T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 4 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Komşu sınırda gerilim

Usta yönetmen Theo Angelopoulos'un Yunanistan'ın bir sınır kasabasında mültecilerin hikayesini anlattığı Leyleğin Geciken Adımı adlı politik drama bu akşam ekrana geliyor.

Dünya sinemasının yetiştirdiği son 30 yılın en iyi yönetmenleri arasında gösterilen Yunan yönetmen Theo Angelopoulos'un 1991 tarihli filmi Leyleğin Geciken Adımı, bu akşam ekrana getiriliyor. Sonsuzluk ve Birgün, Ulis'in Bakışı, Ağlayan Çayır gibi filmleriyle katıldığı festivallerden bol ödülle dönen yönetmen bu filminde de harikulade görüntüler eşliğinde unutulmaz bir sinema keyfi yaşatıyor. Filmlerinde bireylerin, bireylerden hareketle toplumların ve efsanelerin öykülerini anlatan usta yönetmen, Leyleğin Geciken Adımı'nda da sık sık mercek altına aldığı mekanda ve kafalardaki sınırlar kavramını işliyor.

MERİÇ'İN AYIRDIĞI HAYATLAR

Gelin ve damadın sınırın iki yanında selamlaştıkları sahne ile derdini iyi bir şekilde anlatan Leyleğin Geciken Adımı, Yunanistan sınırında sürekli bir mülteci akımının olduğu bir bölgede geçiyor.

YUNANLI ASKERLERİN LEYLEK ADIMLARI

Psikolojik derinliği olan bu politik dramanın konusu kısaca şöyle; TV muhabiri olan Alexandre, kısa bir süre için Yunanistan'ın bir sınır kasabasına gelir.

Burası Türkiye ve diğer ülkelerden gelen mülteciler için bir geçiş yeridir. Karşılıklı iki ülkenin sınırında nöbet bekleyen askerler, dingin bir gerilim içinde görevlerini yaparlar. Yunanlı askerlerin leylek adımlarıyla yaptıkları törensel nöbet değişimleri bu tuhaf atmosfere katkıda bulunur. Alexandre, sınırdan akın eden mülteciler arasında tanıdık bir yüze rastlar. Bu yüzün bir kaç yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Yunanlı bir politikacıya ait olduğundan neredeyse emindir. Araştırmaya koyulduğunda kolay kolay unutulmayacak bir hikayenin çizgileri ortaya çıkmaya başlar.

Theo Angelopoulos kimdir?

1940, Atina doğumlu ünlü yönetmen, Paris'e giderek sinema eğitimi alır. Yunan cuntasının işbaşına geldiği 1967'ye kadar sol eğilimli bir gazetede eleştirmen olarak çalışan Angelopoulos, 1968'de kısa film "Naklen Yayın"la sinemaya adım atar. İlk uzun metrajlı filmi "Yeniden Yaratmak" ile sinema tarihinin en etkileyici başlangıçlarından birini yapan yönetmen, hem Aristocu hem de Brechtçi bir duyarlılığı birlikte barındıran filmlerinde göç, sınır, diktatörlük, savaş, işgal, iç savaş gibi konuları ele almaktadır.

Orijinal Adı: Le Pas Suspendu De La Cigogne Yön: Theo Angelopoulos Oyn: Marcello Mastroianni, Jeanne Moreau,
Cnbc-e - 21.00


Yavuz Seçkin Joker'de şakalarına devam edecek

TV8 ekranlarında Yavuz Seçkin'in sunacağı Joker ve Şevval Sam'ın ekrana getireceği Sanatla 30 Dakika adlı iki yeni program başlıyor. Seçkin, ekibiyle birlikte Joker'de ünlülere şaka yapıyor. Şaka yaptığı ünlüleri partneri Hale Tulgar'la birlikte stüdyoda ağırlayan Seçkin'in ilk konukları, Vatan Şaşmaz ile İzel oluyor. Şevval Sam'ın sunduğu, sanatın her alanından haberler verecek kültür sanat programı Sanatla 30 Dakika'nın ilk konuğu ise Ali Poyrazoğlu.
TV 8 / 18.00


Okan ile Şahan Cumartesi gecelerini renklendiriyor

Şahan Gökbakar'ın hazırladığı Dikkat Şahan Çıkabilir'de bu hafta, Ahmet Veli Ebabil ile Kezzap Kutlu'nun konuk olduğu Televizyon Matinası ekrana geliyor. Okan Bayülgen'in sunduğu Televizyon Makinası'na ise Hande Yener, Erol Köse, Melissa P., Deniz Arman katılıyor. Televizyon Makinası'ndan önce yayınlanan ve uzun sürdüğü için Okan Bayülgen'in eleştiri oklarından nasibini alan "Benimle Dans Eder Misin?" yarışması jüri üyeleri Tan Sağtürk, Asena, Yonca Evcimik ve Uğurkan Erez de Okan Bayülgen'e konuk oluyor.
KANAL D /23.45


YİNE DE AŞIĞIM
Ayşe'nin ailesini torun heyecanı sardı

Haluk Bilginer ve Şevval Sam'ın rol aldığı dizi Birol Güven'in kaleminden ekranlara geliyor. Dizinin bu haftaki bölümünde, Ali ve Ayşe'nin bebek heyecanı devam ediyor. Ayşe'nin anne ve babası torunlarına yakın olmak için İstanbul'a taşınma kararı alıyor.
ATV / 22.15


ŞORAY UZUN YOLDA
Cumhuriyet'le yaşıt bando Şoray'la ekranda

Aydın ve İzmir'i ziyaret eden Şoray Uzun, efeliğin inceliklerini, incirin en iyisini, İzmir'in deve güreşleri, Türkiye'nin ilk bandosu ekrana yansıtıyor. Cumhuriyet'le yaşıt bandoda, kadınlar ve emekli bandocular görev yapıyor.
Kanal 7 / 19.45


SİNEMA
Necati Şaşmaz sinemasını anlatıyor

Ömür Gedik'in sunduğu Sinema'ya Kurtlar Vadisi Irak filminin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz konuk oluyor. Şaşmaz, aynı seti paylaştığı Hollywood ünlüleriyle yaşadıklarını anlatıyor, filmler ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.
KANAL D / 11.00


Arkadaşlık Öldü mü
Osman hapisten tahliye olduktan sonra sevgilisinin ısrarıyla fabrikatör amcasının yanında çalışmaya başlar. Dolandırıcılık yapan Murat ile tanışır. İkisinin de aklı her türlü üç kağıda çalışsa da onlar namuslu dolandırıcılardır.
Yön: Safa Önal Oyn: Sadri Alışık, Kartal Tibet, Esen Püsküllü, Meltem Mete, A.Ergun Yapım Yılı: 1970 Türü: Komedi-Macera
KANAL 7 - 14.30

Sonuncu Leo
Bilinmeyen bir ülkenin sürgündeki lideri Prens Leo'nun Londra'daki hayatını anlatan filmde, vaktinin büyük kısmını dürbünüyle kuşları izleyerek geçiren Leo bir yandan da menzilindeki insanların hayatlarını gözlemektedir.
Orijinal Adı: Leo The Last Yön: John Boorman Oyn: Marcello Mastroianni, Billie Whitelaw, Calvin Lockhart, Glenna Forster
Cnbc-e - 19.00

General
Sinema tarihihih son sessiz filmi olarak kabul edilen General'de, demiryollarında makinist olan Johnnie'nin maceraları anlatılıyor. İç savaş başladığında orduya yazılmak isteyip alınmayan Johnnie, kendini savaşın tam ortasında bulur.
Orijinal Adı: The General Yön: Buster Keaton, Clyde Bruckman Oyn: Buster Keaton, Marion Mack Türü: Savaş
TRT 2 - 23.00

Başkaldırış
Bonham zamanında yüzlerce askere savaş ve hayatta kalma teknikleri öğretmiştir. Daha sonra Kanada'da inzivaya çekilmiye karar verir. Ancak kendisine yeni bir görev teklif edilen Bonham bu yeni görevi reddetmeyecektir.
Orijinal Adı: Hunted Yön: William Friedkin Oyn: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro, Connie Nielsen
TRT 1 - 00.40

Dev Karıncalar
Uzay araştırma gemisiyle bir meteor çarpışır. Meteor, bir nükleer reaktörün üstüne düşer ve büyük bir patlama olur. Yıllar sonra bu nükleer kaza nedeniyle gelişmiş dev karıncalar dünyayı sarar. Bu dehşet hayvanlara karşı savaş başlar.
Orijinal Adı: Giants Yön: Carribou Seto Oyn: Mel Novak, Tina Desiree Berg
STAR - 00.40


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi