AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Herkes Korkmaz Yiğit'e yüklendi

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, batık Bayındırbank'ın sahibi işadamı Çörtük, Korkmaz Yiğit'i "Çakıcı ile ilişkide olmak" ve "Yüce Divan'ı yanıltmakla" suçladı.

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA
    Eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in yargılandığı "Türkbank" davasında, sanıklar ve tanıklar, işadamı Korkmaz Yiğit'i "Alaattin Çakıcı ile ilişkisi olmak" ve "Yüce Divan'ı yanlış yönlendirmek"le suçladılar.

    Yüce Divan'da dün yapılan duruşmada, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, bankalarına el konulan işadamları Kamuran Çörtük ve Erol Aksoy, eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel ile işadamı Ahmet Nazif Zorlu tanıklık tanıklık yaptı.

    İlk söz verilen İşadamı Çörtük, Türkbank ihalesi nedeniyle Yiğit'in kendisini arayıp ortaklık teklif ettiğini, kendisinin de bu teklifi kabul etmediğini anlattı. Çörtük, Yılmaz'ın kendisine, "Yiğit'in mafya ile ilişkili olduğu yolunda söylentiler dolaşıyor" dediğini anlattı. Çörtük, Yiğit'in Yüce Divan'da kendisi hakkında asılsız bir takım beyanlarda bulunduğunu, kendisini tehdit etmeye başladığını ileri sürdü.

    Çörtük, Başkan Tülay Tuğcu'nun sorusu üzerine, Necmettin Erbakan hariç son dönemde bütün devlet büyükleri ile yakın diyaloglarının olduğunu bildirdi. Duruşmada söz alan Mesut Yılmaz da, Çörtük'ün ifadelerini doğruladı.

    Tanık işadamı Zorlu da, Türkbank ihalesine katıldıklarını ve ikinci olduklarını anlatırken, araya giren Mesut Yılmaz, "Zorlu bana, 'Çakıcı-Yiğit ilişkisini İstanbul'da bilmeyen yoktur' uyarısında bulundu" dedi.

    Duruşmada tanık olarak dinlenen Cindoruk da, Yiğit'in haleti ruhiyesinin bozuk olduğunu ve kendisi ile ilgili anlatımlarının hepsinin hayal mahsulü olduğunu savundu.

    Tanık Özkan ise, İstanbul'da Yiğit'i makam arabasına alarak evine götürdüğünü söyledi ve "Yiğit'e ihalenin iptal edileceğini ve kendisinin de vazgeçmesi gerektiğini anlattım" dedi.

    Tanık Atasagun da, Yiğit'in özel olarak takip edilmediğini, bazı organize suç örgütü liderleri takip edilirken bu arada Yiğit'in de izlendiğini bildirdi. Duruşmanın sonunda Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, Yiğit'in hesabından, sanık Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın Dubai'deki hesabına 14 milyon dolar aktarıldığı iddialarıyla ilgili olarak tanıklık yapmak istediğini bildiren Victor Karahan ile ilgili araştırmaların sonucunun beklenmesine karar verildiğini belirterek, davanın 4 Ekim'e ertelendiğini bildirdi.

    Mesut Yılmaz ve Güneş Taner'in yargılandığı Yüce Divan'da, dönemin ünlü isimleri Hüsamettin Cindoruk, Hüsamettin Özkan, Şenkal Atasagun, Kamuran Çörtük ve Erol Aksoy, eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel ile işadamı Ahmet Nazif Zorlu tanıklık yaparken, Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz, eski ANAP'lı bakan ve milletvekilleri de izleyici olarak katıldı. Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyeleri Şevket Apalak, Serruh Kaleli ve Osman Paksüt de, dün ilk Yüce Divan duruşmasına çıktılar.



  • 9 Eylül 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED