|

Bartın’a yılın ilk karı düştü- Bartın hava durumu

Bartın'a yılın ilk karı düştü. Bartın ili için hava durumu tahminlerini sizlerle paylaşıyoruz. Kış ayının iyice kendini hissettirmesi ile kar yağışları da başladı. Bartın'ın Arıt mevkisi yüksek kesimlerinde yılın ilk karı düştü. Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelerini ve bölgeden son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:35 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 14:50 - 1/11/2016 Salı
IHA
Bartın

'a yılın ilk karı düştü. Bartın hava durumu raporunu buradan görebilirsiniz. İşte kentte son durum. Bartın'ın Arıt mevkinde yüksek kesimlere mevsimin ilk karı düşerken, yeşillikler beyaz örtü ile kaplandı.



için tıklayınız



Bartın ve çevresinde hissedilir derecede azalan hava sıcaklıkları 7 dereceye kadar düşerken kar yağışı görüldü. Hava sıcaklığının düşmesinin ardından bugün mevsimin ilk karı yağdı. Yağan kar yağışı sonrası yayla beyaz örtü ile kaplanırken, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye kadar ulaştı.



Yaban hayatı yönüyle zengin olan Bartın yaylaları 6 ay boyunca karlar altında kalıyor.



Meteoroloji'den son değerlendirmeler


METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğu ve güneydoğusunda kuvvetli; Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Kıyı Ege ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğu ve güneydoğusunda kuvvetli; Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



KAR YAĞIŞI UYARISI : Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların; Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi tahmin edildiğinden ve çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağından meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda Aksamalar, buzlanma, don olayı vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.



ZİRAİ DON UYARISI : Yurdumuzu etkisi altına alan Karadeniz üzerinde gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinden zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Sabah ilk saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ve Güney Ege'nin güneyinde kuzey ve kuzeybatı, akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde (50-75km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, baca zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.





#Bartın
#Hava durumu
#Meteoroloji
#Kar yağışı
7 yıl önce