|

Balıkesir haberleri - Ayvalık'ta yangın paniği

Balıkesir haberlerinden son gelişmeleri buradan görebilirsiniz. Alınan son bilgilere göre Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda yangın çıktı. Yangına çevre bölgelerden gelen çok sayıda itfaiye ekibi müdahalede bulundu. Balıkesir Ayvalık'ta yaşanan yangın olayının tüm detaylarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
19:04 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:31 - 23/06/2016 Perşembe
DHA

Balıkesir haberleri - Ayvalık'ta yangın paniği yaşandı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Altınova Mahallesi'nde Çanakkale ile İzmir'i birbirine bağlayan E-87 karayolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun arka bölümündeki akaryakıt depolarının bulunduğu alanda ahşap paletlerin tutuşması üzerine yangın çıktı.



Alevler, akaryakıt istasyonunun tanklarına ulaşmadan, itfaiye, orman işletme müdürlüğü, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri ve inşaat şirketleri çalışanlarının çabasıyla söndürüldü.Bugün saat 15.00 sıralarında, Fatih Özen ve Alican Özen'in sahibi olduğu, İzmir-Çanakkale karayolunun Altınova Mahallesi yakınlarındaki akaryakıt istasyonun arkasındaki otluk alanda yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyüp, otluk alanın bir kenarına istiflenmiş tahta parçalarını da tutuşturdu. Alevlere ilk müdahaleyi akaryakıt istasyonu çalışanları ile çevredekiler, hortum ve kovalarla su döküp, yangın söndürme tüpleriyle yaptı. Ayvalık, Bergama, Burhaniye, Gömeç, Dikili'den itfaye ekiplerinin de gelmesiyle alevlerle etkin şekilde müdahale edildi.



Dumanlar ilçenin her tarafından görülürken, alevlerin akaryakıt istasyonun benzin, mazot ve LPG taanklarının bulunduğu bölüme doğru ilerlemesi üzerine yürekler ağza geldi. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ile bazı inşaat firmalarına ait su tankerleri ile Ayvalık Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözlerin de destek verdiği söndürme çalışmalarında alevler yakıt tanklarına ulaşmadan yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.




#Balıkesir
#Ayvalık
#Yangın
8 yıl önce