T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 7 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Havadaki rekabet, kapanan havaalanlarını tekrar açtırıyor

Havayolu şirketlerinin kıyasıya rekabeti, daha önce yetersiz talep nedeniyle kapatılan havaalanlarına yaradı. Tokat ve Uşak Havaalanları ile Gaziantep'in yeni terminali bu ay içinde yeniden hizmet vermeye başlayacak

Ulaştırma Bakanlığı, bölgesel havacılık projesi kapsamında uçak filosundaki büyümeye paralel yolcu sayısındaki artış üzerine 202'de kapanan havaalanlarını birer birer yeniden hava trafiğine açıyor.

Yapımı süren ve yatırım programında bulunan havaalanlarındaki çalışmalara hız verildi. Bu çerçevede özellikle özel havayolu şirketlerinin talepleri doğrultusunda bazı havaalanları hava trafiğine yeniden açılacak. 2002'de tasarruf amacıyla kapatılan Tokat, Uşak, Zonguldak Çaycuma, Balıkesir, Sivas ve Sinop havaalanlarından Tokat ve Uşak havaalanları bu ay içinde yeniden uçuşa açılacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, kapatılan havaalanlarından Zonguldak Çaycuma'nın özel sektör eliyle işletilmesi için ihale hazırlıklarına başladı. Genel Müdürlük, inşaat çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlanan Gazipaşa Havaalanı'nın tamamlanarak özel sektörce işletilmesi için geçen Cuma ihale ilanını yayınladı. İşletmeye ilişkin ihale Mayıs ayı içinde gerçekleştirilecek.

DHMİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'da halen yapımı süren GAP Havaalanı'ndaki çalışmaların da yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılmasını planlıyor. Bu arada, Ağrı Havaalanı pisti konvansiyonel boyutlardaki büyük uçaklara hizmet verebilecek boyutlara getirilecek. Elazığ Havaalanı'nda tahditli olarak hizmet veren bin 720 metre boyutundaki mevcut pist yerine aynı yerde, 08/26 yönünde mevcut üst yapı tesislerinden azami yararlanılıp konvansiyonel boyutlardaki büyük uçaklara hizmet verebilecek, beton kaplamalı pist yapılması çalışmalarında onay süreci bekleniyor. Körfez Havaalanı pist uzatma işleri de sürdürülürken, Kütahya-Afyon-Uşak Bölgesel Havaalanı yapımına ilişkin ön etüt çalışmaları tamamlandı. Sivas Havaalanı'nın da kısa olan pistinin uzatılması 2006 yılı içerisinde bitirilecek şekilde planlandı.

HAVAALANLARINDA BAKIM

DHMİ, Atatürk Havalimanı'nda eski 18.36 pistini bakıma alırken, "kısa pist" olarak bilinen 06.24 pistini de uzatmak için çalışıyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da mevcut pisti kapatarak bakıma alan Genel Müdürlük, buradaki bakımı kısa sürede tamamlamayı planlıyor. Antalya Havalimanı'ndaki eski pist de turizm sezonuna hazırlanmak üzere benzer şekilde bakıma alındı.

  • ANKARA

    Yeni terminaller de sırada

    DHMİ Genel Müdürlüğü, yeni terminal inşaatları süren ya da apron ve pistlerinde bakım yapılması gereken havaalanlarındaki çalışmaları da hızlandırdı. Bu kapsamda, yapımı tamamlanan Gaziantep Havaalanı yeni terminali 9 Nisan'da hizmete açılacak. Erzurum Havaalanı yeni terminali ise Temmuz ayında açılacak. Kayseri Havaalanı yeni dış hatlar terminali yapımını geçen yıl ihale eden DHMİ Genel Müdürlüğü, yeni terminali yıl sonuna yetiştirmeyi, 3 yıldır yatırım yapılmayan ancak dün yeniden ihale edilen Denizli Çardak Havaalanı'ndaki terminal ve apron inşaatlarını yıl sonunda bitirmeyi hedefliyor. Modern terminale sahip havaalanları arasına Trabzon da katılacak. Hatay Havaalanı'nın yarım kalan inşaatının tamamlanması için ihale hazırlıkları sürüyor. Merzifon ve Batman havaalanlarına sivil tesisler ilave edilmesi için de geçen hafta girişimde bulundu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi