|

Ayvacık açıklarında 51 kaçak yakalandı-Çanakkale haber

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nin Babakale Burnu'ndan bindikleri tekneyle, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan yabancı uyruklu 51 kaçak, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

Yeni Şafak
17:30 - 22/02/2017 الأربعاء
Güncelleme: 18:04 - 22/02/2017 الأربعاء
DHA
Çanakkale Ayvacık açıklarında 51 kaçak yakalandı
Çanakkale Ayvacık açıklarında 51 kaçak yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nin Babakale Burnu'ndan bindikleri tekneyle, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan yabancı uyruklu 51 kaçak, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, saat 00.53'te, Ayvacık İlçesi Babakale Burnu'ndan bir grup kaçağın tekneyle umut yolculuğuna çıktığını öğrendi. Teknenin yeri saat 01.25'te tespit edildi.



Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan tüm ikazlara rağmen durmayarak Midilli Adası'nın batısına doğru kaçmaya devam eden teknenin durdurulabilmesi maksadıyla 1 Sahil Güvenlik Gemisi ile 2 Sahil Güvenlik Botu destek verdi. Operasyonla tekne, Babakale Burnu güney batısı 42 mil mesafede, uluslararası sularda, saat 06.50'de durduruldu. Teknede bulunan 49 Pakistan, 1 Azerbaycan ve 1 Ukrayna uyruklu olmak üzere toplam 51 kaçak yakalandı. Yakalanan kaçaklar Küçükkuyu Limanı'na, kullandıkları tekne ise Sahil Güvenlik Botu tarafından yedeklenerek Babakale Limanı'na intikal ettirildi.



Çanakkale'de havacılık festivali düzenlenecek - Çanakkale'de, Lapseki ilçesine bağlı Umurbey belde belediyesinin ev sahipliğinde, Uluslararası Truva Havacılık Festivali "Troy Air Fest" düzenlenecek. Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, düzenlenen tanıtım toplantısında, festivalde, bugüne kadar hiç uçağa binmemiş 200 çocuğun Çanakkale Boğazı ve tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikler üzerinde uçurularak, farklı bir açıdan dünyayı görmelerinin sağlanacağını söyledi.



Yavaş, 18-20 Ağustos'ta gerçekleşecek festivalin, Umurbey beldesinin sahil kesimindeki Çiftlik Ovası mevkisinde yapılacağını belirtti. Festival için pist, festival, çadır ve otopark alanları ile kordon boyu düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yavaş, havacılık sektöründe Çanakkale'nin de söz sahibi olabilmesi adına böyle bir girişimde bulunduklarını açıkladı. Etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra, şimdiye kadar katılmaları kesinleşen Almanya, Avusturya, Yunanistan ve Ukrayna'dan pilotların da yer alacağını dile getiren Yavaş, "Yaklaşık 50-55 uçağın katılacağı festival 3 gün sürecek. Festivalde 200 çocuğumuzu uçağa bindirerek gökyüzünden Çanakkalemizi tanımalarına vesile olabilecek bir konsept düşünmekteyiz. Bu çocukların tespitini ise kent genelindeki belediyelerimiz ile görüşüp, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapmayı planlıyoruz. Belediyelerin tespit edip, bilet verecekleri çocukları tanıtıma ve uçuşla ilgili eğitime almayı düşünüyoruz." dedi.



Çanakkale Tanıtım Derneği Başkanı ve festivalin organizatörü Timur Kara ise 19-20 yıldır havacılık sektörünün içinde bulunduğunu ve Çanakkale'de de havacılığın gelişmesi adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Kara, "Bu 200 çocuk içinden biri dahi havacı olursa festival herhalde amacına ulaşmış olacaktır. İstiyoruz ki bahçede traktör kullanan Ahmet amca da bir uçuş lisansı alabilsin. Festivalde uçuracağımız çocuklara vereceğimiz resmi 'Young Eagles' (Genç Kartallar) sertifikası onların bu tecrübelerini dünya çapında belgeleyecek. Bu etkinlik aynı zamanda Türkiye'nin güvenilebilir bir ülke olduğunu yurtdışına göstermek amacıyla da önemli. Bu yüzden yurt dışındaki uçakların buraya gelmesi bizim için büyük önem taşıyor." ifadelerin kullandı.




#Çanakkale
#Ayvacık
#Kaçak
٪d سنوات قبل