Arslan, baroların ideolojik tavır sergilenmesinin doğru olmayacağını söyledi. Arslan, Türkiye'de hukuk alanında çok ciddi sorunlar yaşandığını ve bunların hukuka ve hukukçuya saygıyı yokedici sonuçlar ortaya koyduğunu vurguladı. Baroların tüm faaliyetlerinde hassasiyet göstermeleri gerektiğine dikkat çeken Arslan, "Bazı baro yönetimleri ve Barolar Birliği'nin mevcut siyasi iktidarı hedef alan eylem ve uygulamaları, toplum iradesini kabullenememe görüntüsü veriyor. Nihayet gerçek hukukçu, kendi inanç ve ideolojisi dahil, her türlü iç ve dış etkiden uzak; cesurane, objektif ve istisnasız bir şekilde uygulamalarına yansıtmalıdır" dedi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  • İsviçre'de Müslümanlara ağır hakaret
    İsviçre'nin Zürih şehrinde tam bir rezalet yaşanıyor. Zürih'in Volkeswill kasabasında İstanbul odası adı verilen ve Sultanahmet camisi şeklinde inşa edilen oda, fuhuş yuvası olarak kullanılıyor. Kasabadaki Semerkant Caminin hemen yanıbaşına kurulan fuhuş yuvasına tepki gösteren Müslümanlar, İsviçre hükümetinden ve Türkiye'den bu ahlaksızlığı önlemek için girişimde bulunmasını istedi. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğu ateşesi Ersoy Yılmaz, haberlerin yerel basında da yeraldığını ve olayın mahkemeye intikal ettiğini söyledi. Fuhuş yuvasında dünyaca ünlü şehir isimlerinin kullanıldığı odaların hiçbirinde dini motif kullanılmazken, iki şehir İstanbul ve Bağdat için kullanılan figürler cami şeklinde yapılması büyük tepki görüyor.

  • METİN MUTANOĞLU

  • Saldırılarla ilgimiz yok
    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "50. Yılında 6-7 Eylül Olayları" sergisine yönelik protestonun vakıf genel merkezi ve ülkücü hareketle ilgisi olmadığı bildirildi. Vakfın yazılı açıklamasında, olayın vakıf genel merkezi tarafından da kınandığı kaydedildi. Açıklamada, olayda adı geçen bir kişinin eski İstanbul İl Ocak Başkanı olduğu, ancak şu an teşkilatla bağı bulunmadığı açıklandı. Öte yandan olaylarla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, gönderildikleri adliyede savcılık işlemlerinden sonra serbest bırakıldı. Sergi ise 26 Eylül'e kadar açık kalacak.

  • Evren: Okul servislerinin fiyatını henüz belirlemedik
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ramazan Evren, İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Odası'nın kamuoyuna açıkladığı % 25 zamlı okul servis ücretlerinin teklif niteliğinde olduğunu belirterek, ücret belirleme yetkisini elinde bulunduran UKOME'nin yarın yapılacak toplantısında belirlenecek fiyatların İstanbul'da uygulanacağını söyledi. UKOME'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Emniyet, meslek odaları, sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluştuğuna dikkat çeken Evren, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırlarında servis ücretleri ile ilgili karar mercii UKOME'dir. Oda yetkilileri basın yoluyla tekliflerini sundu. Yeni fiyatların belirlenmesinde 1 yıl içinde enflasyon rakamları, servis araçlarının kullandığı yakıta gelen zam ve işçi ücretlerine yapılan zamlar dikkate alınarak kimseyi incitmeyecek bir oranda uzlaşma sağlanacaktır" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ

  • Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda son gün
    Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 37 branşta alacağı 20 bin sözleşmeli öğretmenlik kadrosu için 1 Eylül'de başlayan başvuru süresi, bugün sona eriyor. Başvuru ile ilgili bilgiler, MEB'in "http://personel.meb.gov.tr" adresinde yayınlanan "Kısmi Zamanlı Geçici Öğreticilik" konulu genelgede yer alıyor. Başvurular, söz konusu internet adresinde yer alan başvuru formuyla, kimlik numarası girilerek yapılabiliyor.

  • OKS ikinci yerleştirme sonuçları açıklandı
    Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) 2. yerleştirme sonuçları dün açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenilebilecek. OKS 2. yerleştirme için başvuran 236 bin 502 adaydan 47 bin 184'ü, Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen, Anadolu mesleki ve teknik, Anadolu imam hatip ve Sağlık meslek liseleri ile diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine yerleştirildi.

  • Havaalanında skandal
    Atatürk Havalimanı'nda dün yaşanan güvenlik zafiyeti ortalığı ayağa kaldırdı. Çantasında akordion bulunan akli dengesi bozuk bir kişinin, çok sıkı korunduğu bilinen Atatürk Havalimanı apronuna elini kolunu sallayarak girdi. Daha önce de aprona flütle girme teşebbüsünde bulunduğu ve savcılık tarafından serbest bırakıldığı öğrenilen Eren Savcı isimli akli dengesi bozuk şahıs, 207 no'lu park alanındaki Moskova uçağının altında yakalanarak polise teslim edildi.

  • SIRRI BIYIK

  • Cami sevgisini tablolara taşıdı
    1993 yılında İslamiyeti seçerek İstanbul'a gelen Amerikalı ressam-şair Asiye Allman, Şehzade Mehmet Sofrası'nda 'Beyaz Gül' adlı şiir ve tassavvuf dinletisi programında sevenleriyle buluştu. Kur'an okumada dünya birincisi olan Hafız Selman Okumuş'un Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle başlayan gecede, mini tassavvuf dinletisi yapıldı ve şiirler okundu. Geceye MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve çok sayıda davetli katıldı. Hafız Selman Okumuş'la tanışan Allman, gecede İngilizce şiir okudu. Amerika'daki camileri anlatan Allman, İstanbul'daki camilerin ve ezan seslerinin kendisini çok etkilediğini ifade etti. 11 Eylül'den sonra inanışına olan sevgisini camilere yansıttığını belirten Allman, İstanbul'daki camileri konu alarak resimler yaptığını anlattı.

  • HAMİT ETEEVRANS



  • 8 Eylül 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED