T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ 13 MAYIS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

KİT'deki doktor muayenehane açabilir mi?

399 sayılı KHK'ye ek (II) sayılı cetvele dahil pozisyonlarda, Uzman Tabip, Tabip ve Diş Tabibi olarak görev yapan bir sözleşmeli personelim. 2368 sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun hükümleri çerçevesinde özel muayenehane açarak mesleğimi serbest olarak icra edebilir miyim?

2368 sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanunun 2'nci maddesinde, "kamu sağlık hizmetlerinde çalışan personelin" haftalık kanuni çalışma süresinin 45 saat olduğu, ancak Kanunun 4 üncü maddesinde tanınmış olan haktan yararlananlar için bu sürenin 40 saat olduğu belirtilmiştir. Kanunun, 4'üncü maddesinde ise Kanunun birinci maddesi kapsamına giren personelin istedikleri takdirde serbest olarak çalışabilecekleri belirtilmiştir.

Ancak, Kanunun birinci maddesi daha sonra yürürlükten kaldırılmıştır. Yürürlükten kaldırılan birinci maddede sözleşmeli, geçici ve sürekli işçi statüsündeki personel hakkında Kanun hükümlerinin uygulanmayacağı belirtilmiş olup, bu belirtmenin içindeki kamu kurumları sayılırken Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Teşekküllerine de yer verilmiştir.

Diğer taraftan, 399 sayılı KHK'nın 15' inci maddesinin 1' inci fıkrasında teşebbüs ve bağlı ortaklıkların her çeşit personelinin KHK'da öngörülen haller dışında başka bir işle meşgul olmayacakları belirtilmiş; (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde ise başka iş ve hizmet yasağının istisnalarına yer verilirken, sayılan istisnalar arasında tabiplere ilişkin bir hükme yer verilmemiştir.

Yukarıda yer verilen hükümler birlikte değerlendirildiğinde, 399 sayılı KHK eki (II) sayılı cetvele tabi sözleşmeli personel pozisyonunda istihdam edilen Uzman Tabip, Tabip ve Diş Tabiplerinin mesai saatleri dışında muayenehane açmak suretiyle mesleklerini serbest olarak icra etmesinin mümkün değildir.

Ancak, şu hususu da belirtmek gerekir ki, yukarıda yer verilen hükümlere göre hizmet akdine dayalı olarak da çalışılamamasına rağmen, uygulamada belirtilen unvanlardaki personelin bir çok özel klinikte çalıştığı görülmektedir. Yine 209 sayılı Kanunda da serbest çalışmadan bahsedilmiştir. Başka bir anlatımla hizmet akiden dayalı çalışmalar kanun dışıdır. Hizmet akdine dayalı bir çalışmanın tespit edilmesi halinde Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile tecziye edilmesi söz konusudur.

İstifa eden özürlü personel, yeniden kamuya dönebilir mi?

Özürlü personel (memur statüsünde) çalışıyorum. Geçen yıl istifa ettim. Ben şimdi yeniden kamuya dönmek istiyorum. Diğer memurlar gibi ben de kamuya dönebilir miyim?

İstifa eden bir Devlet memurunun yeniden kamuya dönmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen madde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92'nci maddesidir. Bu maddenin birinci fıkrasında; iki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenlerin, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunması ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla, yeniden atanabilecekleri belirtilmiştir.

Bu hükme göre, istifa eden bir Devlet memuru, daha sonra yeniden kamuya dönmek istediğinde, eğer asil memurken istifa etmiş ise herhangi bir kamu kurumuna eğer aday memurken istifa etmiş ise sadece istifa edilen kamu kurumuna başvurarak (Bu uygulama DPB'nin görüşüne dayanmaktadır) yeniden atanma talebinde bulunabilmektedir.

Atanılan kamu kurumu ise, istifa sonrası dönüş yoluyla kamuya dönmek isteyen ilgilinin talebini, hizmet gereği çerçevesinde değerlendirecektir. Ancak, kamu yönetimimizin bugünkü halinde, hizmet gereğinin ne demek olduğuna ilişkin belirlenmiş bir standart bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, memuriyete dönüşte özürlü veya özürlü olmayan ayrımı yapılmamıştır. Bu nedenle özürlü iken istifa eden Devlet memurları da diğer memurlar gibi yeniden atanma talebinde bulunabilir. Ancak bu talepte bulunacakların, idarelerin geniş taktir hakkı bulunduğunu gözden ırak tutmaması gerekmektedir.


Zam ve tazminat kararnamesi bürokrasiyi alt üst etti

Zam ve tazminatları düzenleyen 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 05 Mayıs 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu kararname memur maaşlarının en önemli unsuru olan zam ve tazminatları, 657 sayılı Kanun'un 152'nci maddesindeki sınırlar içerisinde belirlemektedir.

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulu ile yürürlüğe konulan 2006/10344 sayılı zam ve tazminatlara ilişkin kararname, tüm kamu kurumlarında ciddi bir sıkıntı yaratmış durumdadır. Düzenleme ile şube müdürü, daire başkan yardımcısı, il müdür yardımcısı gibi hiyerarşik olarak üst makamlarda çalışanlar, kendilerine bağlı olarak çalışan ve sicil ve/veya disiplin amiri oldukları personelden düşük maaş almaya başladı.

ÖNCEKİ DURUM

Önceki kararnamede yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, bölge plancısı ve şehir plancılarının özel hizmet tazminatı oranı %125 idi.

Buna karşılık yine önceki kararnamede; Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Bölge Plancısı olanlardan Daire Başkan Yardımcısı, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Müdür kadrosunda olanlar ve bunların yardımcılarından 1. derecede olanların özel hizmet tazminat oranı %145 idi.

Bu şu anlama gelmektedir. Teknik kökenli daire başkan yardımcısı, il müdür yardımcısı, şube müdürü, vb. unvanlarda bulunanlar mühendis, mimar, şehir plancısına göre daha yüksek maaş almaktaydı.

YENİ DURUM

Yeni durumda ise yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, bölge plancısı ve şehir plancılarının özel hizmet tazminatı oranı %160'a, ancak, Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Bölge Plancısı, Uzman Tabip olanlardan Daire Başkan Yardımcısı, İl Müdür Yardımcısı, Başkan, Şube Müdürü ve Müdür kadrosunda olanlar ve bunların yardımcılarından 1'inci derece olanların özel hizmet tazminatı oranı %155'e yükseltilmiştir.

Bu şu anlama gelmektedir: Teknik kökenli, yani mesleği örneğin mühendis olan şube müdürü, mühendisten düşük maaş alacaktır.

AYRIMCILIK YAPILDI

Önceki düzenlemede; Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı ve Bölge Plancısı gibi unvanlar ile birlikte Veteriner Hekimler de; Daire Başkan Yardımcısı, İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü kadrosunda çalışmaya başladığında %145 üzerinden özel hizmet tazminatı alırken, yeni düzenlemede ayrımcılık yapılmıştır.

Ayrımcılık şu şekildir: Yeni düzenlemede, "Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Bölge Plancısı, Uzman Tabip" olanlardan Daire Başkan Yardımcısı, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, kadrosunda olanların özel hizmet tazminatı oranı %155'e yükseltilmiş, ancak veteriner hekimlerin de yer aldığı diğer teknik ve sağlık unvanına sahip olup da Daire Başkan Yardımcısı, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü kadrosunda olanların özel hizmet tazminat oranı %145'te bırakılmıştır.

TAZMİNAT ZATEN YOKTU

Daire Başkan Yardımcısı, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Müdür kadrosunda bulunanlar Genel İdare hizmetleri sınıfında yer aldığı için ne ek tazminat alabilmekte ne de arazi tazminatı...

Bu durumdan dolayı oluşan maaş farkı 300 YTL'yi geçmiş durumdadır.

NE YAPILMALI?

Bu şartlar altında teknik personel ile teknik kökenli olan daire başkanı yardımcısı, şube müdürü, il müdür yardımcısı gibi unvanlar arasında ciddi gerilim oluşacaktır.

Bu düzenlemenin gözden kaçtığı çok aşikardır. Bu gerilimin bir an önce düzetilmesi gerekmektedir. Bunun için de, önce 657 sayılı Kanun'un 152'nci maddesinin daha sonra da zam ve tazminatları düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararı'nın değiştirilmesi gerekmektedir.

Hazırlayan: Ahmet Ünlü
( memurlar.net editörü )

Faks: (0312) 472 68 80

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi