|

Balıkesir’de 33 mülteci yakalandı -Balıkesir haber

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 33 kaçak göçmen yakalandı. Balıkesir'den en son gelişmeleri ve olayın tüm detaylarını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:58 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 19:24 - 24/02/2017 Cuma
IHA
Balıkesir’de 33 mülteci yakalandı
Balıkesir’de 33 mülteci yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 33 kaçak göçmen yakalandı. KOM Grup Amirliği ekipleri, Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesi Tekev mevkii olarak da adlandırılan bölgede operasyonlar düzenledi. Yapılan operasyonlarda A.Ö, E.A, F.Ö, H.K. ve E.A. isimli 5 organizatör şahıs yakalandı. Aynı operasyonda, organizatörlerin yasa dışı yollarla yurt dışına götürmek istediği biri çocuk, 13 kadın olmak üzere toplam 33 göçmen de ele geçirildi. Yakalan göçmenlerin Gine, Somali, Mali, Küba, Fas, Irak, Kongo ve Suriye uyruklu oldukları öğrenildi.



Ayvalık KOM Grup Amirliği'nin göçmen kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdikleri operasyonlarda 2 panelvan, 2 binek otomobil, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 7 adet fişek, 8 adet can yeleği ve 1 şişme bota da el konuldu. Yakalan A.Ö, E.A, F.Ö, H.K ve E.A isimli organizatörler yapılan sorgulamalarının ardından adli mercilere teslim edildi. 33 göçmene Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından insani yardım yapıldı.



Keneviri sobada yakarken yakalandılar -

Balıkesir'de uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine Bigadiç'te bir eve operasyon düzenledi. Uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen T.C. ve F.Ç'nin evine kilitli kapıyı açarak giren ekipler, sobada kenevir yakıldığını fark etti. Kenevirlerin yanmayan kısmını sobadan çıkaran ekipler, şüphelileri gözaltına aldı.



Kent merkezinde de uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen M.V, 2 bin kullanıma denk geldiği belirtilen 200 grama yakın kannabinoid ile yakalandı. Bandırma ve Ayvalık'taki operasyonlarda da 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramada 650 gram esrar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 6'sı, çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi.



#Balıkesir
#Mülteci
#Kaçak göçmen
#Ayvalık
7 yıl önce