|

Askeri birlikte gıda zehirlenmesi şüphesi-Manisa haber

Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki 6’ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında çok sayıda asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Yeni Şafak
22:47 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:50 - 27/05/2017 Cumartesi
IHA
Askeri birlikte gıda zehirlenmesi şüphesi
Askeri birlikte gıda zehirlenmesi şüphesi
Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki 6’ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında çok sayıda asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Soma, Kırkağaç ve Akhisar’daki devlet hastanelerine kaldırılan askerlerin et kavurma, pilav, salata ve yoğurttan oluşan menünün ardından mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetleri baş gösterdiği öğrenildi. Askerlerin tedavileri devam ederken Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında da binden fazla asker enfeksiyondan etkilenmiş bir asker hayatını kaybetmişti.
Ramazan’da camisiz kalmadılar-

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yeni cami inşaatı için yıkılan camilerinin yerine İHH tarafından çadır kurulan mahalle sakinleri Ramazan’da camisiz kalmamış oldu.Ramazan ayını camisiz geçirmeye hazırlanan Şehzadeler ilçesinin kırsal mahallelerinden biri olan Sancaklı Kayadibi’nde İHH Manisa Şubesi tarafından kurulan çadır vatandaşın imdadına yetişti.İHH Manisa Başkanı Necmettin Okumuş yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı başlamadan bir gün önce Sancaklı Kayadibi Mahallesindeki caminin inşaat nedeniyle yıkılmış olmasından dolayı Sancaklı Bozköy Ortaokulu müdürü Mutlu bey beni aradı ve daha önce görmüş olduğu çadırlarımızdan birisini istediler. Mahallenin Camisinin imamı Nurullah Bey ile beraberiz caminin inşaat alanında teravihleri ve diğer ibadetleri yapabilmemiz için çadırınızı camii olarak kullanmak istiyoruz diye belirttiler. Ben de çadırımızın böyle hayırlı bir görevde kullanılacak olmasının bize onur vereceğini, eğer yeterli gelecekse hemen ekibimizi oraya yönlendirip çadırı kurabileceğimizi belirttim. İmam çok cemaat olmadığını çadırın yeterli olacağını belirtti ve 2 saat içinde çadırımızı köyümüzün meydanına kurduk. Akşamına da imam çadırın içini yerleştirmiş. Küçük güzel bir çadır camii haline gelmiş. Biz çadırlarımızı afetlerde ve operasyonlarda kullanırken bu şekilde kullanmak çok anlamlı oldu bizim için. 1 ay boyunca Ramazan süresince çadırımız mahallemizde kalacak ve cemaatin yağmurdan korunması ibadetlerini kapalı ortamda yapabilmesi için hizmet verecek.” dedi.

#Manisa
#gıda zehirlenmesi
#Akeriye
#Askeri birlik
7 yıl önce
default-profile-img