AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Role kendi bedenimi katarak oynuyorum

Şimdilerde AB'nin Yolları Taştan adlı dizide "Evin oğlu Serkan"ı oynayan Ruhi Sarı, küçük adam-büyük adam ayrımı yapmadığını söyleyerek, "Karaktere Ruhi'nin bedenini karıştırabilirsem oynuyorum" diyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Ekranın yeni dizilerinden biri de Ruhi Sarı ve Yasemin Yalçın'ın başrol oynadığı, Türkiye'nin AB'ye uyum sürecini eğlenceli bir dille anlatan AB'nin Yolları Taştan adlı komedi. AB denetçilerinin birinin devletin seçtiği örnek bir aileyle birlikte yaşadığı dizide, denetçinin ziyaret ettiği Çekirdek Ailesi'nin oğlu Serkan'ı canlandıran Ruhi Sarı, rolü, gündemi çok ilgilendiren eğlenceli bir proje olduğu için kabul ettiğini söylüyor. "Denetçinin ziyaret ettiği ailenin lise 2'den terk, taksi şoförü oğlunu oynuyorum. Bugün hangi kanalı açarsanız açın AB uyum sürecindeki Türkiye çıkar karşınıza. Bunun komiğini çıkartmak da bana keyifli geldi."

    KALBİNİZLE İLGİLİ

    Bundan önce de, Şaşıfelek Çıkmazı, Sıdıka, Figüran, Yedi Numara, Yeditepe İstanbul ve Sultan Makamı gibi dizilerde rol alan Sarı, AB'nin kendisi için muamma olduğunu söylüyor. "Büyük soru işaretleri ile dolu bir durum. Birtakım faydaları vardır ama götürüleri de olacaktır. AB'ye uyum süreci zarfında bazı sorunların düzelebileceğine inanıyorum. Bu süreçte bizim de aksayan yanlarımızı değiştirebileceğimiz durumlar var."

    Özellikle 'küçük adam' karakterlerini başarıyla canlandıran ve oynadığı karakteri ön plana çıkaran Sarı, "Bana bir rol geldiğinde küçük adam, büyük adam gibi bir ayrımım yok. Karakterle kendi bedenimi karıştırabilirsem ya da kendimi ait hissedersem, projede olmak istiyorum. Tüm alt metnini düşünüyorum, içine sadece Ruhi'nin bedenini katıyorum. O yüzden dikkat çekiyor" diye konuşuyor.

    İlk olarak Tunç Başaran'ın yönettiği Sen de Gitme filmi ile kamera karşısına geçen Sarı, daha sonra Zeki Demirkubuz'un Üçüncü Sayfa, Alberto Rondalli'nin Derviş, Serdar Akar'ın Maruf ve son olarak da Tayfun Pirselimoğlu'nun yönettiği Hiçbiryerde adlı filmlerde rol alan 'çalışkan' bir oyuncu, ancak fazla göz önünde değil. Bunun tercih meselesi olduğunu anlatan Sarı, "Nasıl yaşamak istediğinizle alakalı. İnsanlar hayatlarını tercih ettikleri biçimde yaşıyor, bu da benim tercihim. Bir sürü şey yapıp, kendime ait yaşamayı seviyorum" diyor.

    Önümüzdeki ağustosta yine Tayfun Pirselimoğlu ile kamera karşısına geçecek olan Sarı, şimdiye kadar, iyi yönetmenler ve iyi oyuncularla çalıştığını, bu yüzden de şanslı hissettiğini söylüyor. Sarı: "İnsan şansını biraz da kendisi yaratır. Tabihi ki güzel bir yerden Tunç Başaran'la başladım. İlk kamera görüşüm bir sinema projesiydi benim, Sen de Gitme. Çok şanslıyım ama insan neye niyet ederse o geliyor, bu kalbinizle çok alakalı. Arada abuk sabuk şeyler de oldu ama kendimi sokmadım öyle bir şeyin içine. Yaptığım işleri arkama dönüp baktığımda ne güzel şeyler yapmışım diyebilmek için yapıyorum" diyor sözlerinin sonunda.

    'OYUNCULUK HER YERDE OYUNCULUKTUR'

    Tiyatro kökenli bir oyuncu olan Ruhi Sarı, "Benim için oyunculuk her yerde oyunculuktur" diyerek şöyle devam ediyor sözlerine: "TV'de çok sıkışmış bir programda çok sıkışık bir zamanda bir şeyler üretiyorsunuz. Ben kendi adıma en iyisini yapmaya çalışıyorum. Oyunculuk her şekilde oyunculuktur. Tabiî ki tiyatro 'er meydanı', orası benim kendimi beslediğim bir alan. Ama bir şeyler üretiyorsunuz. Kendi adıma en iyisini yapmaya çalışıyorum."


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Kapıcılar Kralı
    Seyit bir apartmanda kapıcıdır. Yönetici ile arası iyi olan Seyit, apartmanda olup bitenleri lehine çevirmeyi de bilen, her biri birbirinden farklı, tuhaf tüm daire sakinlerini parmağında oynatmayı bilmektedir. Ancak kılıbık yönetici istifa edip yerine acımasız albay gelince kârlı ve rahat günleri sona erer.
    Yön: Zeki Ökten Oyn: Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu, Özcan Özgür, Şevket Altuğ (1976-Komedi)
    KANAL 7 / 20.00

    Çatlak Profesör
    Fazla kilolarından şikayetçi olan profesör Klump bir formül geliştirerek şişmanlıktan kurtulur ancak bambaşka biri olur. 200 kiloluk şişman adam gitmiş, yerine Buddy Love adlı yakışıklı bir çapkın gelmiştir. Prof. Klump, yeni görüntüsüyle o güne kadar başkalarında imrenerek izlediği deneyimleri yaşamaya başlar.
    (The Nutty Professor) Yön: Tom Shadyac Oyn: Eddie Murphy, Jada Pinkett Yapım Yılı: 1996 Türü: Komedi
    STAR / 20.00

    Hollywood Karıştı
    Etkili bir medya eleştirisi olan filmde, işsiz bir oyuncu olan Bobby sürekli derisinin rengiyle yargılanmaktan bıkmıştır. Bulduğu roller hep siyah oyunculara 'layık görülen' yan karakterlerdir. Bobby'nin hayalinde ise kahramanları canlandırmak vardır. Nihayet iş bulur ama ondan istenen, bir kadın satıcısını canlandırmasıdır.
    (Hollywood Shuffle) Yön: R. Townsend Oyn: Robert Townsend, Anne Marie Johnson, Starletta DuPois (1987)
    Cnbc-e / 22.00

    Aile Çetesi
    Evinden atılan Bernadette dört çocuğunu da yanına alarak kendilerini bırakıp giden kocasının peşinden Londra'ya yollanır. Kocası Spendlove'ı bulmasına bulur fakat adamdan kimseye fayda yoktur. Kocasının, onları yine bırakıp gideceğini anlayınca bir kuyumcuyu soyar. Şimdi bütün aile kanun kaçağıdır.
    (The James Gang) Yön: Mike Barker Oyn: John Hannah, Helen McCrony, Jason Flemyng, Toni Collette (1997)
    TV8 / 23.15

    Havada Panik
    Amerika'da meydana gelen üç uçak kazası sonrası hükümet alarma geçer. Pakistanlı terörist grupların bu saldırıları organize ettiği fikri üzerinde ısrarla durulmasına rağmen, Neil Mccabe isimli genç analist olayların bir hacker tarafından düzenlendiğini iddia eder.
    Orijinal Adı: Air Panic Yön: Bob Misiorowski Oyn: Rod Rowland, Kristanna Loken Türü: Gerilim / Macera
    SHOW TV / 01.45

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Yaz gecelerine müziğin esintisini getiren program: Akşam Sefası
    TRT'de yeni sezonda yayınlanmaya başlayan Akşam Sefası adlı program, yaz akşamlarını renklendirme iddiasıyla müzikseverler izleyenlerin karşısına çıkıyor. Başta Türk Sanat Müziği olmak üzere geçmişte ve günümüzde geniş kitlelerin beğenisini kazanmış popüler eserlere yer veren Akşam Sefası, renkli ve canlı bir programla izleyenlere doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşatmaya aday. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Samim Şenyüz'ün üstlendiği programın sunucusu ise Sabiha Akdemir
    [21.50/TRT 1]

    Deniz Feneri'nin ışığı yardım bekleyen iki aileye vuruyor
    Uğur Arslan ve Gamze Gözalan'ın sunduğu Deniz Feneri programında bu hafta, hasta kızlarını iyileştirmek için çırpınan bir ailenin dramı ve yanlış bir iğne sonucu sakat kalan Mehmet Ata ve ailesinin yaşadıkları ekrana geliyor. Programda, Uğur Arslan'ın ziyaret ettiği ve Deniz Feneri ekibinin yardım eli uzatarak sağlık yardımı yaptığı Akdemir ve Ata aileleri yeni evlerine yerleştiriliyor.
    [21.45/KANAL 7]

    Aliye, sezonun son bölümünde yine Sinan'dan kaçma planları kuruyor
    Sanem Çelik, Nejat İşler ve Halit Ergenç'in rol aldığı Aliye'de, evdeki hapis hayatına daha fazla dayanamayan Aliye delirmenin eşiğine geliyor. Deniz, Feyyaz ve Kahraman eli kolu bağlı beklemektedir. Aliye, Arda ve Ayşe'yi alıp Sinan'dan kaçma planları yaparken, Feyyaz ve kaynana İkbal fena halde kapışıyor. Diğer taraftan Sinan ile Leyla'nın ilişkisini öğrenen Meriç onlara karşı çok net bir tavır takınıyor. Sinan, Meriç'e düşman kesiliyor. Leyla ise kardeşi Alp'le Sinan'ı yakınlaştırmaya çalışıyor.
    [ 21.45 / ATV ]

    Salıncak'ta Gülay ve Cem Adrian sallanıyor
    Şükriye Tutkun'un hazırlayıp sunduğu Türk Sanat, halk, pop, rock gibi müziğin her türünden örneklerin ekrana yansıtıldığı Salıncak programına bu hafta, doğaüstü ses rengi ile dikkatleri üzerine çeken genç yetenek Cem Adrian birbirinden güzel şarkılarıyla konuk oluyor. Programın diğer konuğu ise, pop müzikle başlayan serüvenine türkülerle devam eden Gülay. Programda seslendirilen birbirinden güzel şarkıların yanısıra, hoş bir sohbet de Salıncak'ta izleyenleri bekliyor.
    [ 22.10 / STAR ]

    Davetsiz Misafir'de magazinci paniği var
    Pınar Altuğ, Tardu Flordun ve Aykut Oray'ın rol aldığı Davetsiz Misafir'de, Kızı Melek'i Tarcan'ın evinin önüne bırakan Defne, kızının hasretine katlanmaya çalışmaktadır. Tarcan ve arkadaşları ise bu davetsiz misafir nedeniyle şaşkına dönmüşlerdir. Bebeğin bakımı bir dert, plakçıları Pehlivan Pertev'den durumu gizlemek başka bir derttir. Bu arada bebekle uğraşırken çatkapı gelen magazinciler de duruma tuz biber olur.
    [ 20.00 / SHOW ]
    21 Haziran 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED