|

Ayvalık'ta orman yangını-Balıkesir haberleri

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde çıkan yangında 1 dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

Yeni Şafak
23:29 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:08 - 26/09/2016 Pazartesi
Diğer

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde çıkan yangında 1 dönümlük ormanlık alan zarar gördü.



Çamlık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bugün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülen yangında, 1 dönümlük alandaki yaklaşık 40 çam ağacı zarar gördü.



Yapılan incelemede, yakılmış maytap kutularına rastlandı. Maytaplardan çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulan yangınla ilgili soruşturma sürüyor.



Balıkesir haberleri


Ayvalıklı gazilerden anlamlı hayır


Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şubesi tarafından lokma hayrı düzenlendi.


Şehitler için, eski otogarda bulunan vakıf şube binası önünde gerçekleşen lokma hayrına Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Özay Dörttepe, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Sarımsaklı Polis Moral Eğitim Müdürü Mehmet Top, Askerlik Şube Başkanı Kamil Ezer, İlçe Gümrük Müdürü Salih Arık, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Ayvalık Kenan Pakmaya Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Aday, şehit aileleri ve gaziler katıldı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği lokma hayrı ile ilgili Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şubesi Başkanı Hüseyin Köksal, vatanın bekası için canlarını seve seve veren aziz şehitleri düzenledikleri lokma hayrıyla bir kez daha minnet dolu saygıyla yad ettiklerini söyledi.



Gönül Yolu Köprüsü mahkemelik oluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un özel önem verdiği Ayvalık körfezinde denizin temiz olmasını sağlayacak olan Cunda Köprüsü'nün inşaatı sürüyor. Ancak köprü inşaatının bulunduğu noktada ulaşımı sağlayan tali yolda sık sık meydana gelen trafik kazalarından müteahhit firmanın sorumlu olduğunu düşünen kazazede bir vatandaş, firmayı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.


Geçtiğimiz günlerde motosikletiyle inşaatı süren Gönül Yolu Köprüsü üzerinden seyrederken, su birikintisi sebebiyle kayganlaşan çakıllı zeminde kayarak düştüğünü belirten Recep Ökten, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Ayvalık'ın Cunda Adası'nda çiftçilik yaparak geçimini sağlayan evli ve bir çocuk babası Recep Ökten, “Yaklaşık 15 gün önce motosikletimle Cunda Adası'ndan Ayvalık'a giderek motosikletime benzin aldım. Dönüş istikametinde köprü inşaatındaki toprak yoldan asfalta çıkarken kaydım ve düştüm. Sadece 10 kilometrelik bir hızla yaptığım kazada motosiklet üzerime düştü. Bacağımda derin kesikler oluşurken, tendonlarımda da zedelenmeler oldu. Şu an çift koltuk değneğiyle yürüyebiliyorum. Tarlamda yapılacak birçok işim yarım kaldı” dedi.


Köprü inşaatındaki yolun mıcır ve zemininin sertleştirilerek tali yol olarak kullanılması gerekirken, inşaatı yapan firma yetkililerinin bu konuda gerekli tedbir almadığını ve gerekli ikaz levhalarının yetersiz olduğunu savunan Recep Ökten, “Bunun dışında toz kalkmaması için toprak yol su ile ıslatılıyor. Ancak bu da yolun kayganlaşmasına sebep oluyor. 4 tekerlekli araçlar bozuk sathın kayganlaştığını fark edemiyor, iki tekerlekli motosikletler kayarak çoğu zaman yaralamalı kazalar meydana geliyor. Bugüne kadar o yolda benim bildiğim 20 civarında motosiklet kazası meydana geldi. Benim kaza yapmamdan bir hafta önce Hüseyin Ayık adlı bir motosiklet sürücüsü de aynı noktada kaza yaparak hayatını kaybetti. Benden önce bir komşumun oğlu da aynı yolda motosikletini kaydırdı ve şu anda İzmir'de tedavi altında” ifadelerini kullandı.



#Balıkesir
#Ayvalık
#Orman yangını
8 yıl önce