T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 12 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tahsin SINAV

MÜSİAD'da heyecanlı bekleyiş

Sivil toplum örgütlerinin genel kurulları ekseriyetle heyecanlı geçer. Bu örgütlenmenin sosyolojik doku ve doğasına uygundur. Bu heyecanı yaşamayan ve yaşatamayan örgütlerin oluşum ve mesajlarında zayıflama olur. MÜSİAD'ta bu anlamda coşkulu bir heyecana tanık oluyoruz. Bir iş adamları örgütü ve ülkemiz reel sektörünün en güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), muhteşem bir genel kurul töreniyle yeni yönetimini seçmeye; yani görkemli bir "Genel Kurul"a hazırlanıyor. 15 Nisan 2005 Cumartesi günü yapılacak olan bu Genel Kurul, siyaset ve iş dünyamızdan geniş katılımlı buluşmalardan birine sahne olacak. Bunda kuşku yok.

15 Nisan 2006 tarihinde yapılacak MÜSİAD 15. Olağan Genel Kurul Toplantısına, bini aşkın üye işadamının yanı sıra, Başbakan ve Bakanlar, siyasi parti liderleri, iş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanlarıyla medya kuruluşlarından çok sayıda yazar ve yöneticinin katılması bekleniyor.

Her Genel Kurul'da olduğu gibi, bu yıl da Genel Kurul, Kuran-ı Kerim ve İstiklal Marşı okunarak açılacak. Bu yılın sürprizi 16. yıl anısına bestelenen "MÜSİAD Marşı" olacak. Bir sinevizyon filminin de gösterileceği MÜSİAD 15. Olağan Genel Kurulu'nda 10. ve 15. yılını dolduran üyelere sertifika verilirken, yılın en başarılı işadamı, şube yöneticisi ve personeli de ödüllendirilecek.

Bu Genel Kurul'da Başkan değişmeyecek, Yönetim Kurulu gençleşecek. MÜSİAD'ın Tüzüğü uyarınca, Dr. Ömer Bolat'ın başkanlık görevi devam edecek. Tek listenin oylanacağı Genel Kurul'da yönetim kurulunun % 25'inin değişmesi bekleniyor. MÜSİAD Tüzüğü'nde 2000 yılında yürürlüğe giren bir değişiklikle, Yönetim Kurulu Başkanlığı için azami 4 yıl, Yönetim Kurulu üyeliği için azami 6 yıl süre sınırı getirilmiş ve diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek bir tavır sergilenmişti.

MÜSİAD, bir sivil toplum örgütü ve baskı grubu olarak, 2005 yılında tutarlı görüş ve politikalarıyla hem yazılı ve sözlü medyada, hem de Ekonomik ve Sosyal Konsey gibi kuruluşlardaki toplantılara sunduğu Raporlarla temayüz etmiş bulunmaktadır. Ayrıca yayınladığı ekonomik ve sosyal raporlarla ülkemizdeki olumlu gidişin oluşturulmasında önemli katkılar sağlamıştır.

Reel sektörün sorunlarının çözümünde gösterdiği çaba, özündeki olumlu çözüm dokusunun yaygınlaşmasını temin ederken, üyelerindeki gayretleri uyarmıştır. Krizden çıkma gayretleri içerisinde olan ülkemiz ekonomisi, MÜSİAD'ın düzenlediği uluslararası fuarlarla etkin bir ihracat perspektifi yakalamıştır. Bunun yanında düzenlenen dış ticaret gezileri de önemle kaydedilmelidir. Dünyaya açılımı, rekabetçi bir düzlemde etkin bir yapıya kavuşturmada önemli katkılar sağlayabilen bir kuruluş olarak göz dolduran MÜSİAD'ı kutlamak, bir borç.

Bütün samimiyet ve içtenliğimle MÜSİAD'ı kutluyorum. Ve yapılacak Genel Kurulun başarılı geçmesini diliyorum. Yapılacak seçimin de MÜSİAD'a ve ülkemize hayırlı olacak sonuçlar vermesini temenni ediyorum.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi