|

BBC'nin İslam düşmanlığı tescillendi

İsrail'in Gazze katliamı sırasında da, Suriye'deki iç savaş boyunca da İslam düşmanlığını her fırsatta gösteren BBC'nin düşmanlığı tescillendi. Geçtiğimiz günlerde İngiltere Başbakanı Cameron'un DAEŞ için "İslam devleti" ifadesi kullanılmaması istediği BBC, Cameron'un talebini reddetti.

Yeni Şafak
10:48 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:13 - 4/07/2015 Cumartesi
AA

İngiliz yayın kurumu BBC, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın DAEŞ için "İslam devleti" ifadesinin kullanılmaması çağrısını reddediyor.



"Bu İslam devleti değildir bu bir örgüttür"


Cameron bu hafta yaptığı bir açıklamada, BBC'nin haberlerinde DAEŞ için "İslam devleti" ifadesi kullanmasını eleştirerek, "Çünkü bu İslam devleti değildir, korkunç ve barbar bir rejimdir" demişti.



İngiltere Başbakanı'nın çağrısının ardından, 120 milletvekili de BBC'ye bir mektup göndererek, "İslam devleti" ifadesini kullanmaması gerektiğini çünkü "bunun gereksiz yere İslami aşırıcılara itibar sağlamak anlamına geldiğini" bildirdi.



Muhafazakar Partili milletvekili Rehman Christi'nin liderliğindeki 120 parlamenter, BBC'den "İslam devleti" yerine DAEŞ ifadesini kullanmasını istedi. Mektuba, İngiltere Başbakanı Cameron'ın yanı sıra, Londra Belediye Başkanı ve Muhafazakar Parti milletvekili Boris Johnson ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) milletvekili ve partinin eski lideri Alex Salmond da imza koydu.



"Yanıltıcı olduğunun farkındayız"


BBC Genel Müdürü Tony Hall çağrılara cevaben kaleme aldığı makalede, "BBC bir grubu ya da kuruluşu tanımlarken, o grubun kendini nasıl tanımladığını esas almaktadır. Sadece 'İslam devleti' ifadesi kullanmanın böyle bir devletin varolduğu anlamına geleceğinin ve bunun yanıltıcı olduğunun farkındayız. Biz de bundan sonra 'sözde İslam devleti' ifadesini kullanacağız" diye yazdı.



Hall ayrıca, "DAEŞ ifadesini kullanmanın bu örgüte destek verildiği algısına neden olabileceğini ve BBC'nin tarafsızlığına aykırı olduğunu" savundu.



İngiliz basını, BBC Genel Müdürü Hall'un kurumun konuyla ilgili terminolojisi hakkında bu ay milletvekillerinin sorularını yanıtlamaya çağrılabileceğini bildiriyor.



#DAEŞ
#BBC
#Cameron
9 yıl önce