T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 14 ŞUBAT 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gerçek kötüler geçmişte kaldı

Aşka Sürgün dizisinin asi çocuğu Resul'ü canlandıran Fırat Tanış, kötünün içindeki iyiliği de yansıttığı için sokakta oldukça iyi tepkiler aldığını belirtiyor.

Pazartesi akşamlarının en çok izlenen dizilerinden biri olan Aşka Sürgün'ün söz dinlemeyen çocuğu Resul yani Fırat Tanış, dizinin kötü karakteri olmasına rağmen izleyicinin Resul'ü benimsediğini belirtiyor. Dizide kan davalı iki ailenin barışma çabalarına direnen Resul Şahvar'ı canlandıran Tanış, karakterin beğenilmesini ise sahiciliğine bağlıyor. "Evet bu adam kötü ama doğada hiçbir şey hiç kimse salt kötü değildir" diyen Tanış, bu karakteri oluştururken kişiyi kötü ya da iyi yapan unsurları ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirtiyor. Son zamanlarda dizilerde böyle kötülerin arttığını belirten Tanış, kötülerin çok kötü iyilerin ise çok iyi olduğu yapımların geride kaldığını belirtiyor.

KÖTÜLER UNUTULMUYOR

Bu dizideki rolüyle tanınır biri haline geldiğini belirten Tanış, sokakta aldığı tepkilerden çok memnun olduğunu ifade ediyor. Kötü adamı oynamanın akılda kalıcılığı arttırdığını ifade eden Tanış, "Bize iyilik yapanları unuturuz da nedense kim tekme atsa o aklımızda kalır. Bir de bunu sempatik ve kabul edilebilir hale getirdiğiniz zaman zaten dikkat çekiyor ve beğeniliyor" şeklinde konuşuyor. Dizinin beğenilmesinde Mardin faktörünün önemli bir yeri olduğunun altını çizen Tanış, bugüne kadar çok sayıda ağa dizisi yapıldığını ancak pek çoğunda şehrin sadece set olarak kullanıldığını belirtiyor. Aşka Sürgün'de Mardin'i set olarak kullanmadıklarını Mardinliliğin diziye çok şey kattığını dile getiren Tanış, "Resul bu yüzden de benimsendi. Çünkü Doğu'ya gittikçe sevme biçimi sertleşiyor. Resul aslında seviyor ama şiddet uyguluyor. Biz de onu tüm bu yanlarıyla vermeye çalışıyoruz. 'Aman şiddet olmasın' diye düşünmedik. Öyle olsa eksik olurdu. İzleyiciye de inandırıcı gelmezdi" diyor. Şiddet sahnelerine izleyicinin de çok şaşırtıcı tepkiler verdiğini dile getiren Tanış, bir çekimde yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor: "Eminönü'nde kardeşim Dilan'ı saçından sürükleyerek dükkandan çıkarttığım bir sahne çektik. Çekimi izleyen esnaf, sahne tamamlanınca alkışladı. Vatandaşın da bu role nasıl yaklaştığı önemli."

BENDEN ROMEO DA OLUR

Fiziksel görünüşün canlandırılan rol için önemli olduğunu söyleyen ve tipik bir Doğu insanı anatomisi olduğu için Resul karakterinin başarısının arttığını söyleyen Tanış, "Her rol için simetrik ya da asimetrik sebepler var. Alnın, burnun yüze oranı, kemik yapısı kemik yoğunluğu falan. Bu gidişle ben Romeo'yu canlandırmayacağım. Ama bana kalsa benden Romeo da olur" diyor.

Okullu ve ödüllü

Konservatuar mezunu olan Fırat Tanış, okullu bir oyuncu. 4.5 yıl İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra ayrılan Tanış'ın Sır Çocukları ve Tramvay adlı iki sinema filmi var. Sır Çocukları ile 39. Antalya Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülü kazanan Tanış, sinemaya devam etmek istediğini, Türk sinemasının da büyük yol katettiğini belirtiyor.

  • GÜLDEN TÜMER


    Fener, çocukları okula gönderiyor

    Uğur Arslan'ın sunumuyla ekrana gelen Deniz Feneri'nde bu hafta Düzce'den ve Gaziantep'ten iki ailenin hikayesi ekrana geliyor. Düzce'de engelli eşlerin derdine çare arayan Deniz Feneri, Antep'te de çocuklarını okula göndermek için yardım isteyen bir kadına yardım ediyor. Yoksulluk nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen annenin dramının ekrana getirildiği Deniz Feneri'nde Gaziantep'te yaşayan ve kocasını kaybettikten sonra çocuklarını okuldan almak zorunda kalan Gülay Hanım'a yardım eli uzatılıyor.
    KANAL 7 / 23.15


    Ekmek bıçağıyla keman imalatı

    Siz hiç ateşle saç tıraşı yapan berber gördünüz mü? Yandan sepetli motoruyla Anadolu'yu karış karış dolaşan Maceracı'da bu hafta ekmek bıçağıyla keman imal eden ve Eurovision Şarkı Yarışması'na beste yapan Yusuf amcanın ilginç hikayesi gösteriliyor. Murat Yeni'nin sunduğu programda ayrıca, motor hayranı, motor sevdalısı sevimli köpek Mex, gazeteyi tersten okuyup, okuduğu cümlede de kaç harf olduğunu bir bakışta bilen adamın öyküsü, tikli kahveci Necdet, günde 40 km. koşan, Edremit'in ve Türkiye'nin en hızlı börekçisi ekrana getiriliyor.
    SAMANYOLU / 22:00


    ALİYE
    Sinan, Aliye'nin yerini öğreniyor

    Başrollerini Sanem Çelik ve Nejat İşler'in paylaştığı dizide herkes Deniz'in hayati tehlikeyi atlatmasını bekliyor. Sinan annesiyle barışıyor. Süheyla Sinan'a Aliye'nin nerede olduğunu söylüyor. Sinan, Aliye ve Arda'yı bulmak için uğraşıyor.
    ATV / 21.45


    SEV KARDEŞİM
    Ahmet ve Murat'tan hâlâ haber yok

    Hande Ataizi, Davut Güloğlu'nun rol aldığı dizide Rıdvan Müfit'e Rasim'i öldürdüğünü söyler. Kayıp olan Ahmet ve Murat'tan hâlâ bir haber alınamamıştır. Feraye ile Fatoş, Çetin'i kamyonda bırakıp dışarı çıkarlar. Freni boşalan kamyon denize düşer.
    KANAL D / 20.00


    YAĞMUR ZAMANI
    Fırat ortalığı yatıştırma telaşında

    Tamer Karadağlı ve Azra Akın'ın rol aldığı dizide Fırat'ın Aslı'ya açıklama yapması ortalığı yatıştırıyor. Fakat Eda hâlâ Eylül'e tepkili. Bu arada Naz'ın doğum günü kutlanıyor.
    SHOW / 20.00


    Bir Genç Kızın Romanı
    Kızı Ceylan'ı, yanlarında çalışan ve çocukları olmayan karı-kocanın kaçırdığını duyan genç kadın aklını yitirir. Ceylan'ı kaçıranların amacı ise zengin anneannelerinden para sızdırmaktır. Çeşitli olaylardan sonra gerçekler ortaya çıkacaktır. Miras ise Ayşe'ye kalır.
    Yönetmen: Temel Gürsu Oyn: Küçük Ceylan, Canan Perver, Adile Naşit Yapım Yılı: 1987-Türkiye Türü: Drama
    KANAL 7 / 14.30

    Casablanca
    2.Dünya Savaşı sırasında Fas'ın Kazablanka kentinde Rick Blaine şehrin en popüler barını işletmektedir. Birgün eski aşkı İlsa ve direniş lideri kocası gelir. Rick, İlsa ve kocasının şehirden kaçmasını sağlayabilecek tek kişidir.
    Orijinal Adı: Casablanca Yönetmen: Michael Curtiz Oyn: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman Türü: Drama
    TRT 2 / 23.00

    Öldüren Kadın
    Laura Ash tehlikeli bir kadındır. Ash, bir mücevher soygununun ardından, ekip arkadaşlarını kandırarak Fransa'ya kaçar. Ve 7 yıl sonra bambaşka bir kimlikle döner. Gizli kimliği ortaya çıkan Ash bu durumdan kurtulmak için uğraşmaktadır.
    Orijinal Adı: Femme Fatale Yön: Brian De Palma Oyn: Rebecca Romijn, Antonio Banderas, Peter Coyote Türü: Macera
    KANAL D / 21.45

    Peter Benchley's Yaratığı - 2
    Caribbean Adası'na bir anda gelen ve adanın havasını değiştiren yarı insan yarı hayvan olan yaratık adada herkesi endişelendirmektedir. Bu dehşet verici yaratığı durdurabilcek kişinin de yaratığın tuzağına düşmesiyle işler iyice karışır.
    Orijinal Adı: Peter Benchley's Creature - 2 Yönetmen: Stuart Gillard Oyn: Craig T. Nelson, Kim Cattrall Türü: Gerilim
    STAR - 01 / 40

    Geçmişten Biri
    Blake Pellarin, Missouri Valisi olabilmek için büyük paralar harcayan bir politikacıdır. Birgün geçmişini bilen biri, elinde bir takım fotoğraflarla çıkagelir. Bu arada Cela Brandini adında skandallar peşinde koşan bir gazeteci ortaya çıkar.
    Orijinal Adı: Big Brass Ring Yönetmen: George Hickenlooper Oyuncular: William Hurt, Nigei Hawthorne Türü: Macera
    SHOW - 03.30


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 413 50 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi