|

Afganistan Taliban'la masaya oturuyor

Afganistan'da yaklaşık 10 ay önce, seçim sürecinin ardından iktidara gelen hükümet, bugün Pakistan'ın başkenti İslamabad'da ilk kez Taliban temsilcileri ile görüşecek

Yeni Şafak
15:51 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 16:07 - 7/07/2015 Salı
AA

Afgan hükümetini temsil eden bir heyetin, bugün Pakistan'ın başkenti İslamabad'da ilk kez Taliban temsilcileri ile görüşeceği bildirildi.



Afganistan Devlet Başkanlığı Sözcülerinden Sayed Zafar Haşimi yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Barış Konseyi'nden oluşan bir heyetin, Afgan Talibanı temsilcileri ile görüşmek için Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gittiğini söyledi.



Haşimi, İslamabad'da gerçekleşecek barış görüşmeleri ile bilgi daha fazla bilgi vermedi.



Devlet başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Haşmet Halil Karzai'nin başkanlık ettiği heyet, Barış Konseyi üyelerinden oluşuyor.



Afganistan'da yaklaşık 10 ay önce, seçim sürecinin ardından iktidara gelen hükümet ve Taliban arasında yapılacak ilk barış görüşmelerinin, ülke için büyük önem taşıdığı belirtiliyor.



Daha önce de Dubai, Oslo ve Doha'da Afgan heyetleri ve Taliban temsilcileri arasında görüşmeler yapılmıştı ancak Afgan hükümeti bu görüşmelerin resmi olmadığını ve görüşmelere katılan Afganların hükümeti temsil etmediğini belirtmişti.



Taliban henüz konu ile ilgili açıklama yapmadı.



#Afganistan
#Taliban
#görüşme
9 yıl önce