T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 19 MART 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Pazara iade-i itibar

Son yıllarda magazine teslim olan Pazar gündüz kuşağında ekrana gelen sohbet, portre, yakın tarih ve gündem tartışmalarının yer aldığı programlar ilgiyle izleniyor

Esad Coşan'ın hayatı, anıları

Türkiye'de gönüllerde yer eden değerli alimlerin hayat hikayelerinin konu edildiği Abide-i Şahsiyetler adlı belgeselde bugün Esad Coşan Hocaefendi'nin hayatı ele alınıyor. Türkiye'nin tanınmış alimlerinden biri olan ve sosyal anlamda bir çok sivil toplum örgütünün kurulmasında öncülük eden Esad Coşan Hoca'nın hayatının anlatıldığı belgeselde, Hoca'nın özellikle eğitim anlayışıyla ilgili bilgiler veriliyor. Yapımcılığını Veysel Karani Gümüşdereli'nin üstlendiği, Zehra Konukcu'nun yönettiği belgeselde, Hoca'nın bilinmeyen yönleri de ekrana getiriliyor.

1938 yılında Çanakkale'de dünyaya gelen 2001 yılında Avustralya'da vefat eden büyük alimin, hayatından ilginç bölümlere yer verilen programda, Esad Coşan Hocaefendi'yi yakından tanıyanların kendisi ile ilgili sözleri, tanıklıkları ve anıları da ekrana getiriliyor.
SAMANYOLU / 13.15

Medyanın militarist refleksi

Hüseyin Gülerce'nin hazırlayıp sunduğu Pazar Sohbeti programına TBMM eski başkanı Hüsamettin Cindoruk ve gazeteci yazar Mehmet Barlas katılıyor. Şemdinli iddianamesi tartışmaları, Türkiye'de siyaset anlayışı, iktidar, muhalefet demokrasi kültürü bütün yönleriyle Pazar Sohbeti'nde ele alınıyor. Cindoruk ve Barlas'ın gündemi değerlendirdiği programda, Şemdinli iddianamesi tartışmalarında devletin kurumları karşı karşıya mı getirilmeye çalışılıyor? Türkiye yeni bir 28 Şubat denemesi ile karşı karşıya kalır mı? AB üyelik sürecinde sivil-asker ilişkileri nasıl olmalı? Erken seçim tartışması neden Cumhurbaş-kanlığı seçimine endeksleniyor? Siyasi tercihlere ilişkin kamuoyu anketleri gerçekleri yansıtıyor mu? Medyanın refleksleri demokratikleşmeyi nasıl etkiliyor? Muhalefet partileri neden güçsüz? Muhalefet, sorunlara alternatif açılımlar üretebiliyor mu? Siyasetçi profili ne yöne doğru değişiyor? gibi sorulara cevap aranıyor.
SAMANYOLU / 11.30

Ustalar çıraklarla sohbette

Halit Kıvanç'ın alanlarında usta olmuş isimlerle genç ve başarılı kişileri bir araya getirdiği programa bugün, Şerif Sezer ve Özge Özberk konuk oluyor. Halit Kıvanç'la Ustalar'da, son dönemin en beğenilen filmlerinden biri olan Babam ve Oğlum'da birlikte kamera karşısına geçen usta oyuncu Şerif Sezer ve genç oyuncu Özge Özberk, Halit Kıvanç'ın sorularını cevaplıyor. Şerif Sezer ile Özge Özberk, programda, çocukluk yıllarını, başarılarının sırlarını, yeni projelerini, hayallerini, dün ve bugünde oyunculuk anlayışını, yaşanan değişimleri konuşuyorlar.
NTV / 12.05

Burada zeybek yoksa iş de yok

Abdullah Türksoy ve Veda Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu İş'te Hayat'ta, Orta Asya'daki Nevruz coşkusu ekrana getiriliyor. Yavuz Seçkin'le ekonomi üzerine yapılan söyleşinin yayınlandığı programda ayrıca Bursa'da Zeybek oynamadan iş yapmanın yasaklandığı işyerinden ilginç görüntülere yer veriliyor.
KANAL 7 / 13.30


Siyah Giyen Adamlar yaratık avına çıkıyor

Lowell Cunningham'a ait çizgi romandan uyarlanan Siyah Giyen Adamlar serisinin ikinci filmi televizyonda ilk kez ekrana geliyor. Galaksiyi yaratıklara karşı savunmakla görevli Siyah Giyen Adamlar'ın en gözüpek ikilisinin maceralarının anlatıldığı film, komedisi eksik olmayan bir aksiyon. Bilim kurgu yapımlarını da ti'ye alan filmin konusu kısaca şöyle: Ajan K sivil hayata dönerken, Ajan J dünyadaki uzaylı yaratıklarla ilgili konuları kontrol eden, gayri resmi devlet kuruluşu Siyah Giyen Adamlar için çalışmaya başlar. Jay, sıradan görünen bir suçu araştırırken, kendisini farklı tanıtan, aslında kötü bir Kylothian canavarı olan Serleena'nın planladığı bir komployu ortaya çıkarır. Kay ise MIB için çalıştığı günlerle ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ancak galaksiyi yaratıklara karşı savunma konusunda da yaşayan en uzman kişidir. Kay'i tekrar MIB için çalışmaya ikna etmek ve galaksiyi mutlak bir yok oluştan kurtarmakiçin Jay'in zamana karşı yarışması gerekmektedir.

SİYAH GİYEN ADAMLAR 2

Orjinal Adı: Men In Black 2 Yapım Yılı: 2002 Yön: Barry Sonnenfeld Oyn: Tommy Lee Jones, Will Smith, Rosario Dawson, Rip Torn
KANAL D - 20.00


Şeffaf Oda'da iki meslekli doktorlar

Güneri Civaoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Şeffaf Oda'ya bu hafta, Dünya Tıp günü dolayısıyla iki meslek sahibi olan 3 ünlü doktor konuk oluyor. Ortak özellikleri doktor olmaları olan sunucu Elif Ilgaz, müzisyen Ferhat Göçer ve besteci, söz yazarı şarkıcı Ece Ülker'in katıldığı programda, konuklar doktorluk mesleklerinde başlarından geçen ilginç anılarını paylaşıyor ve birlikte şarkı söylüyorlar.
KANAL D / 11.00


Zeytin nasıl yapılır, nasıl alınır

Mehmet Polat'ın yönetmeniğini üstlendiği Siyah İnci Gemlik Zeytini adlı belgesel bugün ekrana getiriliyor. Belgeselde, tüm dünyaca tanınan sofralık Gemlik zeytininin sofralara gelinceye kadarki hikayesi anlatılıyor. Zeytinin daha iyi tanınmasını sağlayan belgeselde, Gemlik Zeytini'nin lezzetine kavuşması için hangi aşamalardan geçtiği, zeytin alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılıyor.
CNN TÜRK / 14.10


Nihat Hatipoğlu sohbet ediyor

Mesut Yar'ın sunumuyla ekrana gelen Mesut Yar'la Cümle Alem'de bu hafta, komedyen Şahan Gökbahar ve Star televizyonunda ekrana gelen Dosta Doğru programını sunan İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu konuk oluyor. Doç.Dr. Ziya Akçetin'in de katıldığı Mesut Yar'la Cümle Alem'de Akçetin, mesane, prostat, böbrek kanseri ve tedavi yöntemlerini hakkında bilgiler veriyor.
STAR / 15.30


Kalesi, çarşısı, camileriyle Üsküb

Seyfullah Türksoy'un hazırlayıp sunduğu Türksoy'la İpekyolu'nda bu hafta, Makedonya'nın başkenti Üsküb'ten çarpıcı görüntüler ekrana geliyor. Şarkılara konu olan Vardar Köprüsü, Üsküb Kalesi, Türk Çarşısı, Mustafa Paşa Cami, Murat Paşa Cami, İsa Bey Cami'nin öyküsünün anlatıldığı programda, Üsküb'te yaşayan Müslüman Arnavutlar, Türkler ve Boşnakların yaşamından kesitler sunuluyor.
KANAL 7 / 23.30


KIZLAR YURDU
Zeynep bu teftişi nasıl atlatacak?

Eylem Yıldız ve Melike Güner'in rol aldığı dizide, Zeynep'in ağabeyi İstanbul'a geliyor. Ancak teftiş sebebiyle Zeynep'in 3 gün yurttan uzaklaştırılması kararı var. Kızlar bu durumu ağabeyden gizli halletmeye çalışıyor.
SHOW / 20.00


İNADIM İNAT
Niyazi sonunda annesini affediyor

Yalçın Menteş ve Necati Bilgiç'in rol aldığı dizide, Niyazi son anda annesini affediyor. Kafede çalışmaya başlayan Hakan nedeniyle kıskançlık krizlerine giren Niyazi annesi Çernobil Aysel'le birlikte bir plan yapıyor.
KANAL 7 / 19.45


DUYMADIK DEMEYİN
Ferman Toprak yarışmada

Şafak Sezer'in sunumuyla ekrana gelen Duyduk Duymadık Demeyin programına bugün sanatçı Alex, Tarık Tüfekçi, Ferman Toprak ve Aysel Gürel katılıyor. STAR / 17.10


ROMA
İktidar savaşı son dönemecinde

Roma döneminin anlatıldığı dizi bu akşam sezon finali ile ekrana geliyor. Dizinin bu akşamki bölümünde Sezar ve senato tüm kozlarını paylaşmaya hazırlanıyor. İktidar savaşı son dönemecine giriyor.
Cnbc-e / 22.00


Tophaneli Murat
Yıllar önce Rüstem tarafından babası öldürülen Murat zor şartlarda büyür. Yine zor durumda kaldığı bir gün kalkıştığı soygunda yakalanır ve Rüstem'le aynı koğuşa düşer. Rüstem bu kez hapiste bir tartışmada Murat'ın kolunu sakat bırakır.
Yönetmen: Sırrı Gültekin Oyn: Kadir İnanır, Piraye Uzun, Nükhet Egeli, Münir Özkul, Suna Pekuysal Yapım Yılı: 1971
KANAL 7 / 14.30

Vatansever
Bir kasabada onları yakalamak isteyen polislere direnen Neo-Nazi örgütünün elinde tehlikeli bir virüs bulunmaktadır. Bunu durduracak tek kişi, doktor Wesley McClaren'dir. Geçen her saniye ölüm kalım savaşında kaybedilen bir adım demektir.
Orijinal Adı: The Patriot, Yön; Dean Semler, Oyuncular; Steven Seagal, L. Q. Jones, Gailard Sartain, Whitney Yellow Robe
TGRT / 19.30

Büyük İskender
Büyük İskender genç yaşlarından itibaren iktidarını göstermeye başlamıştır. 8 yıl içinde sevgilisi ve veziri Hephaestion ile Pers İmparataorluğu'nu yıkarak büyük bir imparatorluk kurmuştur. Başarısı üzerine pek çok hikaye anlatılmaktadır.
Orjinal Adı: Alexander Yön: Oliver Stone Oyn: Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie, Rosairo Dawson, Jared Leto
KANAL D / 21.50

Simone
Etten kemikten meslektaşlarının aksine Simone hiç yaşlanmayan, asla kilo almayan bir aktris. Asla provaya ihtiyaç duymuyor. Asla dublör kullanmıyor; bütün sahnelerde bizzat kendisi oynuyor. Parayla da hiç ilgilenmiyor. İhtiyacı olan tek şey bir elektrik prizinden gelen enerji.
Orijinal Adı: Simone Yönetmen: Andrew Niccol Oyn: Al Pachıno, Rachel Roberts
ATV / 23.15

At
Ezik, yoksul ve de cahil büyüyen Hüseyin, çocuğu Ferhat'ı okutmak için elinden geleni yapacaktır. Oğluyla İstanbul'a gelen Hüseyin'in amacı Ferhat'ı parasız olarak bir yatılı okula yazdırmaktır. Çocuğun parasız yatılı okuması için babasının ölmüş olması gerekir. Babası Ferhat'ı okutmaya kararlıdır.
Yön: Ali Özgentürk Oyn: Genco Erkal, Harun Yeşilyurt, Güler Ökten
TRT 2 / 23.00


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi