AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Attenzione(*dikkat) F.Bahçe

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk sınavına bugün çıkacak F.Bahçe, özellikle Brezilyalı silahlarıyla korkutuyor. Ancelotti, "F.Bahçe'de önemli yıldızlar var" derken, Shevchenko da "İşimiz zor olacak" yorumunu yaptı

'DÖRT BREZ İLYALI CANIMIZI YAKABİLİR'

F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk rakibi Milan, karşılaşmaya oldukça gergin bir ortamda hazırlandı. İtalya basınına da yansıyan bu tedirginlik teknik direktör Ancelotti ve futbolcuların açıklamalarında sürekli ön plana çıktı. Milanlılar, sarı-lacivertli takımın özellikle Brezilyalı yıldızlarından çekiniyor. Ancelotti, dün düzenlediği basın toplantısında, "Rakip dişli. Dört Brezilyalılar'ı var. Dikkatli olmalıyız" dedi.

VİERİ'Yİ FENER İÇİN ÖZEL OLARAK HAZIRLADI

Milan Teknik Direktörü, "Harika Brezilyalılara sahip F.Bahçe'ye karşı sahaya ruhumuzu yansıtmalıyız" diye konuştu. Golcü Schevchenko ise "F.Bahçe'nin büyük yıldızları var. İşimiz kolay değil" ifadelerini kullandı. Ancelotti, yeni transfer Vieri'yi ilk kez F.Bahçe'ye karşı sahaya sürecek.

Daum Rüştü'yü hazırlıyor

Volkan'ın son maçlarda yediği hatalı goller ve uluslararası maç tecrübesizliği Daum'u düşündürüyor. Alman hocanın uzun süredir sakat olan Rüştü'yü oynatmayı planladığı öğrenildi. Buna göre, tecrübeli futbolcu, bugün maç saatine kadar hazır hale getirilmeye çalışılacak, oynayacak duruma gelirse kaleyi devralacak. Forvette Anelka'yı tek bırakacak Daum, orta sahadan hücuma destek istedi.

9 puan bu gruptan çıkmamıza yeter

F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, Milano'da düzenlediği basın toplantısında, "Milan'ın favori olduğu kesin. Gruptaki üç takım ikincilik için oynayacak. Bizim asıl rakiplerimiz PSV ve Schalke. Milan'dan puan alırsak be ekstra olur" diye konuştu.

KADROYU GİZLİYOR

Geçen yıl topladıkları 9 puanın bu kez gruptan çıkmaya yeteceğini anlatan Daum, "Heyecanla bu maçı bekliyoruz. Kendimizi aşmak zorundayız" dedi. Daum, kadroyu futbolcularından bile gizlediğini söyledi.

Hazırlıklar Milano'da sürdü

Sarı-Lacivertliler San Siro Stadı'nda yaptığı antrenmanla Milan maçı hazırlıklarını sürdürdü. Daum yönetiminde yaklaşık 1 saat süren idmanda futbolcular düz koşunun ardından, açma-germe çalışması yaptılar. İdman yarı sahadaki çift kale maçla tamamlandı.Başkan Aziz Yıldırım'ın da izlediği antrenmanda Daum'un Tuncay'la özel olarak ilgilenmesi dikkatlerden kaçmadı.

AVRUPA KARNESİ

  • F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ne 4. kez katılıyor. 18 karşılaşma oynadı, bunlardan 5 galibiyet, 1 beraberlik, 12 de yenilgi aldı.

  • Sarı-Lacivertli takım, Real Madrid'in 146 puanla ilk sırada yeraldığı Şampiyonlar Ligi genel klasmanında 12 puanla 52. sırada bulunuyor.

  • Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan Türk takımı G.Saray 54 puanla 16'ncı, 3 kez katılan Beşiktaş 12 puanla 50'nci sırada. Milan ise 5'inci.

  • F.Bahçe, Avrupa kupalarında 113. maçına çıkacak. Bugüne dek oynadığı maçlarda 34 galibiyet, 15 beraberlik, 63 yenilgi aldı. 118 gol attı, kalesinde ise 198 gol gördü.

    CEO devri çabuk bitti

    Bir süredir gündemde olan F.Bahçe Kulüp CED'su Levent Ersalman'ın görevi bırakması dün kesinleşti. Ersalman, istifa dilekçesini vererek kulüple ilişkisini kesti. İstifa söylentilerinin çıktığı günden beri Ersalman'ı ikna etmeye çalışan başkan Yıldırım çaresiz kalarak istifayı kabul etti. Levent Ersalman'ın CEO görevine gelmesi Yıldırım tarafından kurumsallaşmada önemli bir adım olarak sunulmuştu.

    Devler Ligi programı

    Şampiyonlar Ligi'nde 2005 - 2006 sezonu bugün oynanacak maçlarla başlıyor. Fenerbahçe'yle aynı grupta bulunan PSV Eindhoven ile FC Schalke 04 takımları bugün Hollanda'da karşı karşıya gelecek. Tüm karşılaşmaların saat 21.45'te başlayacağı günün programı şöyle:
    Olympique Lyon (Fransa)
    Real Madrid (İspanya)
    Pire Olympiakos (Yunanistan)
    Rosenborg Trondheim (Norveç)
    FC Chelsea (İngiltere)
    RSC Anderlecht (Belçika)
    Real Betis Sevilla (İspanya)
    FC Liverpool (İngiltere)
    Glasgow Rangers (İskoçya)
    FC Porto (Portekiz)
    Artmedia Bratislava (Slovakya)
    FC Internazionale Milan (İtalya)



  • 13 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED