T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 28 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hüseyin KORUCUOĞLU

Zenginlik keşfedilmek ister

Bundan seneler önce 80'li yılların sonlarında iki stoperi de sakatlanan Beşiktaş'ta yönetimin "oyuncu alalım" önerisine teknik direktör Branko Stankoviç, "PAF'tan takviye yaparım" diyerek geri çevirmiş ve genç Gökhan Keskin'i kadroya almıştı. O Gökhan ki, ondan sonra da bir daha formayı çıkarmamıştı sırtından. Aynı yıllarda Yaşar ve Nurettin'in cezalı olması üzerine Fenerbahçe ise çözümü Sarıyer kalecisi Cihat'ı kiralamada bulmuştu. İkinci yarının başındaki Gençlerbirliği maçında da aynı sıkıntı baş gösterdiğinde benzer bir çözüm buldu ve Gana Milli Takımı ile Mısır'da bulunan Appiah özel uçakla getirilerek maçta oynatıldı ve sorun çözüldü. Gençlere şans vermediği, onları hiçbir zaman çözümün bir parçası olarak görmediği suçlamalarına maruz kalan Daum, bu konuda tek suçlu olamaz. Çünkü bu bir zihniyet, bir bakış sorunu.

Benzer bir darboğaza giren Galatasaray ise, çözüm olarak genç yeteneklere yöneldi. Bunun sonucunda Ferhat ve Aydın'lar gün yüzüne çıktı. Kuşkusuz bunda ekonomik krizin hocaya başka çıkar yol bırakılmamasının etkisi büyüktü. Ancak zorunluluklar yeni zenginlikleri keşfettiriyor. Amerika, bile İpek ve Baharat yollarının Osmanlı Devletini'nin eline geçmesi üzerine Avrupalıların yeni yollar arama zorunluluğundan keşfedilmedi mi?

Derbide adeta revire dönen Galatasaray, 6 eksikle gittiği Denizli'de küllerinden doğan Anka kuşu gibi tekrar ayağa kalkarken, bu maçta da Mehmet Güven'i sahneye çıkardı. Benzer durumla karşı karşıya kalan Konya'da ise, Aykut Kocaman, Fırat diye genci hem de Beşiktaş gibi bir takıma karşı yeşil sahalara takdim etti. Keza, Ertuğrul Sağlam da İlhan'ı keşfetmemizi sağladı. Bunların hepsi 20'li yaşlarda. Hepsi pırıl pırıl.

Gençler kendilerine olan güveni hiç boşa çıkartmıyor. Yeter ki şans verilsin. Sezon başında Mehmet Çakır'ı tanıyan var mıydı? Gençlerbirliği onun ve Uğur Boral'ın omuzlarında yükselip UEFA'ya koşuyor.

Gelelim bu haftaki maçlardaki detaylara...

F.BAHÇE-MALATYA : 2-0

Sahasında yenilmeyen tek takım olan F.Bahçe, 14. maçta da gol atmayı başararak 10. galibiyetini aldı. Sahasında 5. kez gol yemeden kazandı. Malatya ise üst üste 5. deplasmandan da eli boş ayrıldı.

DENİZLİ-G.SARAY: 1-2

Galatasaray, 3 haftalık deplasman suskunluğuna son verirken, ev sahibi ekip, sahasında ikinci yarıdaki ilk yenilgisini aldı. G.Saray Ankara maçından sonra 2. kez deplasmanda maçı çevirmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ-KONYA: 0-1

6 eksikli Konya karşısında İnönü' deki 5. yenilgisini alan Beşiktaş'ta, son 4 maçtaki 2 golü de kaleyi şaşıran kendi oyuncuları attı. 208 dakika sonra golle tanışan Konya, rakibini İstanbul'da ilk kez yendi.

ERCİYES-TRABZON: 1-0

Avrupa hedefi kovalayan Trabzon-spor, ikinci yarıdaki 2. yenilgisini de Kayseri'de yaşayarak 7 maç sonra kaybetti. Erciyes'i galibiyete taşıyan İlkem, bu sezon ilk kez golle tanıştı.

SAMSUN-KAYSERİ: 0-0

Kayserispor, iki haftada 5 puan kaybederek cepten yemeyi sürdürdü. 6 haftalık puan özlemini gideren Samsun, bugüne kadar sahasında hiç yenilmediği rakibine yine boyun eğmedi.

G.BİRLİĞİ-V.MANİSA: 2-1

Ve boynuz kulağı geçti... Mesut Bakkal, ustası Ersun Yanal'ı ikinci kez devirdi ve UEFA yarışını sürdürdü. Üst üste 16. maçında da gol atmayı başaran Vestel ise, 3. deplasmandan da puansız ayrıldı.

DİYARBAKIR-SİVAS: 1-1

Diyarbakır, evindeki puan hazinesini bol keseden harcamayı sürdürdü, 22. puanını kaybetti. Düşme ateşinde kavrulmak üzere. Sivas ise, 15 Ekim 2005'te Gençlerbirliği'ni yendiğinden beri 9 haftadır gurbette 3 puana hasret.

Ç.RİZE-GAZİANTEP: 0-0

Düşme korkusunu yakından yaşayan Karadeniz ekibi, 6 puanlık maçları bir türlü çözemiyor. Önce Malatya'ya kaybetmişlerdi, şimdi de Antep'e puan verdiler. Antep ise Samet Aybaba ile ilk deplasman puanına kavuştu.

ANKARA-ANKARAGÜCÜ: 1-2

Ankara'nın yeni takımı bu sezon ikinci kez güçlü rakibine boyun eğerken, son 4 haftada sadece 1 puan alarak kendini ateşin tam ortasında buldu. Ankaragücü ise, Karamanlı dönemde 11 puan toplayarak, rahat bir nefes aldı.


Metin BADEMLİ

Yüksek gerilim!

Ligde mücadele kızışıyor ve her zamanki gibi sahadaki futbolculardan çok tribündeki yöneticiler konuşuyor. Bu, temiz oyun adına çok tehlikeli bir gelişme.

Bir sezonda sayısız futbolcu ile sözleşme yapıp, gömlek değiştirir gibi teknik adam değiştiren zihniyet, puan cetvelindeki yerini hakemlere bağlayarak, dün başta Diyarbakır ve Samsun olmak üzere birçok sahada başarısızlıklarına şiddet kullanarak kılıf aramaya çalıştı. Hakem neslinin giderek tükendiği, hakem yetişmediği bir gerçek. Ama bu çarpık düzene, nokta kadar çıkarları için oylarıyla "evet" diyenlerin hiç mi suçu yok?

Galatasaray yöneticisi Bülent Tulun'u Kayseri Erciyesspor maçı sonrasındaki konuşmaları için eleştiren Fenerbahçe yöneticisi Murat Özaydınlı'nın ekrandaki halini gördünüz mü? Bir yanlışı işaret ederken kaç yanlış birden yaptığını önümüzdeki haftalarda ibretle izleyeceğiz. Merkez Hakem Kurulu ise hala atama yanlışlarıyla yüksek gerilime neden olduğunun farkında değil. İkinci yarıda 6 maça çıkan Selçuk Dereli, üçüncü kez Kadıköy'e geldi ve yine kararlarındaki çifte standart ile adaleti rafa kaldırdı. Hakemlerin oyun üzerindeki etkilerini anlamak için disiplin cezalarına bakmak gerekir. İşte iki örnek; Dereli, önce 6. dakikada tedavi için dışarı çıkan ama kendisinden izinsiz sahaya giren Luciano'ya sarı kart gösteremedi. Sonra da sarı kartlı Nobre'nin penaltı beklediği anda rakibine faul yaptığını işaret eden yardımcısına uydu, faulü verdi ama ikinci sarı karttan onu ihraç edemedi. Oyunun ilerleyen bölümlerinde sarı kart gören Luciano'nun doğal olarak oyundan ihraç edilmesi gerektiğini de düşünürsek ve buna rağmen Fenerbahçe maçı 11 kişiyle tamamlamış ise kimin hakkının yendiğinin cevabını herkes kendi vicdanında versin. Süleyman Abay, ikinci yarıdaki ikinci maçında yine Ankara'da ve yine Vestel Manisa ile idi.. Denizli'de ise Serdar Tatlı, yardımcısının yanlış tesbitine uyarak Denizlispor'u bir golden etti.


Yeni Şafak Panorama

Haftanın Takımı: GALATASARAY
Denizli deplasmanında, ideal onbirin yarısı eksikti ama özellikle ikinci yarıdaki başarılı oyunlarıyla alkışı hakettiler.

Haftanın Hakemi: Yunus Yıldırım (K.Erciyes-Trabzonspor)
Az düdük çalarak (22 faul) oyunu güzelleştirdi. Sertliğe prim vermedi ve zor maçı en az hatayla tamamladı.

Haftanın Cezalıları:
SARI KART: Alex (Fenerbahçe), Mustafa Sarp (Ankaraspor), Göksel (Diyarbakırspor), Johnson (Kayserispor), Krtia (Gaziantepspor), Yusuf (Denizlispor), Toth (Malatyaspor), Tolga, Mustafa Çiçek ve Adnan (Samsunspor)
KIRMIZI KART: Yok

Gol Krallığı:
19 gol: Gökhan (Kayseri)
17 gol: Ümit (Galatasaray)
16 gol: Cenk (K.Erciyes)
15 gol: Necati (G.Saray),
13 gol: Nobre (Fenerbahçe)

Asist Krallığı:

Oyuncu		Maç 	Asist
1. Alex (F.Bahçe)  	24 	19
2. H. Şaş (G.Saray) 	19 	11 
3. Yattara (Trabzon)	24 	9 
4. Ümit (G.Saray)	24 	9
5. Bülent B. (Kayseri) 	22 	7

Oyuncu İstatistikleri:
HAFTANINGENEL
En çok şut
En çok isabetli şut
En çok isabetli pas
En çok isabetli orta
En çok top kazanan
En çok top kaybeden
En çok korner kullanan
En çok ofsaytta kalan
En çok faul yapan
Tuncay Şanlı 7
Serkan A., Hakan 3
Hüseyin Çimşir 60
Celil Sağır 3
Burak (A.Gücü) 31
Çağdaş 27
Alex 9
Djokaj, Umut 3
Ali G.-M.Yılmaz . 5
Cenk 101
Cenk 55
Appiah 1344
H. Şaş, Yattara 41
Tomas 645
Yattara 501
Alex 152
Isaac 65
Ayman 69

Takım İstatistikleri:
HAFTANINGENEL
En çok şut
En çok isabetli şut
En çok isabetli pas
En çok isabetli orta
En çok korner kullanan
En çok ofsaytta kalan
En çok faul yapan
Samsun 23
F.B, Samsun 10
G.Saray 445
GS,BJK, Trab. 7
F.Bahçe 9
Denizli 8
G.Birliği 17
F.Bahçe 498
F.Bahçe 208
F.Bahçe 10908
G.Saray 193
F.Bahçe 175
Denizli 106
V.Manisa 500

Haftanın sonuçları: Süper Lig / ÇARŞAMBA: 14.30: G.Birliği-Ankara, V.Manisa-Malatya, Samsun-Ç.Rize, K.Erciyes-Kayseri, Sivas-G.Antep, 16.30: Denizli-Beşiktaş, 20.00: G.Saray-Ankaragücü
PERŞEMBE: 16.30: Trabzon-Konya, 20.00 D.Bakır-F.Bahçe
28. HAFTA: CUMARTESİ: Ankaragücü-Beşiktaş, Galatasaray-Gençlerbirliği.
PAZAR: Malatya-Ankaraspor, K.Erciyes-Samsunspor, Vestel Manisa-Diyarbakır, Trabzonspor-Denizli, Konyaspor-Kayserispor, Gaziantep-Fenerbahçe, Sivasspor-Ç. Rize

Haftanın Maçları:
TÜRKİYE KUPASI / BUGÜN: 20.00 Kayseri-Beşiktaş
ÇARŞAMBA: 16.00 Samsun-Denizli, 20.00 G.Saray-F.Bahçe
PERŞEMBE: 20.00 Gaziantep-Malatya
SÜPER LİG / CUMA: 20.00 Beşiktaş-Konya
CUMARTESİ: 16.00 D.Bakır-Sivas, 16.00 G.Birliği-V.Manisa, 19.00 Denizli-G.Saray
PAZAR: 14.30 Ç. Rize-Gaziantep, 14.30 Ankara-A.Gücü, 14.30 Samsun-Kayseri, 16.00 K.Erciyes-Trabzon, 19.00 Fenerbahçe- Malatyaspor

Haftanın Onbiri:
ÖZDEN (KONYA)
SONG (G.SARAY)
TAYFUN (KONYA)
JOHNSON (KAYSERİ)
AURELİO (F.BAHÇE)
MUSA (SİVAS)
SEDAT (G.ANTEP)
HEİNZ (G.SARAY)
TİMUÇİN (K.ERCİYES)
MEHMET Ç. (G.BİRLİĞİ)
BALİÇ (A.GÜCÜ)

Puan Durumu:

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi