T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
R Ö P O R T A J 
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Nilüfer'i affetmekten 15 yıldır bitap düştüm
Ben bir şey söylüyorum anlayan anlar. Nilüfer'e hakkımı helal etmiyorum. Her seferinde onu affetmekten ben artık bitap düştüm. Bu yaklaşık 15 senelik bir çiledir.


Derin devleti 12 Eylül Anayasası güçlendiriyor
Peş peşe ortaya çıkan çeteleri 'Susurluk düzeninin devamı' olarak niteleyen Fikri Sağlar, "12 Eylül Anayasası açıkça, derin devletin güçlü hale getirilebilmesi için yazılmış bir anayasadır" diyor.
Sıkılan her kurşun beni yeniden yaralıyor
Akın Birdal, Danıştay tetikçisi Arslan'ın kendisine yönelik suikastten hüküm giyen Gülaltay'la ilişkisine şaşırmadı: "Örgüt aynı aktörleri değişiyor. Emniyet 'failleri bulduk ama örgütün adı belli değil' dedi. Adı konulsun.
Başbakan'ın yüzünde nur gördüm...
Ben Başbakan'ın yüzünde bir nur gördüm, farklı bir güç gördüm. Bir gün eve geldim Rabbim'e dua ettim. 'Bugünden itibaren her kötülüğü bırakıyorum, içkiyi, gece hayatını bırakıyorum' diyerek Kur'an-ı Kerim'e el bastım. O insanla tanışmanın mutluluğunu hâlâ yaşıyorum
Amaç değişimi engelleyip AB sürecini bitirmek
Olup bitenleri yeni bir 28 Şubat'ın 28 Şubat'tan daha korkunç ve kanlı şekilde başlaması olarak değerlendiren Prof. Mehmet Altan, toplumsal değişimin engellenerek AB sürecinin tamamen bitirilmek istendiğini söylüyor.
Muhafazakar kesimde kadınlar artık hareketli
Dindar kadınlar artık giderek artan bir oranda örgütleniyor, kendilerine daha fazla güveniyor ve 'Biz de varız" diyor. Dindar kadın hareketliliğini tetikleyen Başkent Kadın Platformu kuruluşunun 10. yılını kutluyor.
Kırmızı ışıkta sevimli ama anayasaya hâlâ aykırı
Yargıtay Onursal Başkanı Doç. Dr. Sami Selçuk, başkalarının yazdığı metinleri okuduğunu söylediği Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilme biçimini "Anayasaya aykırı ve de gülünç" buluyor.
Faşizm kimlik değiştirdi
Faşizm, şimdi şirketleşiyor. Faşizm kimlik değiştirdi. Biz demokratız, Atatürkçüyüz, biz cumhuriyetçiyiz, bilmem neyiz desinler. Faşizmin adı sanı yok. Bunlar faşist insanlardır
Görevimiz zaptiyelik değil yayıncılara güveniyoruz
Basına ilk özel röportajını Yeni Şafak'a veren RTÜK Başkanı Zahit Akman yayın sektöründeki sorunların ancak diyalogla çözüleceğine inanıyor.
Büyükanıt'ı yargılamak teknik olarak imkansız
Emekli askeri hakim Dr. Ümit Kardaş, gerek görülseydi bile Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yargılanmasının teknik olarak mümkün olmadığını söyledi.
Ağlamayan insan bir şeye yaramaz
Benim kadar güzel ağlayan bir adam bir daha göremezsin. İyi ağlamak lazım. Dürüst ağlamak lazım. Ağlamayan insan da bir şeye yaramaz. İçine atar ketum olur
Kanlı Pazar'da sorumluluğum yok, vicdanım gayet rahat
İslami faaliyetlerinden hiç pişmanlık duymadığını söyleyen Mehmet Şevket Eygi, kanlı pazar olayları için "yine aynı şeyi hiç tereddütsüz yapardım" diyor
Masonlar konuşmazlar
Masonlukta her kafadan bir ses çıkmaz. Konuşmak için selahiyet verilmiş insanlar vardır. Bunlar iddia edildiği gibi kapalı kapılar ardında gizli birimler değildir
Amacım siyasi ikbal değil 'sınav'dan sağlam çıkmak
Bir yıllık İstanbul Ticaret Odası başkanlığını 'vatan borcunun ifası' olarak gören Murat Yalçıntaş, babası Prof. Nevzat Yalçıntaş'ın 'sınav' nasihatini hiç unutmuyor.
Burada yaptığım bir meydan okuma
Son yılların en ünlü ve en etkin bürokratlarından TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, devletin parasını hesabına geçirip hesap vermeyeceğini düşünenlere meydan okuduğunu söylüyor.
Medya kadına buyuruyor: "Kendin olma başkası ol"
Medyanın, modernleşmenin baş 'aktörü' kadına karşı buyurgan bir dil kullandığını söyleyen Prof. Dr. Edibe Sözen, 'kadın edilgenleştiriliyor' diyor.
Şöhret denilen sanal şey beni çok geriyor
Türkiye'nin en iyi aktörlerinden olan, oyunculuğuyla büyük takdir toplayan Haluk Bilginer, şöhretten şikayetçi. "Şöhret mesleğimin yan etkisi" diyor.
Nükleer santrallerin riski saksılar kadar
İTÜ Enerji Enstitüsü Başkanı Prof. Abdurrahman Satman, nükleer santrallerden korkmamak gerektiğini söylüyor. Satman, balkonlardaki saksılardan daha fazla korkuyormuş.
Onun hep dokunulmazlığı oldu
Tüm yaşadığınız yıllar içinde üzücü olaylar, yaşadıklarınız, sizi belli bir noktaya, belli bir olgunluğa getiriyor. Ani tepkileriniz, feveranlarınız daha duruluyor
Kadınlara mahsus cami kadınlar isterse olur
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, kadınların talep etmesi halinde birkaç caminin kadınlara tahsisinin düşünülebileceğini söylüyor
'Ahlaksızlığı halka yaymak için onu soyguna ortak edeceksin'
Türk halkının en alt sınıfından en üst sınıfına kadar herkes avantacı oldu, rüşvetçi oldu. Gecekondulara bakın, yağma. Ahlaksızlığı halka yaymak için onu soyguna ortak edeceksin.
19 bin çocuğum, hepsi için hayallerim var
Toplumun en 'dezavantajlı' kesimlerinden sorumlu olan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kurum bakımındaki 19 bin çocuğu kendi oğlundan ayırd etmediğini söylüyor.
Siyasi kararlar için isabet yanlışlar için af diledim
TBMM tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Süleyman Gündüz hacdan yeni döndü. Sakarya milletvekili orada siyasi kararlar için isabet, yapılan hatalar için af dilediğini söyledi
Ülkemiz ve kadınlarımıza tecavüz ettiler
Irak savaşının simgelerinden biri o. Amerika'nın demokrasi başlığı altında götürdüğü acının resmi. 46 yaşında 4 çocuk babası bir adam.
Erbil'in oynadığı bir filmi izlemem asla!
Keloğlan Kara Prens'e Karşı filmindeki oyunculuğunu eleştirdiği Mehmet Ali Erbil'den hakaret işiten ünlü eleştirmen Atilla Dorsay şaşkın ve öfkeli.
Türk olarak öleceğim
Türkiye'de 'Arkadaşımın Aşkısın' şarkısıyla tanınan Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Juanito, bürokratik engelleri aşıp bir türlü Türk vatandaşı olamadı.
Derin devlet olsa da ben de hizmet etsem!
Deli Yürek dizisinin, The İmam filminin senaristi gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete, 'Derin devlet yok, çünkü devlet yok' diyor ve ekliyor: 'Keşke olsa da çalışsam!'
Derdimiz Nobel almak değil onaylanmak
Erovizyon histerimiz Nobel'e mi sirayet etti? Genç edebiyatçı Elif Şafak, Batılılara ne kadar Batılı olduğunu ispatlamaya çalışan bir toplum olduğumuzu söylüyor.
'Artık Halk Partili DEĞİLİM'
Bu hükümet olmazsa, Cumhuriyet Halk Partisi olsa, daha mı iyi olacak; daha kötü olur. Eski bir Halk Partili olarak artık Halk Partili de değilim. Hükümet şu anda yapılabilecekleri yapıyor
NE İNKAR NE İKRAR çözüm sadece idrakte
'Türklüğe hakaret'ten aldığı ceza nedeniyle 'bu leke alnımdan silinmezse çeker giderim' diyen Hrant Dink, Ermeni sorununun çözümünü sadece 'idrak'te buluyor.
Sivil Türkiye AB için ÇOK ÖNEMLİ
Alman Yeşiller Partisinin Avrupa Parlamentosu'ndaki Türk asıllı milletvekili Cem Özdemir, Türkiye'nin Avrupa için taşıdığı önemi anlattı.
'Ben daima Müslüman bir solcu oldum'
"Bugün hala fosil bir bakış açısının tortuları var. Oysa Allah'a da inanırsın, sol tandanslı da olabilirsin. Ben eşitliğin, adaletin ve gelişmenin yanında Müslüman bir solcuyum"
Diyanet iyi niyetli ama gayretli değil
Hidayet Ş. Tuksal'la gündemden hiç düşmeyen İslam ve kadın konusunu konuştuk. Tuksal'a göre Diyanet'te kadın sorunlarıyla ilgilenen bir kadın masası kurulmalı.
Türkiye Avrupa'nın baharatı
Kültürümüzle Avrupa Birliği içinde var olmamız gerektiğini belirten Amberin Zaman "Biz Avrupa'nın baharatıyız, onlara kendi ülkeleri çok yavan geliyor" diyor.
Din fikrinden hoşlanıyorum
Yazarken yazdığım olurum diyen Ahmet Altan, bir duygu olarak inandığı 'Tanrı'nın çok sevecen ve affetmeye yatkın olduğunu söylüyor.
Yalnız ve huzursuzum
Hem Kanal 7'den Hürriyet ve CNN Türk'e geçişi, hem de yaşadığı dönüşüm ile tartışmaların odağında kalan Ahmet Hakan, sömürgeci yaklaşımdan da, tahakkümcü bakıştan da şikayetçi.
Acılar insanı adam ediyor
Şarkı söylemek senin bir cilan. O cilayı kaldırdıktan sonra bakıyorsun ki leş. Beni sevenler sahnede nasıl gördüyse, kuliste de aynı şekilde görmeli. Değişen bir şeyin olmaması lazım.
Batsın bu dünya Türkiye'nin ağıdı
Bana göre 'Batsın bu dünya' Türkiye'nin ağıdıdır. Ben bu şarkıyı günde onlarca kişinin öldürüldüğü bir dönemde yaptım. Biz de topun ağzındaydık o zamanlar

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi