AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
2005 yılında şirket açılışları hızlandı

Ticaret Sicili verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine göre ocak ve şubat aylarında açılan şirket sayısı yüzde 34,59 artışla 16 bin 8 oldu. Yüzde 67,40'lik artışın yaşandığı şubat ayında açılışların hızlandığı görüldü.

Türkiye'de yılın ilk 2 ayında yeni şirket açılışlarında hızlanma görülürken, şubatta açılan şirket sayısı, kapanan şirket sayısını neredeyse 4'e katladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ticaret Sicili verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine göre ocak ve şubat aylarında açılan şirket sayısı yüzde 34,59 artışla 16 bin 8, kapanan şirket sayısı ise yüzde 19,70 artışla 6 bin 283 oldu. Sadece şubat ayı olarak değerlendirme yapıldığında ise, şirket açılışlarının daha da hızlandığı görüldü. Aynı verilere göre 2004 Şubat'ına göre geçen ay kaydedilen artış, açılan şirket sayısında yüzde 67,40, kapanan şirket sayısında ise yüzde 23,08 oldu. Sadece 2 bin 53 şirketin kapandığı ayda açılan şirket sayısı, 7 bin 687 olarak açıklandı.

Rize, Sinop ve Trabzon'da işler kötü

TOBB Ticaret Sicili verilerine iller itibarıyla bakıldığında ise yılın ilk iki ayında kapanan şirket sayısının açılan şirket sayısından fazla olduğu iki il Rize ve Sinop oldu. Ocak ve şubat aylarında 41 şirketin kapandığı Rize'de 40 şirket, 16 şirketin kapandığı Sinop'ta ise 14 şirket açıldı. Rize'ye komşu Trabzon'da ise yılın ilk 2 ayında açılan ve kapanan şirket sayısı 101'er ile eşit çıktı. Kalan illerin hepsinde açılan şirket sayısı kapanan şirket sayısını geride bıraktı.




6 Mart 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED