|

Aydın’da kurban sessizliği

Kurban bayramına sayılı günler kala, pek çok ilde kurban satış yerleri açılıp kurbanlıklar pazara çekilirken Aydın'da kurban sessizliği yaşanıyor.

Yeni Şafak
08:59 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:00 - 25/08/2016 Perşembe
Diğer

Pek çok yetiştirici yaşanan durgunluktan endişe ederken, bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Aydın Efeler Çeştepe sınırları içerisinde yer alan hayvan pazarında da deyim yerindeyse in cin top atıyor.



“Piyasada belirsizlik var"

Kurban Bayramı yaklaşmasına rağmen yaşanan durgunluğun piyasadaki belirsizlikten kaynaklandığını ve şu anda fiyatlarda ciddi bir belirsizlik olduğunu belirten Aydınlı kasaplardan Mehmet Kıroğlan, “Geçen yıllarda sezon daha erken açılırdı. Bu yıl alıcıda da satıcıda da ciddi bir kararsızlık var. İnsanlar daha ne yapacağına karar vermemiş gibi görünüyor. Bu kararsızlık da piyasada ciddi bir belirsizliğe neden oluyor. Şu anda 14 lira ile 20 lira arasında baskül fiyatı veren var. Küçükbaş kurbanlıklara 800 TL ile 1200 TL arasında fiyat veriliyor. Kısacası henüz hiçbir şey net değil" diye konuştu.



“Her şey normale dönecek, fiyat farkı yüzde 10'u geçmez"

Şehirlerde herkesi apartmanda oturduğu ve hayvan bağlayıp besleyecek yeri olmadığı için kurban pazarının geç açıldığını belirten Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı ise piyasanın birkaç gün içinde netleşeceğini söyledi. Piyasadaki belirsizliğin yaşanan süreç nedeniyle normal olduğunu belirten Başkan Kadı, “Alıcı da satıcı da panik havasına girmesin. Fiyatlar bu yıl geçen yıla oranla en fazla yüzde 10 civarında yüksek olabilir. Piyasada yeterli miktarda kurbanlık da var. Bu nedenle alıcı da satıcı da paniklemesin. Önümüzdeki günlerde her şeyin normale döneceğini düşünüyoruz" dedi.


Kasaplar Odası Başkanı İsmail Kadı ayrıca, kurbanda eline bıçak alan herkesin kasap olduğunu bu durumun çeşitli kazaların yanında kurban edilen hayvanlara da eziyet olduğunu belirterek “Bilmeyenler işi ehline bıraksın" dedi.

#Aydın
#Kurban Bayramı
#Mehmet Kıroğlan
8 yıl önce