|

Bakırköy'de tutuklanan hakim ve savcıların sayısı 74'e ulaştı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcıdan bugüne kadar 106si gözaltına alındı. Bunlardan 74ü tutuklanırken, 32si serbest bırakıldı. Kalan 34 hakim ve savcı ise adreslerinde bulunamadı.

Yeni Şafak
14:08 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:09 - 23/07/2016 Cumartesi
Diğer

Darbe girişiminden bir gün sonra haklarında, Silahlı terör örgütüne üye olmak ve Türkiye Cumhuriyet hükümetini görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engel olmaya teşebbüs suçlarından gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcıdan bugüne kadar 106sı gözaltına alınarak sorguları tamamlandı. Bakırköy Adliyesi, Küçükçekmece Adliyesi ve Bölge İdare Mahkemesinde görevli hakim ve savcıların sorguları, Bakırköy Başsavcıvekilleri Ömer Faruk Aydıner, Raif Bıkmaz ve Bülent Gümüş tarafından yapıldı.



74Ü TUTUKLANIRKEN 32Sİ SERBEST BIRAKILDI

Sorgulanan tamamlanan 106 hakim ve savcıdan 74ü tutuklanırken, 32si ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Haklarında gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcı arasında bulunan 34 hakim ve savcı ise, kayıtlı adreslerinde bulunamadı. Bu hakim ve savcıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.



NESİBE ÖZER DE TUTUKLANMIŞTI

17-25 Aralık sürecinde HSYK 2. Daire Başkanlığı yapan, 17-15 Aralık sürecinden sonra Küçükçekmece 1. Çocuk Mahkemesi hakimliğine atanan Nesibe Özer de tutuklananlar arasında. Nesibe Özer Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilirken, erkek hakim ve savcılar Silivri Cezaevine gönderildiler.



TUTUKLANAN HAKİM VE SAVCILAR

Tutuklanan 74 hakim ve savcıdan isimleri öğrenilen 72si şunlar:


Abdullar Denizer, Abdullah Seçil Çalıkhan, Adem Karaca, Adnan Acar, Ahmet Kılıç, Ahmet Müşteba Özbek, Ahmet Selçuk Varol, Akif Köylü, Ali Köse, Asabil Yırtıcı, Atakan Yaşaroğlu, Aydoğan Güngör, Ayhan Önder, Bahattin Çelik, Bayram Turgut, Bülent Göktopal, Cemalettin Karahan, Emir Erdem Şimşek, Emre Tan, Ercan Karakuş, Ercan Şafak, Ertuğrul Ayar, Eyüp Özer, Eyüp Savcı, Fikret Gönen, Harun Mor, Hasan Gülver, Hasan Teke, Hayati Yelesdağ, Hüseyin Gülmez, İbrahim Baytekin, İbrahim Karpuz, İlyas Gülbaylı, İshak Klavuz, İsmail Şahbaz, Kutay Telli, Mecit Gürsoy, Mehmet Akbay, Mehmet Cemil Fidancı, Mehmet Çelebi, Mehmet Sait Bilge, Memiş Gümüş, Mesut Yıldırım, Mustafa Altun, Mustafa Doğan, Mustafa Kara, Mustafa Karaosmanoğlu, Mustafa Kobat, Nedim Acu, Nesibe Özer, Nevin Özkan, Nihat Öztürk, Olcay Dündar, Ömer Tuncer, Ramazan Boyraz, Recep Eşim, Salih Baş, Salih Türkyılmaz, Sercan Coşkunkulak, Serhat Gündüzay, Serkan Çağlayan, Serkan Gümüşoğlu, Sinan Zengin, Şeref Gürkan, Tahir Aydoğmuş, Tonguç Bölükbaş, Yasin Kadıoğlu, Yaşar Sadık Taşkın, Yüksel Aksu, Yüksel Gök, Zeki Güler, Zülal Bilge.



ADLİ KONTROLLE SERBEST KALAN 32 HAKİM VE SAVCI

Ayşe Taşkın, Ayşe Tuba Karaosmanoğlu, Canan Önder, Çiğdem Aydoğmuş, Eda Yırtıcı, Esma Ayar, Esra Acar, Fatma Günay Örenli, Günbike Efil Bölükbaş, Hacer Şimşek, Hüseyin Kalkan, İlhan Culha, İsmet Baysan Kobat, Mehmet Ali Canavcı, Mehmet Bozkurt, Mehmet Fatih Altıntaş, Melek Acu, Mutahar Özlük, Nuran Karahan, Orhan Polat, Perihan Borucu Güngör, Rahime Baş, Servet Balkan, Sevil Mehel Telli, Suzan Akçay, Tayfun Kutbay, Temel Kaleli, Ülkü Münife Bozkurt, Yeşim Kayalı Gönen, Yusuf Kahveci, Zehra Demirci Çelik, Emine Gök

#Bakırköy
#Hakim
#Savcı
8 yıl önce