AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Denktaş: Papadopulos'u
masaya getirmemiz lazım

Papadopulos ile görüşme talebinin devam ettiğini belirten DP lideri Denktaş, "Çünkü diyalog başlatmazsak bir yere varılamaz. Mayıs başından itibaren görüşme masası açılabilir" dedi.

KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos ile görüşme talebinin devam ettiğini belirterek, "Çünkü diyalog başlatmazsak bir yere varılmayacağı kesin" dedi. Denktaş, Papadopulos'u masaya getirmenin yolları olduğunu ifade ederek, "Bunları hükümet programının içine koydurabilmemiz halinde, Mayısın başından itibaren görüşme masası yeniden açılabilir" dedi. Rum Bakan Theodoru'nun, "Kıbrıs sorununun çözümünü engelledikleri" itirafını hatırlatılası üzerine Denktaş, bunların "Bilinmeyen sözler olmadığını" kaydetti.

'Keyiflerini bekleyemeyiz'

Denktaş, Rum tarafının Kıbrıs Türklerini muhatap ve siyasi eşit olarak kabul etmeme politikasını terk etmesi gerektiğini söyledi. Mayıs ayında başlaması beklenen görüşme sürecinin son deneme olacağını yineleyen Serdar Denktaş, sonsuza kadar Rumların keyfini bekleyemeyeceklerini söyledi. Denktaş, Alvaro De Soto, "Kıbrıs Rumları'nın bir çözüme istekli olmadıkları" sözlerinin anımsatılması üzerineyse arabulucuların görevdeyken hep önyargılı davrandıklarını, Türk tarafının ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı "uzlaşmaz" olarak gördüklerini söyledi. Arabulucuların Cumhurbaşkanı Denktaş'ın yaptığı uyarıları ciddiye almadığını kaydeden Denktaş, "Maalesef son pişmanlık fayda etmiyor" dedi.

  • LEFKOŞA



  • 6 Mart 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED