T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 2 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türkiye'nin her kilometresine aşığız

Başbakan Erdoğan, terörün enstrümanlarını bazı kesimlerin ellerinden aldıklarını belirterek, "Kürt olduğunuz için dışlanıyorsunuz, dediler. Bu nemalarını kaybetmeye başladılar. Şemdinli'ye de Edirne'nin Süloğlu'na da aşığız" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, terörün enstrümanlarının yavaş yavaş ortadan kaldırıldığını, bundan nemalanmaya çalışanların da zaafiyet duyduğunu belirtti. Erdoğan, 28 Mart 2004'de yapılan yerel seçimlerin 2. yıldönümü nedeniyle partisinin ASKİ Spor Salonun'da düzenlediği "Yerel Kalkınma 2006" toplantısına katıldı.

Terörün varmak istediği bir nokta bulunduğunu, bazı kesimlerin terörün enstrümanlarının ellerinden alınması nedeniyle zaafiyet duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bazıları 'Devlet Güneydoğu'ya yardım yapmıyor, yol yok, okul yok, hastane yok, iş yok. Siz Güneydoğulu, Doğu Anadolulu, Kürt olduğunuz için dışlanıyorsunuz' dediler. Bunlar kullanıldı. Bu enstrümanlardan nemalandılar. Bu nemalarını kaybetmeye başladılar. Türkiye'de artık eğitim, sağlık alanında yatırımlar var, duble yollar yapılıyor. Van Bahçesaray'da bir söz vardı. 'Burası 1 ay Van'a, 11 ay Allah'a açık' diye. Belediye Başkanımız da işte burada. Biz de 'Bu haksızlık' dedik ve buranın yolunu yaptık. 42 km'lik yolu açık. YİBO'nun resmi açılışını da sonra yapacağız. Biz dertliyiz, sevdalıyız. Biz Şemdinli'ye aşığız, Bahçesaray'a aşığız, Edirne'nin Süloğlu'na aşığız. Ege'ye, Orta Anadolu'ya, Karadeniz'e aşığıyız, sevdalıyız, 780 bin kilemetrekareye aşığız, her yerine aşığız, sevdalıyız. Bu böyle biline."

BELEDİYE BAŞKANLARINA UYARI

Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Ak Partili belediye başkanlarına uyarılarda da bulundu. Başkanlardan ülke menfaatlerini daima kendi çıkarlarının üzerinde görmelerini isteyen Başbakan Erdoğan, "Siyasetçileri yokeden, sandığa gömen kayırmacılık, rüşvet, yolsuzluk ve hukuksuzluktur. Lütfen azami özen gösterin. Ammeden başka hizmet olmaz. Halk bunu bekliyor" dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazıları bizi dürüstlük ve kendinden emin olmaktan vurmaya gayret ediyor. Kimse kusura bakmasın. Biz emanetçiyiz. Zaman zaman gazetelerde bazı spekülasyonlar yapılıyor. Ben gazete haberlerine itibar etmem ama ihbar kabul ederim, teftişini yaptırırım. Bu teftişin doğrultusunda devlet olarak açığa almak gerekiyorsa alırız, parti olarak ihraç edilmesi gerekiyorsa ederiz. Biz buraya kimseyi abad etmek için değil, kubbede hoş bir seda bırakmak için geldik. Belediyeler aşiret mantığı ile yönetilmemeli. Taban dekokrasisi sağlam olsun ki, tavan demokrasisi sağlam olsun. Güçlü olan belediye başkanları da güçsüz olan belediye başkanlarına yardım etsinler."

  • HABER MERKEZİ/ ANKARA

    ECDAT VE TARİH AFFETMEZ

    Mahalli yönetim anlayışını da değiştirdiklerini belirten Erdoğan, Ak Parti yerel yönetim anlayışı ile sorunların yerel yönetimler tarafından yerinde çözülmeye başlandığını kaydetti. Erdoğan, iktidara geldikten sonra İller Bankası'ndan gelen gelirden sadece yüzde 40'ının borçlarına karşılık kesilmesini, yüzde 60'ının hizmet için belediyelere gönderilmesini sağladıklarını belirterek, "Bu hizmetler belediyeye değil, ülkeye, vatandaşa yapılmaktadır" dedi. Başbakan Erdoğan, şehirlerin eski ruhunu kaybetmeye başladığını, kültürel ve tarihi kişiliklerinin mahvolduğunu belirterek, "Allah'ın lütfettiği şehir ve tabiatlar bizim için nimettir ama onların da bizim üzerimizde hakları vardır. O eserlere gecekondular yapılıyor, devasa binalar yapılıyor. Ecdat ve tarih affetmez" diyerek çarpık şehirleşme olmamasına özen gösterilmesini istedi.

    Rantiye değil şantiye alanı

    Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde yerel yönetimlerle ilgili olarak verdikleri 8 sözün 7'sini yerine getirdiklerini belirtti. Erdoğan, yerel yönetimleri güçlendirdiklerini, demokratik katılım süreci içine soktuklarını, yetkilerini arttırdıklarını, yerel yönetimlere rağmen kararlar almadıklarını, objektif kriterler getirdiklerini, Anayasal sürece dahil ettiklerini belirtti ve önümüzdeki günlerde de belediyelerin mali yapısını güçlendirecek olan kanunu da Meclis'e getireceklerini söyledi. Erdoğan, belediyelerin yaptığı hizmetlerin açılışına katılmaya özen gösterdiğini belirterek, "Ülkemiz dün rantiye alanıydı, bugün ise şantiye alanı olmuştur" diye konuştu.

    34 projeye ödül

    Başbakan Erdoğan, Ak Partili belediyelerin iki yıllık icraatleri süresinde yaptıkları orijinal çalışmalar da ödüllendirdi. İl, ilçe, belde ve alt kademe olarak proje üreten belediyelerden 34'ü başarılı bulundu ve Başbakan Erdoğan tarafından ödüllendirildi. Ödül alanlara plaketleri, Başbakan Erdoğan tarafından verildi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi