|

Aydın'da kaçak göçmen operasyonu haberi: 28 kişi yakalandı

Aydın'ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına gitmek isteyen Suriye uyruklu 28 kişi yakalandı.

Yeni Şafak
17:59 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 18:06 - 6/12/2016 Salı
AA

Aydın'ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen Suriye uyruklu 28 kişi yakalandı. Aydın Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Kuşadası Güzelçamlı Mahallesi'nde devriye sırasında, deniz kıyısında kaçak göçmenleri fark ederek müdahalede bulundu.



Ekipler, Suriye uyruklu olduğu belirlenen 4'ü çocuk, 2'si kadın toplam 9 göçmeni yakaladı.



Söke ilçesi Tuzburgazı Mahallesi mevkisinde ise güvenlik güçleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkış yapmak isteyen Suriye uyruklu 6'sı çocuk 19 kişiyi yakaladı.



Göçmenlerin Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği bildirildi.



Aydın'da kaçak kazı operasyonu


Aydın'ın Germencik ilçesinde sit alanında iş makineleriyle kaçak kazı yapanlara operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, aralarında askerlerin de bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.



Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mursallı Mahallesi yakınlarında sit alanında kaçak kazı yapıldığı bilgi üzerine operasyon başlattı.



Jandarma ekipleri, operasyonda kaçak kazıda kullanılan iş makinesi, çok sayıda araç gereç ile 48 YV 239 plakalı çekici ve 48 LG 732 plakalı kamyona el koydu. Operasyonda, A.Ç, C.T, B.A, A.Ş, M.L.U, M.T, S.S, H.B, V.Ö, A.D ve M.Y.T ile emekli 1 binbaşı, 2 astsubay ve 1 uzman çavuş gözaltına alındı. Operasyon sırasında muvazzaf Yarbay Y.G'nin olay yerinden kaçtığı, yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.



Zanlılar, sorgulanmak üzere Germencik İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.



#Aydın
#kaçak göçmen
#Kuşadası
#operasyon
#Söke
7 yıl önce