T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 21 ŞUBAT 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Karadeniz'de yine 'O' fırtına

"Efsane geri dönecek" parolasıyla başkanlığa gelen Albayrak dönemindeki 7 maçta 6 galibiyet alarak lig ve kupada ayağa kalkan Trabzonspor, taraftarlarına eski parlak günlerini müjdeliyor.

Son dönemin en flaş takımı Trabzonspor, lig ve kupada aldığı başarılı sonuçlarla yolunda ilerlerken, başkan Nuri Albayrak'ın göreve gelişte dile getirdiği hedeflere bir bir ulaşıyor. "Efsane geri dönecek" parolasıyla kongre üyelerinin karşısına çıkan ve büyük destekle başkanlığa seçilen Albayrak'ın döneminde bordo-mavili ekip, önemli başarılara imza koydu. Trabzonspor, Albayrak'ın başkanlığında oynadığı 7 resmi maçtan 6 galibiyet 1 yenilgi aldı.

Albayrak'ın başkanlığa seçildiği kongre öncesi arka arkaya iki maç kazanamayan bordo-mavililer, ligin son üç haftasında rakiplerini peş peşe yenmeyi başardı. Ligin 16. haftasında 20 puanla 10. sırada bulunan Trabzonspor, son çıkışıyla 32 puanla 5. sıraya çıktı. Şimdi hedef, ilk üçe girerek, Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmek. Bordo-mavililer ayrıcı Türkiye Kupası'nda da iddialı.

'YENİ RUH, YENİ HEYECAN'

Başkan Albayrak, göreve geldikten sonra yaşanan huzursuzluk ve uyumsuzlukları ortadan kaldırarak birlik beraberlik ortamını sağladıklarını belirterek, "Yaptığımız transferler takıma uyum sağlıyor. Yeni bir ruh ve heyecanla yola devam ediyoruz" dedi.

Albayrak, taraftarların gelecekten endişe etmeden takımlarına destek verip güvenmesini isterken, önümüzdeki sezon kuracakları takımla ligi sallayacaklarını kaydetti.

GALİBİYET PRİMİ ARTTI

Öte yandan, Trabzonspor'da Gaziantepspor galibiyet primi artırıldı. Başkan Nuri Albayrak, maç sonrası futbolcuları tebrik etmek için indiği soyunma odasında 5'er bin YTL'lik primi, 7.5'er bin YTL'ye çıkardı.

Bu arada, cezası biten Fatih Tekke'nin de takıma katılmasıyla Trabzonspor lig ve kupada daha iddialı olarak sahaya çıkma olanağı bulacak.

Yeni hedef kupa

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, takımın lig ve kupa maçlarını bir arada götürmek zorunda olduğu bir dönemden geçtiğini kaydederek, "Ligde başarılı sonuçlar aldık, yeni hedefimiz Altay'la oynayacağımız Türkiye Kupası'ndan istediğimiz skorla ayrılmak" dedi. Halilhodziç, yeni katılan futbolcuların geleceğe yönelik olumlu izlenim verdiğini, bunun kendisini ayrıca memnun ettiğini söyledi. "Arka arkaya gelen galibiyetler takımımızın moralini ve özgüvenini de artırmıştır" diye devam eden Halilhodziç, "Kararlı ilerleyişimizi mücadele verdiğimiz bütün cephelerde sürdürmek istiyoruz" ifadesini kullandı. Halilhodziç, kupada devam için Altay'ı 3 farklı skorla yenmek zorunda olduklarını hatırlatarak, "Rakibimiz oynadığı ligde iddialı bir takım. Bu maçı istediğimiz sonuçla tamamlamak istiyoruz" dedi.

Albayrak'tan yeni projeler

Görevinin ilk döneminde olumlu icraatlarıyla Trabzonspor camiasında memnuniyet oluşturan başkan Nuri Albayrak, takıma yapılacak transferler ve kulubün kurumsallaşması konusunda da kolları sıvadı. Albayrak'ın bazı projeleri şöyle:

  • 1 Mart tarihi itibariyle, teknik heyetin vereceği rapora göre, yeni sezon için transfer çalışmaları çok yönlü başlatılacak.
  • Kurumsallaşma anlamında geçen yönetimin attığı bütün adımların devamlılığı sağlanacak.
  • "Hedef 100 bin üye" projesini amacına ulaştırmak için çalışmalar hızlandırılacak.
  • Trabzonspor'un 40. kuruluş yıldönümü olan gelecek sezon kulübe gelir sağlayacak değişik organizasyonlar gerçekleştirilecek.

    Ömer Rıza 10 gün yok

    Trabzonspor'un önceki gün deplasmanda karşılaştığı Gaziantepspor maçının ikinci yarısında girdiği bir pozisyonda reklam panolarına çarpan Ömer Rıza, 10 gün takımdan uzak kalacak. Yapılan kontroller sonrası genç golcünün omuzunda zedelenme olduğu tespit edildi.

    SON 7 KARŞILAŞMA

    Beşiktaş-Trabzonspor : 0-1
    K.Gümrük-Trabzon (Kupa) :1-2
    Kayserispor-Trabzonspor : 4-2
    Ankaragücü-Trabzonspor : 1-2
    Trabzonspor-Malatyaspor : 1-0
    Trabzonspor-Denizli (Kupa) : 3-1
    Gaziantepspor-Trabzon : 0-2

    Fatih Tekke açık ara önde

    Trabzonspor kaptanı Fatih Tekke 'www.futbollig.com' isimli internet sitesinin "Türkiye'nin En Büyük Yıldız Futbolcusu Kim?" anketinde, katılanların yüzde 50'sinden fazlasının oylarıyla önde gidiyor. Şu ana kadar 203 bin 90 kişinin oy kullandığı ankette, Fatih 106 bin 134 oyla birinci, Sergen 90 bin 87 oyla ikinci, Tuncay Şanlı üçüncü, Hakan Şükür dördüncü, Emre Belözoğlu beşinci sırada.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi