T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 26 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Rothschild, Türkiye'de şube açıyor

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Rothschild, Türkiye ofisini açıyor. Bankanın Türkiye temsilcilğini ise Yılmaz Argüden yürütecek.

Rothschild'ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin hızlı ekonomik gelişimine daha etkin bir katkı sağlamak istendiği kaydedildi. Bankanın Türkiye temsilciliğine seçilen Yılmaz Argüden'in ise birçok lider şirkete stratejik danışmanlık hizmetleri verdiği ve yönetim kurullarında bağımsız üye olarak yer aldığı, 2005 yılından bu yana da Rothschild'in danışmanlığını yürüttüğü belirttildi.

Rothschild ailesi tarafından kontrol edilen Rothschild Bankasının 200 yıllık deneyimi ve 25 değişik ülkede 3000'i aşkın çalışanı bulunduğu kaydedilen açıklamada, Rothschild'in, büyük şirketlere, önde gelen aile şirketlerine ve girişimcilere kaliteli, özel hizmet sunma stratejisi çerçevesinde son dönemde Türkiye'deki birçok şirket alım-satımı veya ortaklığının oluşmasına da katkı sağladığı vurgulandı.

Rothschild, Türk Telekom için özelleştirme alternatifleri geliştirilmesinde, Aycell ile Aria'nın birleşmesinde ve Telsim'in satışında Hükümete danışmanlık hizmeti vermişti. Banka ayrıca, Türk Ekonomi Bankası hisselerinin bir kısmının BNP Paribas bankasına satışında, Çolakoğlu ailesinin Garanti Bankasına ortak olmasında, GE Consumer Finance şirketine ve Denizbank hisselerinin satın alımında Dexia'ya danışmanlık hizmeti vermişti.

Bankanın Türkiye temsilciliğini yürütecek olan Yılmaz Argüden ARGE Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye'nin önde gelen şirketlerine strateji, yönetim kalitesi ve kurumsal yapılanma konularında danışmanlık yaptığı belirtilen açıklamada, başlangıç aşamalarında Özelleştirme Programının sorumluluğunu yürüttüğü kaydedildi.

Argüden'in ekonomi konusunda Başbakan Başdanışmanı olarak görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde ve Koç Üniversitesi MBA programında strateji dersi verdiği, çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazıları yazdığı, kitaplarının olduğu ve sosyal girişimciliğiyle tanındığı belirtildi.

Argüden'in KalDer Başkanı olarak yaşamın her alanında kalitenin yükseltilmesi, özel, kamu ve gönüllü kuruluşların dünyanın en iyileriyle rekabet edebilmeleri için, Toplam Kalite Yönetimini ülke genelinde bir yaşam biçimine dönüştürmek üzere Ulusal Kalite Hareketi'ni başlatmıştı.

Argüden, Türk-Amerikan ve Türk-Kanada ilişkilerinin gelişmesine, çağdaş eğitimin toplumun her kesimine yayılması için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın kurulmasına, bilimsel çalışmalarla politika üretimi için TESEV'in kurulmasına ve kurumsal sosyal sorumluluk ve sivil toplum kurumlarına gönüllü katkıları özendirmek üzere Özel Sektör Gönüllüler Derneği'nin (ÖSGD) kurulmasına katkı sağladığı belirtildi.

"Sivil toplum destekli üniversite" modeli gibi öncü örneklerin Argüden'in, Mezunlar Derneği Başkanlığı sırasında başladığı kaydedilen açıklamada, yaşam kalitesini geliştirme konusundaki çalışmaları nedeniyle 1999 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından Geleceğin 100 Global Lideri arasına seçildiği hatırlatıldı.

  • İSTANBUL (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi