|

Havaalanında zehirli gaz

İtalya'nın başkenti Roma'nın en büyük havaalanı Fiumicino'da geçen mayıs ayında çıkan yangının ardından 3 numaralı terminalde zehirli gaz (dioksin) oranının normalin 30 kez üstünde olduğu bildirildi.

Yeni Şafak
20:27 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:29 - 1/07/2015 Çarşamba
AA

Yüksek Sağlık Enstitüsü Kurumu Başkanı Loredana Musmeci, Uluslararası Roma Fiumicino Havaalanı'nda 7 Mayıs'ta çıkan yangın sonrasındaki çalışmalara dair Senato'nun iş kazaları komisyonuna verdiği bilgide, havaalanının yangında ağır hasar gören 3 numaralı terminalinde temizlik çalışmalarının sürdüğü ve temmuz ayında tam kapasite işlemesi için çalışmaların yapıldığını söyledi.



Musmeci, bununla birlikte terminalin özellikle D kapısı ve civarındaki zehirli gaz oranının halen normalden 30 kez fazla olduğunu açıkladı.



Bu arada, havaalanında daimi olarak görev yapanlar da çalışmalarına yüzlerine taktıkları maskelerle devam ediyor.



Öte yandan, havaalanı idaresi Terminal 3'teki zehirli gaz oranının halen yüksek olması sebebiyle Fiumicino'ya sefer yapan tüm havayollarından bir kez daha seferlerini yüzde 40 azaltmasını istedi. Buna göre, Roma'ya İstanbul'dan günde toplam 5 seferi olan Türk Hava Yolları'nın seferlerini 3'e düşürmek durumunda kaldığı, iptal edilen seferlerin yerine hatlarda Boeing 777 tipi geniş gövde yüksek yolcu kapasiteli uçaklardan faydalanılacağı öğrenildi.



Havaalanının 3 numaralı terminalinde, 6 Mayıs'ı gecesi restoran ve barların olduğu bölümde çıkan yangın, havaalanında maddi hasara yol açarken, havayolu firmaları da çok sayıda seferini iptal ederek maddi zarara uğramıştı.




#roma
#yangın
#havaalanı
9 yıl önce