T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 2 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sanki krizle besleniyor

Sezon başından beri bir takımı bitirecek her türlü olayı yaşayan Galatasaray'ı zirve yürüyüşünden Song krizi de alıkoyamadı. Adeta hırsları bilenen sarı-kırmızılılar, G.Birliği'ni rahat yendi.

G.Saray ligin flaş takımlarından G.Birliği'ni 3-0'la geçerek bir kez daha averajla liderlik koltuğuna oturdu. Sezonun en güzel futbollarından birini oynayan sarı-kırmızılı takım, ilk yarıyı Necati'nin penaltıdan attığı gollerle 2-0 önde kapadı. İkinci yarının başında sahanın iyilerinden biri olan İliç uzaktan attığı muhteşem golle farkı üçe çıkardı. 57'de ise Mondragon, Uğur Boral'ın penaltı atışını kurtarıp, daha sonra da G.Birliği'nin iki mutlak pozisyonunda gole izin vermedi. G.Saray Necati, İliç ve Ayhan'ın ayağından kaçırdığı net pozisyonlarla tarihi farktan oldu. Yaklaşık bir yıl sonra Song'un yerine forma giyen Emre Aşık ise, maç içinde göze batacak hatalar yapmadı. Sarı-kırmızılılar bu galibiyetten sonra F.Bahçe'nin bu akşam oynayacağı G.Antepspor maçının sonucunu beklemeye başladı. G.Birliği'nde Uğur Boral, kaçırdığı penaltı ve kötü kullandığı serbest atışlarla takımını zora sokarken, tecrübeli İsmail Güldüren de bir penaltıya neden oldu, üçüncü golde de İliç'i kaçırarak skora doğrudan etki etti.

  • SAVAŞ ÇORLU

    Canaydın statta küfür dorukta

    Bir süredir maçları statta izlemeyen Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, seyircisiz oynanan Ankaragücü maçından sonra Gençlerbirliği karşılaşmasında da tribündeki yerini aldı. Ligde en son 14. haftada G.Saray ile F.Bahçe arasındaki karşılaşmayı seyreden Canaydın'ın yanı sıra yeni yönetim de maçı izledi.

    Bu arada stat hoparlörlerinden sürekli olarak, "Takımımızın bir daha ceza almasını istemiyorsak, lütfen sahaya yabancı madde atmayalım, anonslara riayet edelim'' anonsları yapıldı. Taraftarlar, buna rağmen F.Bahçe ve Aziz Yıldırım aleyhine ağır küfürler etti.

    Song ipleri koparıyor

    Song'un boykotu, G.Saray yönetimi tarafından da resmi açıklamayla kabul edildi. Gerets'in kadroya almadığı Kamerunlu, ödeme yapılmazsa sezon sonuna kadar oynamak istemiyor. Ligde F.Bahçe ile şampiyonluk yarışını sürdüren G.Saray'da, Song krizi yaşanıyor. Kulüpte yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle ücretini alamayan Kamerunlu futbolcunun önceki gün yapılan son idmana katılmak istememesinin ardından, teknik direktör Eric Gerets tarafından G.Birliği maçı kadrosundan çıkarıldı.

    Kulübün resmi internet sitesindeki açıklamada, Song'un, maddi sorunlar gerekçesiyle G.Birliği maçına kendini zihinsel olarak hazırlayamayacağı inancıyla antrenmana katılmak istemediğini teknik heyete belirttiği, bunun üzerine de Gerets tarafından maç kadrosuna alınmadığı bildirildi. Song'un parası ödenmediği takdirde sezon sonuna kadar oynamak istemediği öğrenildi.

    Kamerunlu oyuncunun yerine Emre görev yaptı

    Parasını alamadığı gerekçesiyle önceki gün antrenmana çıkmak istememesi nedeniyle kadrodan çıkarılan Song'un yerine G.Birliği maçında Emre Aşık görev yaptı. Bu oyuncu yeniden transfer olduktan sonra ilk kez G.Saray forması giydi. Hafta içinde A.Gücü maçında ilk 11'de oynayan Sabri, Ferhat ve Heinz yedek soyunurken, yerlerine Ergün, Volkan ve İliç forma giydi. Bu arada taraftarlar maç öncesi Ümit Karan ile eski oyuncuları Bülent Korkmaz'a sevgi gösterilerinde bulundu.

    G.Saray'ın istediği Petkov 10 milyon avro

    İspanyol spor gazetesi Marca, G.Saray'ın istediği Bulgar Petrov için kulübü Atletico Madrid'in en az 10 milyon avro isteyeceğini iddia etti. Gazete, teknik direktör Gerets'in eski takımı Wolfsburgo'dan tanıdığı Petrov'u gelecek sezon için G.Saray'a istediği belirtildi. Atletico Madrid'in Petrov için 10 milyon avro bonservis ödediğini hatırlatan Marca, bu yüzden G.Saray'dan da en azından aynı rakamın talep edileceğini savundu. 27 yaşındaki futbolcu, ilk yılında1 gol atarken, takımınında en fazla asistyapan futbolcusu.

    Önemli bir virajı döndük

    G.Saray Teknik Direktörü Gerets, G.Birliği galibiyetiyle şampiyonluk yarışında çok önemli bir virajı döndüklerini söyledi. İlk 20 dakika içinde buldukları 2 golle rahatladıklarını belirten Belçikalı hoca, "Erken gelen gollerle rakibin direnci kırıldı. Oyunu istediğimiz tempoda getirdik. Zor maçı beklediğim daha kolay kazandık" dedi. Mondragon'un da iyi bir maç çıkardığını vurgulayan Gerets, eksik oyuncuların yokluğunda görev verdiği futbolcuların iyi bir maç çıkardığını kaydetti. Belçikalı hoca, Emre'nin de ilk maçında görevini yaptığını sözlerine ekledi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi