|

Manchester polisi ABD ile bilgi paylaşımını durdurdu

Terör saldırısıyla ilgili ayrıntıların ve fotoğrafların ABD medyasına sızdırılması üzerine İngiliz polisi ABD'li yetkililerle bilgi paylaşımına son verdi. İngiltere hükümeti saldırı sonrası olay yerinde çekilen fotoğrafları yayımlayan ABD medyasına tepki gösterdi.

Yeni Şafak
11:23 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:32 - 25/05/2017 Perşembe
AA
İngiliz polisinin sızıntının kaynağının ABD yönetiminden ziyade ABD güvenlik ve istihbarat güçleri olduğunu düşündüğü ifade ediliyor.
İngiliz polisinin sızıntının kaynağının ABD yönetiminden ziyade ABD güvenlik ve istihbarat güçleri olduğunu düşündüğü ifade ediliyor.

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen terör saldırısıyla ilgili ayrıntıların ve fotoğrafların ABD medyasına sızdırılması üzerine İngiliz polisi ABD'li yetkililerle bilgi paylaşımını durdurdu.

BBC'nin haberine göre, saldırıyla ilgili ayrıntıların ve bazı fotoğrafların ABD medyasında çıkması, iki ülkenin polis teşkilatları arasında krize yol açtı.

New York Times gazetesi paylaştı

Son olarak New York Times gazetesinde, saldırıda kullanılan bombaya ait parçaların ve bombanın taşındığı çantanın fotoğraflarının yayınlanmasının, İngiliz polisini "öfkelendirdiği", Manchester soruşturmasını yürüten yetkililerin Amerikalı meslektaşlarıyla bilgi paylaşmaya son verdiği belirtildi.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd saldırganın kimliğinin ABD basınına sızdırılmasından "rahatsız" olduğunu dile getirerek, Washington yönetimine "bunun bir daha yaşanmaması" uyarısında bulunmuştu.

Başbakan Theresa May'in Brüksel'deki NATO zirvesinde bir araya geleceği ABD Başkanı Donald Trump'a bu konudaki endişelerini ileteceği belirtiliyor.

Sızıntının kaynağı ABD istihbaratı

İngiliz polisinin sızıntının kaynağının ABD yönetiminden ziyade ABD güvenlik ve istihbarat güçleri olduğunu düşündüğü ifade ediliyor.

BBC’ye konuşan, adı açıklanmayan İngiliz bir yetkili, bombanın fotoğraflarının ABD basınına sızdırılması karşısında İngiliz hükümetinin tepkisini "şaşkınlık" olarak nitelendirdi.

  • İngiltere Ulusal Polis Şefleri Konseyi de ABD basınına bilgi sızdırılmasının, "önemli bir terörle mücadele operasyonunu sekteye uğratabileceği" uyarısında bulundu.
Kaygılarını ilettiler

Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten bölge polis teşkilatının bağlı olduğu Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham da sızıntıyla ilgili kaygılarını ABD'nin Londra Büyükelçisine ilettiğini söyledi.

Manchester Arena konser salonunda pazartesi gecesi pop müzik sanatçısı Ariana Grande'nin konserinin sonunda düzenlenen bombalı saldırıda aralarında çocukların bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Polis, saldırgan Salman Abedi'nin de patlama sırasında öldüğünü bildirmişti.

#İngiltere
#New York Times gazetesi
#ABD
7 yıl önce
default-profile-img