|

Ayvacık'ta kuvvetli sağanak-Çanakkale hava durumu 26 Mayıs

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, kuvvetli sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Çanakkale hava durumu tahminlerini ve kentten son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:59 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 19:01 - 26/05/2017 Cuma
AA
Ayvacık'ta kuvvetli sağanak-Çanakkale hava durumu 26 Mayıs
Ayvacık'ta kuvvetli sağanak-Çanakkale hava durumu 26 Mayıs

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, kuvvetli sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ayvacık'ta öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, son 3 saatte şiddetini arttırdı.


Yağış nedeniyle ilçe merkezindeki yollarda büyük su birikintileri oluştu. Yayalar ve sürücüler sağanak nedeniyle zor anlar yaşadı. Sağanak nedeniyle 2 evi su basarken, Şap köyünde hayvan ağıllarının yakınındaki araziye yıldırım isabet etmesi nedeniyle 2 küçükbaş telef oldu, bazı evlerdeki elektronik eşyalar da elektrik kesintisi nedeniyle zarar gördü. Ayvacık Belediyesi ekipleri de tıkanan rögarları açmak için yoğun çaba sarf etti.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Edirne, Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

#Çanakkale
#sağanak
#Hava durumu
#Ayvacık
7 yıl önce
default-profile-img