|

Danimarka'dan Yunanistan'a moral

Danimarka'da Yunanistan halkıyla dayanışma eylemleri yapıldı. Başkent Kopenhag ve Aarhus'ta mali krizdeki Yunanistan'ın halkıyla dayanışma eylemleri düzenlendi.

Yeni Şafak
18:00 - 3/07/2015 الجمعة
Güncelleme: 15:42 - 3/07/2015 الجمعة
AA

Yunanistan'da kreditörlerin öne sürdüğü koşulların oylanacağı 5 Temmuz Pazar günkü referandum öncesi Yunan halkına destek için Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve ikinci büyük şehri Aarhus'da eylem yapıldı.



Enhedslisten (Birlik listesi), Sosyalist Gençlik Cephesi, Podemos Danimarka ve Komünist Partisi'nin düzenlediği eylemlerin ilkinde başkent Kopenhag'ın işlek meydanlarından Kultorvet'de toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Yunanistan bayrakları ve Yunanca "hayır" anlamına gelen "OXI" pankartları taşıdı, zaman zaman IMF ve AB aleyhinde slogan attı.



Ekonomist Christian Sörensen kalabalığa hitaben "IMF ve AB'nin Yunanistan'ı zor durumda bırakan kemer sıkma politikalarından birine daha şahit oluyoruz. Yunanistan'a faydasının neredeyse olmadığı bu kemer sıkma politikaları Yunanistan'ı kurtarmaktan çok İspanya, İtalya ve Portekiz'e gözdağı vermeyi amaçlıyor" diye konuştu.



AB'ye Karşı Halk Hareketi/Folkebevaegelsen Mod EU'dan Franz Krejbjerg de "Yunanistan ve diğer 27 üye ülkenin hepsi de Avro Bölgesi'nden çıkabilir ve bu dünyanın sonu anlamına gelmez" dedi.



Aynı saatlerde Aarhus Belediye Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişilik bir grup da Kopenhag'daki eylemin bir benzerini gerçekleştirdi.



Gruptakiler SYRIZA ve referandumda "hayır" oyu kullanacaklar lehinde slogan atıldı.

#Yunanistan
#Referandum
#Danimarka
#Aarhus
#Kopenhag
٪d سنوات قبل