|

Başakşehir Sevilla canlı izle! Tivibu Spor canlı yayını

Başakşehir Sevilla maçını canlı izlemek için haberimizi inceleyebilirsiniz. Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesinde Başakşehir ile Sevilla karşı karşıya geliyor. Maç ise Tivibu Spor ekranlarından canlı izlenecek. İşte Başakşehir Sevilla maçını izleme bilgileri.

Yeni Şafak
15:56 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:00 - 16/08/2017 Çarşamba
Diğer
Başakşehir Sevilla canlı izle
Başakşehir Sevilla canlı izle

Başakşehir Sevilla maçı canlı izleme bilgilerini haberimizden öğrenebileceksiniz. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off mücadelelerinde ülkemizi temsil eden Başakşehir, bugün kendi evinde Sevilla ile karşılaşıyor. Maç ise Tivibu Spor ekranlarından canlı izlenecek.

Başakşehir'den Sevilla'ya esprili gönderme

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İspanya'nın Sevilla takımını konuk edecek Başakşehir Futbol Kulübü, rakibine esprili bir göndermede bulundu.

Kulübün resmi Twitter hesabından, Sevilla'nın çeşitli dönemlerde UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmasıyla ilgili görseller paylaşılarak, "Don't you want to win the EuropaLeague once again SevillaFC? (Avrupa Ligi'ni bir daha kazanmak istemez misiniz.)" ifadesine yer verildi.

Don't you want to win the @EuropaLeague once again @SevillaFC? 🤔 pic.twitter.com/eK5GUzZK23

Sevilla'dan cevap gecikmedi

Thanks, but we have a lot of them 🏆🏆🏆🏆🏆Better the first one for you


Avrupa kupalarındaki maçlar

2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, rakibiyle İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı.

Play-off turunda ise Shakhtar Donetsk ile eşleşen turuncu-lacivertliler, evinde oynadığı ilk maçı 2-1, deplasmanda da 2-0 kaybetmişti.

2015-2016 sezonunda, ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti.

Medipol Başakşehir, bu sezon 3. ön eleme turunda Club Brugge karşısında deplasmandaki ilk maçta 3-3 berabere kalmıştı.

- En golcü isim Visca

İstanbul ekibi, Avrupa'da oynadığı 8 maçta fileleri 9 kez havalandırdı, kalesinde ise 13 gol gördü.

Turuncu-lacivertli takımın bu kulvarda en golcü ismi 3 gol atan Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca oldu. Visca'yı, bir başka orta saha oyuncusu Marcio Mossoro 2 golle takip ediyor.

Medipol Başakşehir'in diğer 4 golüne ise Doka, Emre Belözoğlu, Elia ve Adebayor imza attı.

Turuncu-lacivertli ekibin Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü, 2015-2016 sezonunda AZ Alkmaar ile yapılan ikinci maçta Brezilyalı futbolcu Doka, atmıştı.

- Sevilla'nın Türk takımlarıyla maçları

UEFA Avrupa Ligi'nde 5 kez şampiyonluk sevinci yaşayan ve bu kupayı en fazla müzesine götüren takım olan Sevilla, son olarak bir Türk takımı ile 2007-2008 sezonunda karşılaştı. Endülüs ekibi, bu sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Fenerbahçe'ye elendi.

Fenerbahçe, Kadıköy'de yapılan ilk maçta rakibini 3-2 mağlup etti. Rövanş mücadelesinde normal süre aynı skorla Sevilla'nın üstünlüğüyle tamamlanınca karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma bölümlerinde skorda bir değişiklik olmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Kaleci Volkan Demirel'in üç atışta gole izin vermediği penaltıları 3-2 kazanan sarı-lacivertliler, adını çeyrek finale yazdırdı.

2005-2006 sezonunda Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda yer alan Sevilla, siyah-beyazlı takımla oynadığı tek maçı 3-0 kazandı. 1970-71 sezonunda Fuar Şehirleri Kupası'nda Eskişehirspor ile eşleşen Endülüs temsilcisi, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında rakibine rakibine 3-1 yenildi.

İspanyol ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise en fazla çeyrek finale kadar çıkma başarısı gösterdi. 1957-1958 sezonunda çeyrek finalde Real Madrid'e elenen Sevilla, 2009-2010'da CSKA Moskova, geçen sezon da Leicester City karşısında eşleşmeleri kaybederek turnuvaya ikinci turda veda etti.

#Başakşehir
#Sevilla
#Canlı izle
7 yıl önce